Nissan GT Academy: Virtuális autóverseny a valódi vezetéséért

forrás Prim Online, 2012. augusztus 1. 14:21

A Sony és a Nissan tehetségkutató versenye, a Nissan GT Academy regionális változata megérkezett Magyarországra. A projekt célja, hogy a legjobb hazai PlayStation játékosoknak lehetőséget adjon, hogy kipróbálják magukat igazi versenyautóban is.

A PlayStation zászlóshajójának számító, már több mint 60 millió példányban értékesített Gran Turismo autószimulátor szoftverhez kötődő versenysorozatban 2008 óta eddig több mint 1,5 millióan tették próbára magukat. A GT Academy korábban csak az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában volt elérhető, de a regionális változat most Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban is megrendezésre kerül.

 A selejtezőket 2012. augusztus 1-jétől szeptember 8-ig bonyolítják le. A versenyzőknek ennek során időmérő köröket kell futniuk a kedvelt Deep Forest Raceway pályán egy Amuse NISMO 380RS Super Leggera sportautó virtuális kormánya mögött, majd a legjobb köridő mentését e-mailben továbbítani kell a szervezőkhöz, hogy kialakulhasson az országos döntő harmincfős mezőnye.

A kvalifikációból továbbjutott harminc versenyző a 2012. szeptember 22-én, Budapesten megrendezendő országos döntőben küzdhet meg a fődíjért, amely egyedülálló lehetőséget jelent egy Nissan 370Z sportkocsi tesztvezetésére a Hungaroringen.

A jelentkezőknek 18 éven felülieknek kell lenniük, érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel és Magyarországon regisztrált PlayStation@Network azonosítóval kell rendelkezniük. Természetesen a részvételhez szükséges egy PlayStation 3 konzol, valamint a Gran Turismo 5 játékszoftver egy példánya is.

A pontos részvételi feltételek és a verseny lebonyolításának részleti megtalálhatóak a verseny weboldalán: http://www.gtacademyhu.com/. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39