3 az 1-ben – új NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

forrás Prim Online, 2012. július 2. 10:32

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet, a 3 az 1-ben, A kép összeállt című szakmai konferenciájának keretében jelentette be, hogy új néven, kibővült termékportfólióval, de a már jól ismert szakértő csapatával folytatja tevékenységét. A vállalat három üzletágba csoportosította termékeit. A Magyarországi Képviselet a Novell és a SUSE megoldások mellett a jövőben a NetIQ szoftvereket is forgalmazza és támogatja hazánkban. A Magyarországi Képviselet a NetIQ, Novell és SUSE anyavállalatok megújult működéséből adódó előnyöket ötvözi a hazai sokéves működés során felépített szakértelemmel és stabil alapokkal.

„Az elmúlt másfél évben rendkívül komoly munka folyt a háttérben a megújulás kapcsán, amelynek gyümölcse most érik be ügyfeleink és partnereink számára. Az anyavállalatoknál lezajlott változások következtében a termékek fejlesztése, értékesítése és támogatása különálló üzleti csoportokba rendezve fókuszáltabban zajlik, így gyakrabban és több új szolgáltatással jelennek meg az új termékverziók, a vevők magasabb szakértelmű értékesítő és támogató csapattal találkozhatnak. A három üzletág a szakterületek szerint esetlegesen eltérő vevői és piaci igényekre fókuszáltabban, dinamikusabban tud válaszolni – foglalta össze Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.


Fókuszáltabb fejlesztés


A szervezeti átalakításoknak köszönhetően a termékek fejlesztése fókuszáltabban zajlik. A fejlesztők az egyes területek szakértői, akik azonnal tudnak reagálni a felhasználók és az új technológiák által támasztott követelményekre. Az önálló business unitokban működő külön fejlesztőcsapatok révén a termékek és az új verziók várhatóan egyaránt hamarabb lesznek elérhetők. A külön fejlesztőcsapatokkal készülő NetIQ, Novell és SUSE termékek továbbá tökéletesen együttműködnek egymással, és jól integrálhatók más gyártók, például akár a Microsoft megoldásaival is. Mindezeknek köszönhetően a Magyarországi Képviselet is rugalmasan képes alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci igényekhez.


Az új business unit-ok


NetIQ – A NetIQ termékei célzott megoldásokat kínálnak a személyazonosság-kezelés (Identity), a biztonság és a megfelelőség (compliance) terén. A portfólió átalakításának következtében az üzletág palettájára kerültek egyes Novell alkalmazások, többek között az Identity Manager, a Sentinel, az Access Manager, a PlateSpin eszközök és a NetIQ korábbi megoldásai.


Novell – A business unit termékei a csoportmunka, eszköz és rendszerfelügyelet, valamint a fájl- és hálózatkezelési szolgáltatások. A Novell hálózati infrastruktúra megoldásaival a vállalatok produktívabb működést, könnyebben felügyelhető és biztonságosabb munkakörnyezeteket hozhatnak létre.


SUSE – A SUSE termékpalettáján a SUSE Linux szervermegoldások, Linux menedzsment megoldások és nagy megbízhatóságú Linux szerverek találhatók. A SUSE szerverek megbízhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Linux alapú SAP rendszerek 70 százaléka is SUSE platformon fut. Kiemelt előnye, hogy a SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhő alapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.

Hazai szakértelem


A termékek mellé professzionális szolgáltatási portfóliót is kínál a Magyarországon található NetIQ, Novell és SUSE regionális támogató központ viszonteladó partnereinek, vevőinek. A szintén NetIQ, Novell és SUSE termékvonalak szerint tagozódó szolgáltató központ célzottabb terméktámogatással, konzultációval, oktatással és alkalmazásfejlesztéssel segíti ügyfelei és partnerei munkáját. A projekteket teljes életciklusukon keresztül végigkísérik, legyen szó akár egy-egy rendszer bevezetéséről, széleskörű rendszerintegrációról vagy személyre szabott fejlesztésről.


Az anyavállalatnál történt jelentős változások ellenére a hazai képviseletre a stabilitás a jellemző. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet továbbra is a megszokott szakértő csapattal kínál professzionális szolgáltatásokat, megoldásokat szinte minden vállalati informatikai igényre, desktoptól kezdve egészen az adatközpontokig.

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

CES 2023,2024 és a többi: innováció egész évben

Messziről indítja gondolatait amerikai tudósítónk, Laszlo Horvath, aki még nem írta ki magából az év elejei CES-élményeket, amiket a folyamatosan érkező hírlevelek is folyamatosan frissítenek. A sivatagi eső vagy a nyárson körbekínált hús mind elvezetnek a technológiához, ami a egyrészt a CES-nek központi témája, másrészt (s egyben) a környezete is. Az írás hosszú, javasoljuk olvasóinknak döljenek hátra, és élvezzék! 

2023. május 22. 22:25

A Delta az Apple termékek hivatalos rendszerintegrátora lett

A Delta Technologies Nyrt. 100%-os leányvállalata az elsők között szerzett rendszerintegrátorként AAR (Apple Authorised Reseller) minősítést. Az Apple termékek hatékonyabb hazai támogatásának érdekében a Delta Systems Kft. stratégiai megállapodást kötött az Apple termékek magyarországi hivatalos disztribútorával, az Apcom Hungary Kft-vel.  

2023. május 15. 17:03

Megjelent a Magyar Telekom 2022. évről szóló fenntarthatósági jelentése

Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott (2021-2030), ötödik fenntarthatósági stratégia második évét zárta a Magyar Telekom. A 2022. évi eredményekről a friss Fenntarthatósági jelentésében számol be a vállalatcsoport.

2023. május 9. 15:41

Stronger together! RSAC2023

Gyakorlatilag a Digital Media Hungaryvel egyidőben nyitotta meg a kapuit a kiberbiztonság legfontosabb nemzetközi eseménye, a szépséges San Francisco Moscone Centerében évente megrendezett RSA Conference.  

2023. április 26. 15:55

Öt árulkodó jel, hogy csalás áldozatai lettünk – mit tegyünk ezután?

Számtalan csaló jelent meg a kibertérben, akik csak arra várnak, hogy ellopják a felhasználók személyazonosságát és pénzét, akik ezt sokszor észre sem veszik. Az ő leleményességük, a mi hiszékenységünk, valamint a gyenge vállalati biztonsági megoldások együttesen teszik az online csalásokat egy több milliárd dollárt érő kihívássá. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szerint 2021-ben az amerikai fogyasztók összesen közel 6 milliárd dolláros kárt szenvedtek el online csalások miatt, ami 70 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ESET kiberbiztonági szakértői összegyűjtötték azokat az intő jeleket, amelyek segítenek időben felismerni az átveréseket.

2023. április 26. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39