A felhasználók bővíthetik a lengyel műemlékek adatbázisát

MTI Sajtóadatbank, 2012. július 6. 09:12

Társadalmi akció keretében szabadon bővíthető júliusban a lengyel műemlékek internetes adatbázisa, amelynek alapján egy több nyelvű, az ország műemlékeit egybefoglaló honlapot és egy mobilalkalmazást kívánnak létrehozni.

A http://www.otwartezabytki.pl honlapon kiegészíthető műemléktárban jelenleg a Nemzeti Örökség Intézetének hivatalos kimutatásában szereplő, több mint 60 ezer létesítmény leírása található. Az akció szervezői azonban nem elégedettek az intézmény nyilvántartásával: szerintük az adatbázis hiányos, sőt gyakran téves információkat tartalmaz. Arra kérik az internetes felhasználókat, hogy az általuk hibásnak vagy hiányosnak ítélt adatokat módosítsák a honlapon. A portálon olvasható leírás szerint minden új adatot csak három felhasználó jóváhagyása után fogadnak el.

A szervezők elsősorban a műemlékek címeinek, GPS-koordinátáinak, illetve leírásainak kiegészítésére számítanak, mert ezek nélkül a gyakorlatban nem is hasznosítható az adatbázis. A néhány hetes akció keretében kiépített adattárból nyitott, közösségi jellegű portált hoznak létre, amely folyamatosan kiegészíthető, illetve bővíthető lesz.

A honlap nyitott licenccel fog rendelkezni, így minden benne elérhető információt bárki szabadon felhasználhat. Alkalmas lesz arra is, hogy a műemlékvédelemre szoruló létesítmények állapotának fokozott felügyelete mellett oktatási programok - például tanulmányi kirándulások - megszervezéséhez is támpontot nyújtson.

Internet-szolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvalósult a szélessávú internet a csornai járásban

Magyarország kormánya az Európai Unió Digitális Menetrendje alapján célul tűzte ki, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a minimum 30 Mbps sávszélességű internetkapcsolat.  A cél elérése érdekében a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került a GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat. Az elnyert 440,83 millió forint támogatásból a Vidanet Zrt. a csornai járás 10 településén mintegy 1600 háztartás számára tette elérhetővé a szélessávú internetszolgáltatást. 

2021. január 18. 09:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás