Nordtelekom ADSL- és IPTV-ügyfeleket vesz át a BTel

forrás Prim Online, 2012. július 13. 11:12

A két telekommunikációs társaság, a BTel és a Nordtelekom megállapodást kötött az utóbbi társasághoz tartozó ASDL internet- és IPTV-előfizetői kör egy részének átvételéről. A BTel számára az akvizíció jelentősége a méretgazdaságosság erősítése és az utóbbi időszak piaci konszolidációjának kihasználása. A Nordtelekom a tranzakció lezárását követően a saját hálózatán nyújtott internetszolgáltatásának bővítésére és külföldi együttműködések megkötésére kíván fókuszálni.

A Business Telecom Nyrt. (BTel) és a Nordtelekom Nyrt. piaci tapasztalatának köszönhetően egy 2751 ADSL- és 63 IPTV-előfizetőt érintő sikeres tranzakciót hajtott végre, melynek eredményeképpen ez az ügyfélkör júliustól a BTel állományába került.

Dr. Gácsi Mihály, a Nordtelekom elnöke a társaság további terveivel kapcsolatban elmondta: a tranzakciót követően megtartott ADSL ügyfélbázis mellett, a saját hálózaton nyújtott magasabb árrésű internetszolgáltatás bővítésére fókuszál, elkerülve ezzel a más vállalatok hálózatán történő szolgáltatás miatt felmerülő más cégeknek fizetendő költségeket. A 2011 végén lebonyolított Beltáv-ügyfelek felvásárlása után a Nordtelekom tovább kívánja bővíteni a hazai mobilinternet, a (VoIP) telefon és más telekommunikációs szolgáltatásokat igénybevevő ügyfeleinek számát, melyet elsősorban értékesítési hálózatának további erősítésével kíván elérni. A konszolidálódó magyar piaci viszonyok mellett a Nordtelekom aktívan vizsgálja az együttműködési és üzleti lehetőségeket más külföldi szolgáltatókkal, melyek a társaság árbevételének és eredményének további növelését szolgálják.

Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója szerint a hazai távközlési piac átalakulása számos lehetőséget biztosít arra, hogy a piaci szereplők saját egyedi megoldásaikra és erősségeikre fókuszáljanak, ami jót tesz a piacnak, az ügyfeleknek és a szolgáltatóknak egyaránt. A BTel számára a fél éve végrehajtott, 18 ezres Enternet-ügyfélbázist érintő akvizíciót követően az új, néhány ezres új előfizetői kör integrálása gyors és hatékony folyamat. A BTel júniusban lezárult egyéves kötvényprogramjának fő célja volt, hogy a bevont forrásokat saját távközlési hálózatának bővítésére, valamint piaci akvizíciókra fordítsa. A Nordtelekomtól átvett előfizetői kör jól illeszkedik a BTel beruházási politikájához és tovább erősíti a társaság méretgazdaságosságát.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38