Multimédiás stúdiót alakítottak ki a Debreceni Egyetemen

MTI Sajtóadatbank, 2012. július 6. 09:34

Korszerű televízió- és rádióstúdiót alakították ki a Debreceni Egyetemen (DE), ahová videokonferencia-rendszert is telepítettek - közölte Szabó László, a DE tudományegyetemi karok centrumának PR-referense csütörtökön az MTI-vel.

Az intézmény a Nagyváradi Egyetemmel közösen nyert el összesen 275 ezer euró támogatást a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretéből a 324 ezer eurós fejlesztéshez.

A stúdiót egy korábban professzori lakásként használt épületben alakították ki, azt elsősorban a DE médiaszakos hallgatói fogják használni gyakorlati képzésük során, de a Nagyváradi Egyetemmel közösen videokonferenciákat is fognak szervezni.

Szabó László tájékoztatása szerint az új eszközök és stúdiótechnika, valamint IPTV és képrádió segítségével lehetővé válik a belső, egyetemi internetes hálózaton, hat párhuzamos csatornán élő műsorok sugárzása. Az ide telepített mobil eszközöknek köszönhetően pedig külső élő, helyszíni közvetítések is színesíthetik majd az egyetemek mindennapjait - tette hozzá.

A projekt keretében a Nagyváradi Egyetemen is hasonló fejlesztés valósult meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01