Átszabta ERP-rendszerét a Microsoft

Olcsóbb lesz az új Microsoft Dynamics AX

forrás Prim Online, 2012. június 11. 11:45

Magyarországon nagyjából januártól lesz elérhető a Microsoft nagy cégeknek szánt vállalatirányítási rendszerének új kiadása, a Microsoft Dynamics AX 2012 (korábbi nevén Axapta). A szinte minden elemében megújult megoldás a 2009-es elődöt váltja, jelentősen faragva a licenc és a bevezetés költségein.

Amellett, hogy a rendszer számos tekintetben felülmúlja az előző kiadást, az ára olcsóbb lesz − nyilatkozta a kelet-európai régió egyik vezető rendszerszállítója, az LLP Dynamics hazai leányvállalatának vezetője. Czermák András elmondta, azzal is költségeket lehet majd megtakarítani, hogy a licencelés szerepkör alapúra változik. Ezentúl minden munkakörhöz más-más modulok kérhetők, így csak azután kell licencdíjat fizetni, amelyeket az egyes feladatkörben ténylegesen használnak.

Szoftveresen a legfeltűnőbb újítás a teljes Microsoft integráció, amelyet a Role Centernek nevezett belépőfelület irányít. Gyakorlatilag az egész napi munka ezen az egyetlen, ismerős Windows-os felületen intézhető, látható a teljes Outlook, levelekkel, találkozókkal, feladatokkal, de be tudja hívni a dokumentumokat, miközben a rendszer folyamatosan közli a raktárkészlet, a pénzforgalmi kimutatás vagy ügyféladatbázis információit. Természetesen ehhez fejlett jogosultságkezelés társul, egyénenként, csoportonként, beosztási szintenként is meg lehet adni, ki mihez férhet hozzá – ismertette a részleteket Czermák András.A szakértő szerint érdekes változás, hogy az új terméket maga a gyártó készítette fel öt ágazat irányítására, amelyekhez a szükséges funkciókat előre beépítette. Ezek a területek a gyártás, a nagy- és kiskereskedelem, a szolgáltatások, valamint a közszféra.

Az AX 2012-ben újragondolták a jelentéskészítést is, ami már SQL alapon, a korábbinál sokkal gyorsabban készít riportokat. A teljes szoftver kódját mindinkább közelítik a Microsoft hagyományaihoz, ennek köszönhetően az adatokat közvetlenül Excelben is kérhetjük és könnyebb a teljes Office és más program integrálása.

Az LLP elemzői szerint az új változatot könnyebb és gyorsabb testre szabni, így költségelőnye behozhatatlannak látszik más nagyvállalati rendszerekhez képest. Mivel a testre szabás fejlesztői díja alacsony, a licencdíjhoz hasonló, a teljes beruházás akár 20-40 százalékkal is olcsóbb lehet más ERP-rendszereknél − mutatott rá a vezető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IoT az alapokkal kezdődik

Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára, a blockchain megkönnyíti az IoT-eszközök nyomon követését, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás pedig könnyebben hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá vált, ami az eszközfunkciók szélesebb körét teszi lehetővé az összekapcsolt ökoszisztémában.

2023. szeptember 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59