Közép-Kelet Európa legjobb informatikai fejlesztése a Telemedbook

forrás Prim Online, 2012. július 23. 08:29

Világszintű elismerésben részesült júliusban a MOHAnet Mobilsystems Zrt., miután a cég terméke elnyerte a Microsoft által meghirdetett „Your Business. Your Fame.” verseny Közép-Kelet Európa legjobb, Windows Azure-ra fejlesztett applikációja címet. A magyar cég a Telemedbook egészségügyi portállal, illetve az ahhoz kapcsolódó komplex hardver, és szoftver szolgáltatásával győzte meg a zsűrit a Microsoft torontói partnertalálkozóján szervezett döntőben.

A MOHAnet Mobilsystems Zrt. hatéves tevékenységének egyik legnagyobb sikerét érte el júliusban a Microsoft „Your Business. Your Fame. (Te üzleted. Te hírneved.)” elnevezésű versenyén. A multinacionális cég a hagyományokhoz hűen idén tavasszal fejlesztői versenyt írt ki, amelyen a MOHAnet a Microsoft felhőszolgáltatására, az Azure-ra fejlesztett applikációk kategóriában pályázott.

A MOHAnet a Telemedbook elnevezésű egészségügyi közösségi portáljával indult a megmérettetésen, amely segítségével a felhasználók ingyenes regisztráció után gyűjthetik egészségügyi paramétereiket. A honlapra legegyszerűbben a MOHAnet által fejlesztett Vario Medcare idősfelügyelő készülékkel vihetőek fel az adatok, mivel e mobiltelefonhoz Bluetooth-szal kapcsolhatjuk a különböző gyógyászati segédeszközöket. A pályázat részét képezte a komplett háttérszolgáltatás is, beleértve az összes szoftvert (Helios, HeliosAdmin, Geoserver, Mercury Alarm, Mercurio Commander), és egyéb műszaki tartalmat is.

Az elbírálás során több szempontot vett figyelembe a Microsoft: a termékötleten és a kivitelezésen túl számított az üzleti koncepció, a piaci potenciál és a megvalósíthatóság. Emellett a prezentáció minőségét is figyelembe vették a végső döntés során. E szempontok alapján a MOHAnet Mobisystems Zrt. az orosz Abbyy nevű fejlesztő vállalattal végzett az élen, végső győztest így a zsűri nyílt voksolása után hirdettek. Egyhangú szavazás alapján a MOHAnet megoldása lett a győztes, és nyerte el a „Közép-Kelet Európa Legjobb Applikációja (Central&Eastern Europe Best AZURE Application)” címet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megtörtént az eddigi legsikeresebb exit a Hiventuresnél

Lezárta eddigi legeredményesebb exitjét az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A tőkealap-kezelő az egyik legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatnak, a Trans-Spednek adta el 27%-os kisebbségi tulajdonrészét a Webshippy-ben, az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban. 

2021. január 27. 14:59

Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire

A Bosch fedélzeti számítógépei a járműelektronika mindeneseként, a szabályzóegységek egyre több funkcióját gyűjtik össze a nagy teljesítményű központi elektronikai modulokban. Ezek az eszközök már több mint egy éve segítik a vezetéstámogató és járműdinamikai rendszereket, hamarosan pedig elérhetők lesznek a vezetőtér funkcióit és a karosszériaelektronikát vezérlő központi számítógépek is. Így a Bosch minden más vállalatnál szélesebb portfólióval rendelkezik majd a fedélzeti számítógépek fejlesztésében. 

2021. január 27. 13:41

Növénytermesztési eljárást automatizálnak a SZTAKI kutatói

Az ELKH SZTAKI is részt vesz a HydroCobotics nevű projektben, melynek célja hidropónián alapuló, környezetbarát, automatizált, robotos növénytermesztési eljárás kidolgozása.  A hidroponia olyan fenntartható és profitábilis növénytermesztést jelent, ahol talajt nem, csak vizet és ásványi anyagokat használnak. Ezzel helyet is lehet spórolni, sokkal több és többféle növényt lehet termeszteni egy viszonylag kis területen, mint ahogy azt a klasszikus eljárások lehetővé teszik.

2021. január 27. 11:02

Másfél év kell az Európai vállalatoknak a visszaálláshoz

A digitális és a fenntarthatósági átállást sürgető európai vállalatok rövidebb időn belül, megerősödve hagyják maguk mögött a Covid19 okozta válságot az Accenture új kutatása szerint. 

2021. január 27. 09:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás