SAP: HANA újdonságok

forrás Prim Online, 2012. június 14. 20:49

Több újdonságot is bejelentett az SAP a HANA in-memory platformjához kapcsolódóan, mellyel a nagy tömegű adatok feldolgozása végezhető el villámgyorsan.

Elérhető a négyes számú szervizcsomag, melybe natív szövegkereső funkcionalitás került, ennek köszönhetően struktúrált, és struktúrálatlan tartalmon is lehetővé válik a keresés. A platform kompatibilitását tovább növelték, mely már megbirkózik a nyílt forráskódú, statisztikai és grafikai környezettel, az R programnyelvvel, valamint az Apache Hadoop keretrendszerrel.
A szoftvercég a fejlesztőkre szintén gondolt, akik IaaS (infrastruktúra, mint szolgáltatás) módon érhetik el a memória alapú technológiát az Amazon Web Service-en keresztül, hogy elkészítsék saját, HANA-n futó adataelemző alkalmazásukat.

Az SAP új, HANA alapú applikációkat is piacra dobott, melyek az értékesítés, a működéstervezés, a készpénz előrejelzés, a tervezés, a banki háttérműveleteket segítik, és teszik hatékonyabbá az ezekhez kapcsolódó folyamatokat. HANA alapon fut továbbá az újonnan bemutatott, adatelemző, és vizualizáló megoldás, az SAP Visual Intelligence szoftver, mely az SAP Business Objects Explorer asztali változata.

Az első HANA (High-Performance Analytic Appliances) installációt az SAP 2010. december végén jelentette be. A cég számításai szerint a memória alapú számítástechnikával akár 100 000-szeres gyorsulást lehet elérni az adatfeldolgozás terén. Ilyet használ pl. a Hilti, a P&G, a Surgugneftegas, a Deloitte, a Cisco, az Adobe. A megoldás az SAP legjobban fogyó termékévé vált mindössze egy év alatt, mely megelőzte a vállalatirányítási rendszer sikerét.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.

2023. június 10. 12:14

Magyarországon 25 év alatt közel 80 ezren vettek részt a Cisco Hálózati Akadémia képzésein

Világszerte 3,2 millió, Magyarországon jelenleg 15 ezer hallgatója van a Cisco Hálózati Akadémia képzéseinek, míg a kezdetektől összesen 17 millióan kaptak a világon piacképes tudást a kezdeményezésnek köszönhetően. Szükség is van rá: felmérések szerint Magyarországon néhány éven belül akár 44 ezer informatikus hiányozhat a munkaerőpiacról. A Cisco célja: a következő 10 évben újabb 10 millió diák digitális képzése az EMEA régióban.

2023. június 10. 10:26

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39