Itt a finomhangolható ASUS Xonar Essence One Plus

forrás Prim Online, 2012. július 2. 10:02

Az ASUS Xonar Essence One Plus Edition egy műveletierősítő-cserekészlettel bővíti az iparág legfunkciógazdagabb USB DAC-ját, amely 8x szimmetrikus upsampling funkciót és 120 decibeles jel-zaj arányt (SNR) kínál és egy 600 ohmos fejhallgató-erősítőt is tartalmaz.

Az ASUS Xonar Essence One külső digitális-analóg átalakító (DAC) és fejhallgató-erősítő komoly sikereket aratott a kritikusok körében: elnyerte például a 2012-es CES innovációs díjat az alkatrész kategóriában, az iparágban egyetlenként kínálva nyolcszoros, szimmetrikus upsampling funkciót. Az újonnan megjelent ASUS Xonar Essence One Plus kiadás egy műveletierősítő-cserekészletet is tartalmaz, hat gondosan tesztelt műveleti erősítővel, amelyekkel egyszerűbbé válik a hangjellemzők finomhangolása. Ez a gyári készlettel oldható meg, anélkül, hogy forrasztgatni kellene. És persze nem kell külön megvásárolni a műveleti erősítőket sem.

 



Kényelmesebb finomhangolás a hat mellékelt műveleti erősítővel
A műveleti erősítők kritikus szerepet játszanak az audiohardveren belül: ezek erősítik fel az analóg jeleket, befolyásolva a hangszínt és hangárnyalatokat. A hangzás elkötelezett szerelmesei gyakran döntenek a műveleti erősítők cseréje mellett, hogy a végletekig finomhangolják a teljesítményt – ezt már az eredeti Xonar Essence One is támogatta tizenegy cserélhető műveleti erősítőjével. Ez a funkció igen népszerűnek bizonyult, úgyhogy a Xonar csapat több mint száz különböző műveleti erősítőt vizsgált be az eredeti Xonar Essence One-nal, hogy megnézze, van-e lehetőség a szélesebb körű hangolásra. A hangzás karakterét illetően leghatásosabbnak ítélt hat műveleti erősítő került be a Xonar Essence One Plus kiadásba, ezzel ez az első USB DAC, amelyhez gyárilag jár műveletierősítő-cserekészlet. Az eredeti Texas Instruments TI-NE5532 műveleti erősítőket négy Texas Instruments TI-OPA2132PA és két NS-LM4562NA műveleti erősítővel kombináló speciális kiadás ötféle egyedi hangzás-testreszabási lehetőséget kínál. A csomagban található IC-fogó, csavarhúzó és egy útmutató is a műveleti erősítők cseréjéhez, amely a Xonar csapat tapasztalatait osztja meg a felhasználókkal. Ezek együttesével a meglévő tizenegy műveleti erősítő bármelyike könnyedén kicserélhető, és gyorsan módosítható a hangzás a személyes preferenciáknak megfelelően. A csomag más Xonar termékekkel is kompatibilis, például a Xonar Essence ST/STX-szel, a Xonar Xense-szel és a Xonar DS/DSX-szel.

A hangok részleteinek tiszta, pontos reprodukciója
32 bites, nyolcszoros szimmetrikus upsampling funkciójával a Xonar Essence One Plus Edition nagyfelbontású, veszteségmentes audiojeleket bocsát ki, részletes és élő hangzással, legyen az zene vagy más alkalmazás. A beépített, 600 ohmosra optimalizált fejhallgató-erősítő könnyedén meghajtja a piacon kapható bármely headsetet, garantálva, hogy a személyesebb audioélményre vágyó vásárlók is kristálytiszta részletekben, a megfelelő erővel élvezhessék a hangokat. A tisztaság terén a Xonar Essence One Plus Edition ugyanazt a felsőkategóriás 120 dB-es jel-zaj arányt kínálja, mint az eredeti változat, megszüntetve a nem kívánt zajokat és torzítást. Ezt tovább segíti az ASUS exkluzív Hyper Grounding technológiája, amely szétválasztja az analóg és digitális jeleket, hogy ezzel is csökkentse az elektromágneses interferenciát és még tisztább hangokat szolgáltasson.

A tápellátás terén egy külön belső lineáris elrendezés akadályozza meg az áramveszteséget, biztosítva az alkatrészek számára a csúcsteljesítményhez szükséges áramot, ugyanakkor csökkentve a külső hálózati tápellátásból származó interferenciát és ingadozásokat. Az ASUS továbbá egy felsőkategóriás (német gyártmányú) WIMA kondenzátort is beépített, amelyet melegebb, tisztább és kiegyensúlyozottabb hangképe miatt igen nagyra értékelnek az audiorajongók. A további műszaki érdekességek között szerepel az aszinkron adatátvitel a jitter (a digitális jelek időbeli szóródása az ideális ütemezéshez képest) megszüntetése érdekében, valamint kiegyensúlyozott XLR csatlakozók az audioeszközökkel való egyszerűbb csatlakoztatáshoz.

Kulcsszavak: ASUS erősítő zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09