SAP: HANA újdonságok

forrás Prim Online, 2012. június 14. 20:49

Több újdonságot is bejelentett az SAP a HANA in-memory platformjához kapcsolódóan, mellyel a nagy tömegű adatok feldolgozása végezhető el villámgyorsan.

Elérhető a négyes számú szervizcsomag, melybe natív szövegkereső funkcionalitás került, ennek köszönhetően struktúrált, és struktúrálatlan tartalmon is lehetővé válik a keresés. A platform kompatibilitását tovább növelték, mely már megbirkózik a nyílt forráskódú, statisztikai és grafikai környezettel, az R programnyelvvel, valamint az Apache Hadoop keretrendszerrel.
A szoftvercég a fejlesztőkre szintén gondolt, akik IaaS (infrastruktúra, mint szolgáltatás) módon érhetik el a memória alapú technológiát az Amazon Web Service-en keresztül, hogy elkészítsék saját, HANA-n futó adataelemző alkalmazásukat.

Az SAP új, HANA alapú applikációkat is piacra dobott, melyek az értékesítés, a működéstervezés, a készpénz előrejelzés, a tervezés, a banki háttérműveleteket segítik, és teszik hatékonyabbá az ezekhez kapcsolódó folyamatokat. HANA alapon fut továbbá az újonnan bemutatott, adatelemző, és vizualizáló megoldás, az SAP Visual Intelligence szoftver, mely az SAP Business Objects Explorer asztali változata.

Az első HANA (High-Performance Analytic Appliances) installációt az SAP 2010. december végén jelentette be. A cég számításai szerint a memória alapú számítástechnikával akár 100 000-szeres gyorsulást lehet elérni az adatfeldolgozás terén. Ilyet használ pl. a Hilti, a P&G, a Surgugneftegas, a Deloitte, a Cisco, az Adobe. A megoldás az SAP legjobban fogyó termékévé vált mindössze egy év alatt, mely megelőzte a vállalatirányítási rendszer sikerét.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Innovatív bioműanyag projekt megvalósulásához járul hozzá az ABB

A megújuló és fenntartható vegyipar egyik úttörőjeként számontartott Avantium új üzemet épít, mellyel a fosszilis alapanyagokat fokozatosan kiváltó bioalapú műanyagokra való átállást kívánja előmozdítani. A hollandiai Delfzijlben található létesítmény egy olyan újszerű technológiát fog alkalmazni, amely a növényi cukrokat a polietilén-furanoátnak (PEF) nevezett következő generációs műanyaggá alakítja át.

2023. szeptember 26. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59