Telenor Webiroda: élen a felhőszolgáltatások között

Farkas Miklós, 2012. május 29. 13:59

Kihirdették a legjobb európai felhőszolgáltatásoknak járó EuroCloud Díj 2012-es magyarországi nyerteseit. A díjazottak közé a Telenor Webiroda szolgáltatása is bekerült: a mobilszolgáltató üzleti felhő megoldása a Kereskedelmi Szektor Legjobb Üzleti Esettanulmánya kategóriában lett első helyezett.

A Telenor nyertes pályázata bemutatja, hogyan járul hozzá a Webiroda szolgáltatás egy vállalat informatikával kapcsolatos költségeinek csökkentéséhez, valamint a cég versenyképességének növeléséhez. A nyertes esettanulmány bemutatja, hogy a Telenor felhőszolgáltatása hogyan nyújt az Origami Csoport IT igényeire szabott, ám költséghatékony megoldást. A vállalat a hazai gyógyszeripar jelentős szereplőinek tanácsadója. Piackutatással, stratégiai tanácsadással, és az értékesítést támogató kommunikációs szolgáltatásokkal segíti ügyfeleit, melyhez elengedhetetlen a Telenor Webiroda szolgáltatása által biztosított hatékony információáramlás.

„A díj fontos visszajelzés számunkra: azt jelenti, hogy jó úton járunk. Nagyon örülünk annak, hogy vállalati ügyfeleink egyre nagyobb számban választják értéknövelt, mobiltechnológián alapuló szolgáltatásainkat. A EuroCloud Díj elnyerésével és több mint 2500 ügyféllel a Telenor Webiroda a gyakorlatban is bebizonyította, hogy az egyedi igényekre szabott felhőszolgáltatás  valódi megoldást jelent a kis- és középvállalatok számára.” – mondta Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A szolgáltatások hátterét a magyarországi központú CE On-Demand (Central Europe On-Demand Zrt.) biztosítja a Microsoft jogtiszta szoftvereivel. Az Origami Csoport Webiroda szolgáltatásában a közös munkát a Sharepoint technológia segíti, az információáramlást pedig a Microsoft Exchange 2010 alapú levelezés biztosítja.

Az EuroCloud Díj zsűrije nagyra értékelte a Telenor üzleti felhőszolgáltatásának testreszabhatóságát: a Webiroda ügyfelei mindig csak azokért a szolgáltatásokért fizetnek, amelyeket valóban használnak, bővítéskor pedig önkiszolgáló webes felületen állíthatják be maguknak a további szolgáltatásokat, csupán néhány kattintással. A Telenor Webirodát használó ügyfelek a rendszer adminisztrációs és felügyeleti költségeit is megspórolják: a szolgáltatásnak köszönhetően jelentősen csökkenhetnek az IT-beruházások költségei, miközben a felhasználók mindig az alkalmazások legfrissebb és legbiztonságosabb, jogtiszta verzióját használhatják.

Trendek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Lufthansa Technik munkahelyek magasan képzett szakembereknek

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

2016. június 15. 18:20

Big Data, Cloud és analitika: jövő héten jön a Budapest Data Fórum

Június 14. és 16. között rendezik meg a vezető hazai adattárházas és Big Data seregszemlét, ahol külföldi és hazai vállalatok osztják meg tapasztalataikat az adatmenedzsment és adatelemzés legjobb gyakorlatáról.

2016. június 7. 15:54

A Cellum innovációja Egyiptomban is bizonyíthat

A magyar tulajdonú Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója a Metel Egypttel írt alá együttműködési megállapodást Abd El-Fattah El-Sisi egyiptomi elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, a miniszterelnöki látogatáshoz kapcsolódó üzleti fórumon. A Metel a megállapodás részeként a Cellum mobilfizetési szolgáltatásait terjeszti el az Közel-Keleten és Afrikában, jelentősen fejlesztve ezzel a térség elektronikus kereskedelmét.

2016. június 2. 15:05

1,8 milliárd dolláros befektetést szerzett a Snapchat

A Snapchat instant üzenetküldő alkalmazás újabb, 1,8 milliárd dolláros befektetési kört tudhat maga mögött, legyőzve ezzel a kételyeket, melyek a startup befektetési ökoszisztémát lengik körül az utóbbi időben. Az új befektetéssel a céget jelenleg 20 milliárd dollárra becslik.

2016. május 31. 16:07

Technikai kommunikációval foglalkozó szakmai szervezet alakult

Hazai vállalatok részvételével és az európai anyaszervezet támogatásával megalakult a tekom Magyarország szakmai platform, amely a technikai kommunikációval foglalkozó magyarországi szakembereket tömöríti. Az SAP egyik alapítóként a tagok és érdeklődők felé történő kommunikációért felel majd. 

2016. május 17. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01