19. Közép-Európai Informatikai Diákolimpia Tata

forrás Prim Online, 2012. július 9. 11:56

2012. július 7-12. között a Tatán lesz az idei Közép-európai Informatikai Diákolimpia, a CEOI. A rangos nemzetközi versenynek a festői szépségű Tatán, a főépület építésének 100. évfordulóját ünneplő patinás Eötvös József Gimnázium ad otthont - itt tanított évekig a világhírű Öveges József professzor is.

Tizenkét országból 80 résztvevő érkezik a hétnapos, gazdag kulturális programokkal kiegészített versenyre.
Az olimpián részt vevő országok:  Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Románia és Szlovákia mint az olimpiai mozgalom alapító országai; valamint meghívottként: Bulgária, Hollandia, Izrael, Svájc, és Szlovénia.

A Pázmány-Eötvös Alapítvány és Tata városa mellett kiemelt támogató a Google, amelynek szakértői 2012. július 9-én videó-konferenciát tartanak a résztvevők számára „Kapcsoljuk a Google európai mérnöki központját” címmel. A konferencia témája az informatika egyre növekvő jelentősége és a benne rejlő lehetőségek a felnövekvő generációk számára. A támogatás és a közös rendezvény a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és a Google közötti együttműködés első lépése.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kanadában terjeszkedik a Chameleon Smart Home Zrt.

Kanadában terjeszkedik az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar Chameleon Smart Home Zrt., amely a napokban három torontói toronyházban kialakított mintalakásában tette elérhetővé a 2021-es Dubaji Világkiállításon bemutatott innovatív megoldásait. 

2022. augusztus 12. 19:03

Egészséges ételkészítés kellemetlen szagok és sütőolaj nélkül

Ugyan ma még kevésbé számít elterjedtnek, mégis hosszú ideje létezik alternatívája az olajban, vagy zsiradékban történő sütésnek. „Az egészséges ételkészítés nem elérhetetlen vágyálom többé. A megoldás kulcsa a forrólevegős fritőz, amelynél a közkedvelt köretekről, így például a hasábburgonyáról sem kell lemondanunk” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

2022. augusztus 12. 17:06

Ezek voltak az elmúlt egy év slágertermékei

Airfryerek, telefonok és robotporszívók – ezek a legnagyobb fejlődést mutató termékkategóriák 2021 és 2022 júniusa között a magyar tulajdonban lévő Euronics Műszaki Áruházlánc éves kimutatása alapján. A tavaly márciusi boltzár után a vásárlók lelkesen tértek vissza az üzletekbe, a vállalat árbevétele végül közel ötödével, rekordszintre nőtt. Bár drágultak a termékek, így is több elektronikai eszköz fogyott – a legtöbbet televíziókra költöttek a vásárlók, a legnépszerűbbek továbbra is a 4K UHD tévék voltak.

2022. augusztus 12. 15:32

A Deloitte ismét vezető minősítést kapott a felhőalapú IT-szolgáltatások terén

A Deloitte a Gartner Magic Quadrant for Public Cloud IT Transformation Services 2022 jelentésében vezető minősítést kapott, a legmagasabb helyezést elérve az „Ability to Execute” (megvalósítási képesség) és a „Completeness of Vision” (teljeskörű vízió) terén. 

2022. augusztus 12. 13:59

Pár nap múlva érkezik az OPPO ColorOS 13

Az OPPO globális online stream eseményen mutatja be az Android 13-ra épülő mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját. A 67 nyelven elérhető és globálisan több mint 500 millió havi aktív felhasználóval rendelkező ColorOS 13 vadonatúj dizájnt kapott, valamint számos intelligens és kényelmi funkciót is tartalmaz.

2022. augusztus 12. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24