SAP: HANA újdonságok

forrás Prim Online, 2012. június 14. 20:49

Több újdonságot is bejelentett az SAP a HANA in-memory platformjához kapcsolódóan, mellyel a nagy tömegű adatok feldolgozása végezhető el villámgyorsan.

Elérhető a négyes számú szervizcsomag, melybe natív szövegkereső funkcionalitás került, ennek köszönhetően struktúrált, és struktúrálatlan tartalmon is lehetővé válik a keresés. A platform kompatibilitását tovább növelték, mely már megbirkózik a nyílt forráskódú, statisztikai és grafikai környezettel, az R programnyelvvel, valamint az Apache Hadoop keretrendszerrel.
A szoftvercég a fejlesztőkre szintén gondolt, akik IaaS (infrastruktúra, mint szolgáltatás) módon érhetik el a memória alapú technológiát az Amazon Web Service-en keresztül, hogy elkészítsék saját, HANA-n futó adataelemző alkalmazásukat.

Az SAP új, HANA alapú applikációkat is piacra dobott, melyek az értékesítés, a működéstervezés, a készpénz előrejelzés, a tervezés, a banki háttérműveleteket segítik, és teszik hatékonyabbá az ezekhez kapcsolódó folyamatokat. HANA alapon fut továbbá az újonnan bemutatott, adatelemző, és vizualizáló megoldás, az SAP Visual Intelligence szoftver, mely az SAP Business Objects Explorer asztali változata.

Az első HANA (High-Performance Analytic Appliances) installációt az SAP 2010. december végén jelentette be. A cég számításai szerint a memória alapú számítástechnikával akár 100 000-szeres gyorsulást lehet elérni az adatfeldolgozás terén. Ilyet használ pl. a Hilti, a P&G, a Surgugneftegas, a Deloitte, a Cisco, az Adobe. A megoldás az SAP legjobban fogyó termékévé vált mindössze egy év alatt, mely megelőzte a vállalatirányítási rendszer sikerét.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Széllessáv Világfórumon debütál a Zyxel MPro Mesh megoldása

A tajvani Zyxel ma bejelentette, hogy a WiFi 6 portfolióját egy teljesen új menedzselt vezeték nélküli megoldással bővíti ki. Az MPro Mesh-re keresztelt jellemző mellett a 10G PON is megjelenik az eszközökben, így a szolgáltatók kiaknázhatják a hálózatukban rejlő teljes potenciált, és multi-gigabites kapcsolatot nyújthatnak ügyfeleiknek. A megoldást a ma induló amszterdami Szélessáv Világfórumon (BBWF) mutatják be.

2019. október 15. 14:09

Az EIT megerősíti a kreatív és kulturális ágazatokat

Az európai kreatív és kulturális ágazatok megerősítését jelentik be az INNOVEIT-en, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet éves fórumán. Az innovátorok összefognak a vállalkozókkal, a befektetőkkel és a politikai vezetőkkel, hogy legyőzzék a társadalmi kihívásokat és új munkahelyeket teremtsenek Európában.  

2019. október 15. 12:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás