Megérkeztek az új vállalati ESET védelmi programok

forrás Prim Online, 2012. május 30. 09:53

A 20. évfordulóját ünneplő, a cyber-veszélyek elleni proaktív védekezésben vezető ESET, bejelentette üzleti felhasználói számára fejlesztett ESET Endpoint Security és az ESET Endpoint Antivirus termékeit. A korábbi NOD32 Antivirus Business Edition és Smart Security Business Edition az ESET Endpoint Antivirus és ESET Endpoint Security nevet kapta. A cég emellett megújította az ESET Remote Administrator távadminisztrációs alkalmazást is, amely biztosítja a korábbi és az új termékek egyszerű kezelését is. A meglévő ESET licenccel rendelkezők ingyenesen áttérhetnek az új verziók használatára.

Az új termékvonallal az ESET az üzleti felhasználókat célozza meg. Az 5-ös verziójú otthoni változatban bemutatkozott felhő alapú technológia most már a vállalati környezetben is biztosíthatja a gépek fejlettebb, hatékonyabb védelmét.
Az ESET zászlóshajójának számító Smart Security legújabb üzleti változata, a vírusvédelem mellett tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó ESET Endpoint Security, a szülői felügyeletből továbbfejlesztett webfelügyelet moduljával a vállalat házirendjéhez alakítható, biztonságos böngészést tesz lehetővé. A cserélhető adathordozók hozzáférési szintjének beállításával és azok automatikus ellenőrzésével megelőzhető a kártevők leggyakrabban használt terjedési módja. A platformokon átívelő védelmének köszönhetően pedig Windows-on, OS X-en és Linux-on is egyaránt észleli bármelyik operációs rendszerre jellemző kártevőt.

Az alacsony erőforrásigény és a fejlett távadminisztrációs rendszerrel párosítva ideális megoldást jelent azoknak a vállalatoknak, amelyek ügyfeleik egyéni igényeire helyezik a hangsúlyt. Megújult az ESET Remote Administrator alkalmazás is, mely a védelmi programok új funkcióinak kezelése mellett számos újdonsággal teszi egyszerűbbé és hatékonyabbá a biztonsági rendszer üzemeltetését.
- Továbbfejlesztett naplózási rendszerével és valós idejű webes felületével folyamatosan nyomon követhető a hálózatunk biztonsági állapota. A felmerülő problémák gyorsabban háríthatók el a védelmi modulok gyorsabb kezelhetőségével és az ütemezett feladatok azonnali végrehajthatóságával. Emellett lehetőség nyílik a vírusdefiníciós adatbázis biztonságos, HTTPS protokollon keresztül történő frissítésére, illetve az adatbázis egy korábbi verziójának visszaállítására, amennyiben valamely frissítés inkompatibilis lenne a rendszerrel. A szoftver továbbá lehetővé teszi a platform független távadminisztrációt, így az ESET Remote Administrator új verziójával menedzselhetőek az ESET OS X és Linux alapú szerver- és kliensvédelmi megoldásai is. – fejtette ki Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója.

A vírusvédelem különböző szintjeinek kihasználásával, a ThreatSense víruskereső motorral, és az ESET Live Grid felhő-alapú felismerési rendszerrel, a következő generációs ESET Endpoint Solutions iparági szinten vezető proaktív védelmet nyújt a felmerülő veszélyek ellen.
- Az ESET szoftvert több mint 100 millió felhasználó alkalmazza világszerte és büszkén jelenthetem be, hogy a fejlesztési folyamatot követően most az üzleti piac számára kínálhatjuk az ESET Endpoint Solutions terméket. Igazán örülünk, hogy a NOD32 technológia 25. évfordulóját az új termékek megjelenésével ünnepelhetjük. - nyilatkozta Richard Marko, az ESET vezérigazgatója.

Az ESET Endpoint Solutions új generációja képviseli az ESET magas minőséget képviselő üzleti termékeinek sorát, melyet most több mint egy tucat új funkcióval és előnnyel ruháztak fel. A teljesség igénye nélkül meg kell említenünk az új webfelügyeleti funkciót, amely korlátozza a hozzáférést adott kategória szerinti weblapokhoz, az eszközfelügyeletet, a Microsoft NAP támogatást, és az ESET távadminisztrációs rendszerének továbbfejlesztett verzióját, amelyben konfigurálható a hozzáférési szint.   Továbbá a valós idejű webes kezelőfelületet, a véletlenszerű terheléselosztás feladatok végrehajtásakor, és számos log formátumot, az RSA Envision támogatást.

Az ESET Endpoint Solutions az ESET díjnyertes NOD32 technológiájára épült, legfontosabb feladata, hogy személyre szabott védelmet nyújtson az üzleti és a vállalati szegmens részére.
Az ESET vezető kutató munkatársa, Righard Zwienenberg kijelentette. - Az új ESET Endpoint Solutions-el az üzleti felhasználóink még biztonságosabban internetezhetnek. Az új technológiák segítségével a támadások megakadályozhatók, a potenciálisan veszélyes rendszerekkel való kapcsolat elkerülhető, és a privát adatokat is biztonságosabban tárolhatjuk. Az ESET hatékony felhő-alapú felismerési rendszerével az ESET Endpoint Security készen áll a magasabb szintű cyber-veszélyek elhárítására is. -

Az Endpoint Solutions-el együtt az ESET más olyan üzleti termékei is piacra kerülnek, amelyek a kiszolgálóvédelmet erősítik: File Security for Microsoft Windows Server és az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino.
Az új verziókra történő áttérés érvényes ESET licenccel díjmentesen elvégezhető. Bármely esetlegesen felmerülő technikai kérdéssel az ügyfelek fordulhatnak a support@sicontact.hu e-mail címen, vagy a (06-1) 346-7048-as telefonszámon a Sicontact munkatársaihoz.

Az ESET Endpoint Antivirus és az ESET Endpoint Security kiemelt funkciói (beleértve az ESET Remote Administrator-t)

ESET Endpoint Security néhány új funkciója:

Webfelügyelet – Ez a funkció korlátozza a hozzáférést bizonyos weboldalakhoz a meghatározott kategóriák szerint. Az adminisztrátoré a jog, hogy meghatározzon jogokat az egyes felhasználói csoportoknak, amely a vállalat politikájának megfelel, szabályozza és megfigyeli a weboldalak elérését számos kategória alapján (játék, közösségi oldalak, webshopok, stb.). A weboldalak automatikusan kategória szerinti csoportosításra kerülnek a felhő-alapú szolgáltatás segítségével. Az admin blokkolhatja azokat az oldalakat, amelyek magas látogatottsággal rendelkeznek, megóvhatja a vállalat hálózatának sávszélességét és a betartathatja az internet használatára vonatkozó felhasználói politikát.
Kliens oldali spamszűrés  – Hatékonyan szűri ki a végfelhasználó készülékére érkező spameket.
Kétirányú tűzfal – Megakadályozza a jogosulatlan belépést a vállalat hálózatára, anti-hacker és adat-kiszolgáltatottság elleni védelmet nyújt.

Mindkét megoldás rendelkezik a következő funkciókkal:
Eszközfelügyelet – Előre megadható szabálykészletével lehetővé teszi az illetéktelen eszközök használatának letiltását. Az olvasási/írási, olvasási és tiltási szabályok külön definiálhatóak eszközökre, felhasználókra és csoportokra is.
Vírus- és kémprogramvédelem – Mindentípusú veszélyt elhárít, beleértve vírusokat, rootkit-eket, férgeket és kémszoftvereket, valamint új opcionális felhő-alapú átvizsgálást nyújt: fehérlistára helyezi a biztonságos fájlokat a felhő-alapú felismerési rendszer segítségével. Csak a végrehajtható vagy archív fájlokról jut el a felhőbe információ.

ESET Remote Administrator – A teljes számítógépes hálózat valamint kapcsolódó mobil eszközök vírus- és kémprogramvédelme egyetlen, központi helyről menedzselhető. Az alapértelmezett Administrator és Read-Only hozzáférés mellett felvehető új kezelő is, részletesen megadható hozzáférési jogosultságokkal.

 

Kulcsszavak: Eset NOD32 vírus security

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Meglepő döntést hozott a Vodafone

A várakozásokkal ellentétben a Vodafone Magyarország a KSH fogyasztói árindex alapján meghatározott inflációkövető 22,01 százalékos díjkorrekció helyett jelentősen kedvezőbb, mindössze 15,4 százalékos díjkorrekciót alkalmaz a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfelek havi előfizetési díjainak esetében. A vállalat emellett bejelentette, hogy ezen ügyfelek számára nyújtott egyes kedvezmények mértéke is 15,4 százalékkal emelkedik majd 2024 márciusától. Az érintett ügyfelek a decemberi számlalevelekkel együtt kapnak hivatalos tájékoztatást a tarifákat és a kedvezményeket is érintő díjváltozásról.

2023. október 24. 17:30

Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Az Év Honlapja pályázat, amely évről évre megmutatja a digitális világ legjobbjait, most egy izgalmas fordulatot vesz. Meghosszabbított nevezési határidővel 2023. december 15. éjfélig várjuk a jelentkezéseket! Ez azt jelenti, hogy több időt kapnak a legújabb, friss projektek befejezésére és benyújtására, ezáltal pedig lehetőség nyílik a kreatív ügynökségeknek és vállalatoknak arra, hogy az egész éves munkájuk termését mutassák be a közönségnek és a zsűrinek.

2023. október 16. 09:57

22 év volt az átlagéletkor a Code #LikeABosch ötletversenyen

24 órán át pörögtek az agykerekek és kopogtak az ujjak a billentyűzeten a Bosch és a CraftHub közös szervezésű hackathonján a budapesti Gamerlandben. Összesen 110 csapat ötletelt gőzerővel, hogy a lehető legjobb megoldást hozzák a hardveres és szoftveres kihívásokra, és a zsűri tetszését elnyerve megaphassák az akár 8000 eurós pénzdíjat. A Code #LikeABosch vonzereje azonban nem csak ebben rejlik, hiszen amellett, hogy igazi közösségformáló és networking élmény, lehetőséget ad a fiatal indulóknak, hogy fejlesztéseikkel a saját jövőjükbe is fektessenek. Az idei fődíjat egy olyan innováció nyerte el, mely a vezetéstámogató rendszerek új generációját képviseli: a komplex ütközéselkerülő megoldás biztonságosabbá teszi a közlekedést.

2023. október 10. 13:16

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

Újjáéledt az egyik legritkább és legkultikusabb magyar otthoni számítógép, az Aircomp-16, sorban fejlesztik rá az új játékprogramokat. Október 15-ig egy teljesen nyílt játékpályázat keretében bárki beküldheti új játékprogramjait a muzeális típusra, ezzel gaming platformmá avatva a magyar informatikatörténet egyik legkülönlegesebb számítógépét.

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

A jubileumi, harmincadik MENTA 2023 – NEXT30! konferencián adta át IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége az egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett Év menedzsere-díjat. A 2023-as díjazott Patay Szabolcs, a fejlett járműkommunikációs technológiákat fejlesztő magyarországi startup, a Commsignia ügyvezető igazgatója.

2023. szeptember 20. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04