Átszabta ERP-rendszerét a Microsoft

Olcsóbb lesz az új Microsoft Dynamics AX

forrás Prim Online, 2012. június 11. 11:45

Magyarországon nagyjából januártól lesz elérhető a Microsoft nagy cégeknek szánt vállalatirányítási rendszerének új kiadása, a Microsoft Dynamics AX 2012 (korábbi nevén Axapta). A szinte minden elemében megújult megoldás a 2009-es elődöt váltja, jelentősen faragva a licenc és a bevezetés költségein.

Amellett, hogy a rendszer számos tekintetben felülmúlja az előző kiadást, az ára olcsóbb lesz − nyilatkozta a kelet-európai régió egyik vezető rendszerszállítója, az LLP Dynamics hazai leányvállalatának vezetője. Czermák András elmondta, azzal is költségeket lehet majd megtakarítani, hogy a licencelés szerepkör alapúra változik. Ezentúl minden munkakörhöz más-más modulok kérhetők, így csak azután kell licencdíjat fizetni, amelyeket az egyes feladatkörben ténylegesen használnak.

Szoftveresen a legfeltűnőbb újítás a teljes Microsoft integráció, amelyet a Role Centernek nevezett belépőfelület irányít. Gyakorlatilag az egész napi munka ezen az egyetlen, ismerős Windows-os felületen intézhető, látható a teljes Outlook, levelekkel, találkozókkal, feladatokkal, de be tudja hívni a dokumentumokat, miközben a rendszer folyamatosan közli a raktárkészlet, a pénzforgalmi kimutatás vagy ügyféladatbázis információit. Természetesen ehhez fejlett jogosultságkezelés társul, egyénenként, csoportonként, beosztási szintenként is meg lehet adni, ki mihez férhet hozzá – ismertette a részleteket Czermák András.A szakértő szerint érdekes változás, hogy az új terméket maga a gyártó készítette fel öt ágazat irányítására, amelyekhez a szükséges funkciókat előre beépítette. Ezek a területek a gyártás, a nagy- és kiskereskedelem, a szolgáltatások, valamint a közszféra.

Az AX 2012-ben újragondolták a jelentéskészítést is, ami már SQL alapon, a korábbinál sokkal gyorsabban készít riportokat. A teljes szoftver kódját mindinkább közelítik a Microsoft hagyományaihoz, ennek köszönhetően az adatokat közvetlenül Excelben is kérhetjük és könnyebb a teljes Office és más program integrálása.

Az LLP elemzői szerint az új változatot könnyebb és gyorsabb testre szabni, így költségelőnye behozhatatlannak látszik más nagyvállalati rendszerekhez képest. Mivel a testre szabás fejlesztői díja alacsony, a licencdíjhoz hasonló, a teljes beruházás akár 20-40 százalékkal is olcsóbb lehet más ERP-rendszereknél − mutatott rá a vezető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okosplázák és jövőtudatos épületek

Közép-Kelet-Európában 2019 és 2020 között 4.4 millió négyzetméternyi új pláza átadása várható, amelyek okos megoldásokkal, modern designnal és növekvő méretű közösségi terek kialakításával válaszolnak a 21. századi kereskedelem kihívásaira. A CEE régió kiemelt plázáinak példáin nyomon követhetjük az elmúlt 2-3 év legfontosabb változásait: a tallini T1, a budapesti Etele Plaza és a belgrádi Big Fashion bevásárlóközpontok építészeti megoldásai és egyedi szolgáltatásai új fejezetet nyitnak a régió plázáinak történetében.

2019. október 16. 15:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás