A Fujitsu új analóg-digitális átalakítója megfelezi a lapkaméretet és az energiafogyasztást

forrás Prim Online, 2012. június 28. 10:48

A Fujitsu új analóg-digitális átalakítójának (ADC) mérete és energiafogyasztása is csupán fele a hagyományos átalakítókénak. A hagyományos ADC úgy működik, hogy a külső analóg bemeneti jel feszültségszintjét egy belsőleg generált referenciaszinttel összehasonlítva digitális értékké alakítja az analóg jelet. A referenciaszintek megváltoztatásához kapcsolókra van szükség, ám a félvezetőgyártás folyamattechnológiai fejlesztései megnehezítik a nagy sebességű kapcsolást.

Erre a problémára reagálva a Fujitsu Laboratories teljesen új áramköri kialakítást tervezett olyan digitális vezérlő-technikával, amely egyáltalán nem igényli kapcsoló használatát vagy referenciafeszültség generálását.

Az új terv alapján elkészített, új ADC 6 bites felbontást és 1 GS/s sebességet kínál – a teljesítménykategóriában egyedülállóan kicsi – 0,04 mm2 lapkafelületen, 9,9 W energiafogyasztás mellett. A többcsatornás, időben átlapolt működéssel1 nagy sebesség és többször tíz GS/s-os teljesítmény érhető el, ami komoly teljesítményjavulást eredményez a megoldást hasznosító rendszernél.

A technológia részletes bemutatására a 2012-es nemzetközi VSLI-DAT (VLSI Design, Automation & Test) szimpóziumon került sor április 23-án, Tajvanon.

 

Kulcsszavak: Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01