Az Invitelnél is nézhető 3D-ben az Olimpia

forrás Prim Online, 2012. június 28. 18:51

Július 2-án az EB döntő 3D-ben történő ismétlésével nyit és augusztus 12-éig az olimpia zárónapjáig az Invitel egyes hálózataiban is díjmentesen elérhető lesz a 3D-s adásokat közvetítő m3D csatorna.

Július 2-ától augusztus 12-éig az Invitel egyes hálózataiban is díjmentesen elérhető lesz a térhatású, azaz 3D élményt biztosító m3D csatorna. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) saját 3D-s tévécsatornáján július 2. és 27. között reggel 8 órától éjfélig sikerfilmek, koncertek, természetfilmek, hazai és külföldi turisztikai látványosságokat bemutató térhatású filmek lesznek láthatók. Az Olimpia kezdetétől pedig 16 napon át az Olimpia legattraktívabb eseményeit, köztük több, magyar szempontból is érdekes versenyszámot (úszás, kajak-kenu) lehet majd térhatású közvetítésben élvezni. Az adás azokon a televíziókon érhető el 3 dimenzióban, amelyek rendelkeznek ezzel a funkcióval, és amelyekhez a televízió gyártója a megfelelő szemüveget biztosította.

A 3D-s adás széleskörű bevezetésének egyik feltétele volt, hogy az Invitel már tavaly elindította nagyszabású optikai- és kábelhálózat fejlesztési programját. Jelenleg több tízezer háztartás számára érhető el az akár 150 Mbit/s sebességű internet többek között Gödöllő, Vác, Szigetszentmiklós, Szeged Pápa és Veszprém egyes részein, de a cég nyár végére közel 80 ezer háztartást fed le optikai kábeles (FTTX) technológiával. Az Invitel továbbra is az otthoni szórakoztatást helyezi új szolgáltatásai középpontjába, és szeretné valóban magas szintű élménnyé tenni a televíziózást és az internetezést. A HD szolgáltatások elindítása mellett az m3D csatorna elosztásával a cég újabb lehetőséget biztosít arra, hogy akár testközelből élvezhessük az Olimpia legszebb pillanatait.

A 3 dimenziós csatornát díjmentesen elérhetik az Invitel bármely HD csomagjára előfizető ügyfelei, az IPTV előfizetők közül pedig azok, akik az optikai hálózattal (FTTH) lefedett szolgáltatási területen fizetnek elő. Emellett a cég digitális kábeltelevízió szolgáltatással rendelkező ügyfelei, akik 2012 májusa óta kapták meg, vagy cserélték le a digitális, HD adás vételére alkalmas beltéri egységüket (set-top box) valamint az optikai hálózattal lefedett területeken a Mixer és Injoy csomagok előfizetői szintén díjmentesen majd férhetnek hozzá a térhatású tartalmakhoz. A 3D-s adás teszt jelleggel lesz elérhető az FTTH technológiával lefedett és a digitális kábelhálózattal rendelkező területeken (az ADSL, VDSL, illetve analóg kábeltelevíziós technológián keresztül jelenleg nem elérhető a m3D műsora). A 3D-s televízió adást csak az arra alkalmas televíziók képesek megjeleníteni, az Invitel digitális kábelszolgáltatásaival lefedett területein a június 1-től (bizonyos területeken július 1-től) értékesített HDMI kimenettel rendelkező beltéri vevőegységekkel (set-top box) lehet majd igénybe venni a 3D csatornát.




 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09