Új Verbatim Store 'n' Go Universal Storage Module (USM) hordozható merevlemez

forrás Prim Online, 2012. június 26. 17:13

A Verbatim bemutatta rugalmas és fejleszthető adattárolási megoldását, az első Store ‘n’ Go Universal Storage Module-t (USM). A Store ’n’ Go USM számos csatlakozási lehetőséget támogat, többek között az USB 3.0-t, a FireWire-t és a Thunderboltot, de közvetlenül SATA-csatlakozóval is használhatjuk. Az USM merevlemezek mellékelt USB 3.0 szabványú kábellel érkeznek.

A Verbatim Store ‘n’ Go USM hordozható merevlemez maximális rugalmasságot nyújt a felhasználónak. Amennyiben PC-hez való tárolóeszközként használjuk, az USM egyszerű USB-s külső merevlemezként csatlakoztatható egy USB 3.0 kábel segítségével. Az opcionálisan hozzáférhető FireWire800, eSATA és Thunderbolt szabványú kábelek pedig választási lehetőséget nyújtanak a különböző csatlakozók között.

Mindemellett azonban az USM legnagyobb előnye az, hogy bármilyen USM-csatlakozóval ellátott eszközzel használhatjuk.
 
Az USM az első olyan szabvány csatlakozó, ami lehetővé teszi egy küslő áramforrást nem igénylő adattároló egység csatlakoztatását különböző szórakoztatóelektornikai eszközökhöz. A SATA USM szabvány szerint tervezett modulok és csatlakozók segítségével a felhasználó bármikor hozzáférhet a tárolóeszközökön található zenékhez, filmekhez, fényképekhez és más tartalmakhoz, különböző multimédiás eszközökön keresztül, illetve külső áramforrás igénybevétele nélkül, zökkenőmentesen mozgathatja állományait az eszközök és az adattároló között. 
 
Az USM-alapú eszközök már több gyártó kínálatában fellelhetőek, olyanokéban, mint a Seagate és a Lenovo és ez 2012-ben és 2013-ban újabb nevekkel és termékekkel bővül majd. „A közeljövőben egyre több szórakoztatóelektronikai vállalat fog olyan termékeket piacra dobni, melyek rendelkeznek USM csatlakozóval, az USM-et a jövő multimádiás szabványává téve ezzel” nyilatkota Peter de Vaal.
Kulcsszavak: Verbatim

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24