T-Mobile 4G/LTE már Budapest agglomerációban és vidéken is

forrás Prim Online, 2012. május 24. 13:06

A Magyar Telekom a nyár során Budapest agglomerációjába és több vidéki városba is elviszi a 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatást, és folytatódik Budapest lefedése is. Jelenleg kültéren Budapest lakosságának 90%-a, beltéren 73%-a számára elérhető a 4G/LTE szolgáltatás.

A főváros mellett az agglomerációban és vidéki nagyvárosokban is építi 4G/LTE hálózatát a Telekom. A szolgáltatás június végére elérhető lesz többek között Göd, Fót, Szentendre, Nagykovácsi, Tököl, Diósd, Csömör, Taksony, Piliscsaba, Üllő, Gyömrő, Sződliget, Mogyoród és Budaörs területének nagy részén. A vidéki városok közül pedig Szombathely, Debrecen, Kecskemét, Győr, Siófok, Keszthely és Hévíz nagy részén lesz hozzáférhető a 4G/LTE szolgáltatás június végére.

 „A 4G/LTE a mobiltávközlés hosszútávon meghatározó technológiája lesz, amelyet hazai vezető szolgáltatóként a Telekom hozott el elsőként Magyarországra. A 4G/LTE-vel a Telekom az ország egyik legfejlettebb mobilinfrastruktúráját építi az évente közel százmilliárdos beruházásainak köszönhetően. Ma már Budapest lakosságának háromnegyede hozzáfér a 4G/LTE hálózathoz, idén pedig az agglomerációba és több városba is elvisszük a szolgáltatást” – mondta el Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató.
,,A jövőbeli fejlesztéseket azonban veszélyeztetheti, ha az iparágat túlzott mértékben és diszkriminatív jelleggel terhelő különadók miatt csökken a rendelkezésre álló források mértéke, és emiatt lelassulnak a beruházások a távközlésben, mint az ország versenyképessége szempontjából lényeges húzóágazatban. Meggyőződésünk, hogy meg kell őrizni a magyar mobilszolgáltatások nemzetközi összehasonlításban is kiváló minőségét” – hangsúlyozta Christopher Mattheisen.

Egy éve indította el mobilhálózatának nagyszabású modernizációját a Magyar Telekom.  A fejlesztés eredményeként a 4G/LTE hálózat kültéri használatra* Budapest lakosságának 90%-a, beltéri használatra pedig Budapest lakosságának 73%-a számára elérhető jelenleg. A tervek szerint az év végére megvalósul Budapest teljes 4G/LTE lefedettsége kültéren, beltéren pedig eléri majd a 80%-ot (lakosságra vetítve).

A 4G/LTE lefedettség kiterjesztése mellett a 3G hálózat fejlesztése is zajlik. A 3G/HSPA hálózat jelenleg 474 településen a lakosság 75%-a számára hozzáférhető. A 21Mbps névleges maximális sebességű** HSPA+ állomások száma 700-ra nőtt. A vállalat tervei között szerepel a budapesti metróhálózat 3G/HSPA+ lefedése is, ez várhatóan októberben készül el a másik két szolgáltatóval közös rendszeren.

A mobilhálózat modernizációjával párhuzamosan a mobilinternetezők száma is dinamikusan növekszik, jelenleg a T-Mobile 1,1 millió ügyfele használ mobilnetet. Egyre népszerűbbek a még gyorsabb adatforgalmat lehetővé tevő díjcsomagok, tavaly augusztusi bevezetése óta több mint 22.000 ügyfél választotta a Net&Roll díjcsomagok valamelyikét. Ezen belül a 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatásra előfizetett ügyfelek száma ezres nagyságrendű.
 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50