A Fujitsu saját fejlesztésű technológiával digitalizálja a „post-it cédulás” brainstorming folyamatát

80 százalékos csökkenés a működési költségben a hagyományos manuális elektronikus adatbeviteli módszerekhez képest

forrás Prim Online, 2012. június 20. 08:41

A Fujitsu új technológiája digitális toll segítségével digitalizálja a „post-it cédulás” brainstorming (sticky-note brainstorming) megbeszélések eredményeit.

A „post-it cédulás” brainstorming az üzleti elemzés és az ötletgenerálás egyre gyakoribb módszere, amit széles körben alkalmaznak a koncepcióépítés és a vállalatokon, szervezeteken belüli ötletbörzék támogatására. Eddig a megosztás és nyilvántartás céljából készített post-it cédulák elrendezését és tartalmát csak időigényes, manuális módszerrel lehetett digitálisan rögzíteni. A Fujitsu Laboratories új technológiája digitális tollal és saját fejlesztésű képfeldolgozási technológiával támogatja az egyes cédulák helyének és tartalmának digitalizálását az elrendezésről készült kép alapján. Az új technológia megkönnyíti a brainstorming megbeszélés felidézését, egyszerűsíti az utólagos keresést, javítja az ötletbörzék hatékonyságát, és több mint 80 százalékkal csökkenti az ember-óra ráfordítást a hagyományos manuális módszerekhez képest.

A Fujitsu Laboratories 2012. március 29-én, a PRMU (Pattern Recognition and Media Understanding) műszaki bizottságának kobei ülésén mutatta be részletesen az új megoldást.

Háttér

A mára az üzleti elemzés és ötletgenerálás alapvető módszerének tekintett „post-it cédulás” brainstormingot széles körben alkalmazzák a koncepcióépítés és a vállalatokon, szervezeteken belüli ötletbörzék támogatására. A módszert a Fujitsu dolgozói is használják az ügyfelekkel közösen folytatott innovációs tevékenység – Field Innovation1 – során az üzleti kihívások elemzésére. A brainstorming megbeszélések eredménye azonban csak egyidejű digitalizálással rögzíthető, menthető el és használható fel a későbbiekben. Eddig a kézzel írott post-it cédulák tartalmát manuálisan kellett szerkeszthető szöveggé alakítani, ami sok ember-órát igényelt. E lépések hatékonyságát nehéz lett volna hagyományos módszerekkel továbbfejleszteni.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01