Online munkaközvetítés 50 fölöttieknek

MTI Sajtóadatbank, 2012. június 27. 11:35

Online munkaközvetítőt indított a Nagy Generáció Egyesület 50 éven fölülieknek, akik az adatbázisban fizetős és önkéntes munkát is találhatnak.

A www.nagygeneracio.hu oldalon található munkatárs-közvetítő adatbázisban bárki szabadon kereshet és hirdethet, azok is, akik csak egymásnak nyújtanának alkalmi segítséget - tájékoztatta a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-t.

Közleményében utalt arra, hogy az alacsony születési szám miatt létkérdés az Európai Unióban, hogy a munkaképes idősebbek minél tovább dolgozhassanak. Idézte Andor Lászlót, az Európai Bizottság foglalkoztatáspolitikáért felelős biztosát, aki a Nagy Generáció című rádióműsorban elmondta, hogy unió ötven felettieket érintő foglalkoztatási stratégiája most formálódik. A biztos kifejtette azt is, hogy a fiatalok munkanélkülisége egészen más kezelést követel, mint az idősödő korosztályé. Szerinte párbeszéd kellene a munkaadókkal és a társadalom civil csoportjaival, és tanulni kellene azoktól az országoktól - például Svédországtól -, ahol már előrébb tartanak.
 
A Nagy Generáció Egyesület célja, hogy megváltoztassa az ötvenesekről-hatvanasokról alkotott képet. Az 1946 és 1964 között született korosztály zömével nem számolnak a munkáltatók, mint ahogy a hirdetők is csak a 18-49 évesekre koncentrálnak, holott Európa nagy részében már idejét múlta már ez a szemlélet - húzta alá a közleményben Mélykuti Ilona, az egyesület elnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IOI Tudományos Bizottságának tagjává választották az ELTE oktatóját

Németh Zsoltot, az ELTE Informatikai Karának oktatóját a  Nemzetközi Informatikai Diákolimpia Tudományos Bizottságába választották 5 éves időtartamra.

2021. január 25. 19:26

Együttműködik a Team Vitality és a Philips monitors

A Team Vitality globális esports szervezet örömmel jelenti be, hogy szövetségre lépett az MMD-vel, a vezető képernyő-specialistával és a Philips monitors márka licencpartnerével. A Philips monitors a partnerség keretében támogatja a Team Vitality FIFA csapatát, akik kizárólag a Philips Momentum prémium terméksorozaton fognak játszani. A Philips monitors megjelenik a FIFA csapat hivatalos mezén is és a felek szorosan együttműködnek a személyre szabott tartalmak és az egyedi történtek megformálásában.

2021. január 25. 18:14

Online gyermekvédelmi kampányt indít a Magyar Telekom

A Magyar Telekom a Hintalovon Alapítvánnyal partnerségben, véleményvezérek bevonásával indít edukációs programot Digitális Szülő vagyok! néven. A kampány célja, hogy felhívja a szülők figyelmét a gyermekek online térben való megjelenésének lehetséges veszélyeire és iránymutatást adjon, hogyan lehet tudatosan és biztonságosan tartalmakat megosztani a közösségi média felületeken. 

2021. január 25. 16:33

Az ABB környezetbarát szuperjachthoz szállít Azipod elektromos hajtást

A luxusjachtokat építő, holland Oceanco vállalattal kötött, az Azipod-technológia beépítését célzó projekthez kapcsolódó első szerződés megalapozza a két vállalat együttműködését a fenntartható elektromos hajtások piacán, amelynek forgalma 2025-re várhatóan meghaladja a 10 milliárd dollárt is. 

2021. január 25. 14:59

A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte

Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.* 

2021. január 25. 13:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás