Új szervervédelmi csomagok az ESET-től

forrás Prim Online, 2012. július 2. 13:44

Az idén technológiájának 25 éves évfordulóját ünneplő ESET bejelentette legfrissebb szervervédelmi csomagjait, az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino és az ESET File Security for Microsoft Windows Server Core programokat.

- Az új ESET Mail Security csomag csekély erőforrást igényelve erőteljes védelmet biztosít a nagy forgalmú IBM Lotus Domino alapú email szervereknek. Az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino váltotta fel, azt a 2006 óta szolgáló, Magyarországon is számos helyen használt, korábbi 2.7-es motorra készült terméket, amely 2012. május 29-én kapta meg végül utolsó adatbázisfrissítését - mondta el Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. Elődjéhez képest tehát ez egy igazi főverzió váltásnak minősül, amely a ThreatSense keresőtechnológiára támaszkodva biztosítja az igen alapos és mindenfajta fenyegetésre kiterjedő precíz felismerési képességet, mellyel a vállalatok email forgalmát képes ellenőrizni.

- A nagy teljesítménnyel párosuló alacsony rendszerigény, valamint a kiemelkedően gyors ellenőrzési sebesség jelzi ESET fejlesztőinek azon elkötelezettségét, mellyel a kritikus vállalati infrastruktúrákat kívánják rugalmas és magas hatékonyságú szerveres megoldásokkal kiszolgálni. - nyilatkozta Michal Jankech, az ESET Server Security területért felelős termékmenedzsere.

Az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino közismert precíz és megbízható működéséről. A termék arra is képes, hogy a Lotus Domino Partitioned típusú szervereket is támogassa, illetve automatikusan ki tudja zárni a szükséges kritikus szerver fájlokat a víruskeresésből. Ez az új termékváltozat pedig már az ESET Remote Administratorral is teljes mértékben kompatibilis,

Az új termék főbb jellemzői

Vírus-és kémprogramvédelem
Hatékonyan véd minden típusú fenyegetés ellen, köztük a vírusok, rootkitek, férgek és kémprogramok ellen is. Az e-mail átjárót az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) és az NRPC (Notes Remote Procedure Call) szinten is védi, valamint rendszeresen ellenőrzi a Domino szerveren tárolt e-mail adatokat. A megoldás integrálja az összes szükséges eszközt a szerver teljes körű biztonságához, beleértve az állandó védelmet, valamint a kézzel indított keresési lehetőséget.

Antispam
​​Hatékonyan blokkolja a spam és adathalász e-mail üzeneteket. Az antispam modul minden egyes beállítása könnyedén konfigurálható egy kényelmes interfész felületen keresztül.

Naplók és statisztikák
Részletes és átfogó naplókkal és statisztikákkal szolgál, beleértve a spam- és az úgynevezett greylisting logokat.

A Lotus Domino program mellett az ESET kibocsátotta még a legfrissebb változatú ESET File Security for Microsoft Windows Server Core programját is, amely platformfüggetlen vírus- és kémprogram elleni védelmet, az ESET Remote Administrator segítségével teljes körű szerverhálózat menedzselhetőséget, valamint az ESET SysInspector modullal diagnosztikai képességeket is biztosít, míg az ESET SysRescue eszközével lehetővé teszi, hogy egy bootolható lemez készítésével a rendszert hatékonyan megtisztíthassuk.

Kulcsszavak: szerver vírus security Eset

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új keresőt fejleszt a Google

A Google egy teljesen új, mesterséges intelligencia által működtetett keresőmotort fejleszt, amelyet Magi projektnek neveznek, hogy személyre szabottabb élményt nyújtson a felhasználóknak. A felhasználói igények előrejelzésével ez a technológia beszélgetésalapú keresési élményt hoz létre, relevánsabbá és vonzóbbá téve a keresési eredményeket. Ez a radikális változás megköveteli, hogy a vállalkozások az új keresőmotor AI-alapú megközelítéséhez igazítsák SEO-stratégiájukat.

2023. április 24. 20:01

10 ezer amerikai dollárt nyerhetnek a Huawei XMAGE Awards fődíjasai

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született. Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

2023. április 13. 11:26

Ezekre a webcímekre figyeljen, ha nem akarja, hogy átverjék

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre elterjedtebbek az adathalász oldalak, amelyek sok esetben nagyon megtévesztő webcímeket használnak. Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk, hogy a személyes adataink illetéktelenek kezébe kerüljenek?

2023. április 4. 21:44

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39