Aktualizálta Mac OS X-re írt szoftvereit az ESET

forrás Prim Online, 2012. augusztus 9. 05:20

Mivel megdőlt az Apple számítógépek támadhatatlanságáról szőtt mítosz, az ESET „a biztonságos legyen biztonságosabb” jelszóval készítette el átfogó védelmi szoftvereinek frissített verzióját, az otthoni felhasználóknak szánt ESET Cybersecurity-t és a vállalati ügyfelek részére fejlesztett ESET NOD32 Antivirus for Mac OS X-et. Az Apple gépek védelmére szánt termékek legújabb verziója már teljes mértékben kompatibilis az operációs rendszerek legújabb Mountain Lion verziójával. 

Az új fejlesztések - párosítva az OS X Mountain Lion megoldásaival - teljes körű internetbiztonságot nyújtanak, azaz proaktív védelmet kínálnak a férgek, vírusok, trójaiak, billentyű-naplózások, kémprogramok, kártevők és minden internetről származó nem kívánatos fertőzés ellen.
 
A Mac OS X Mountain Lion egy sor új biztonsági megoldással rendelkezik. Ilyen például a Gatekeeper funkció, ami biztonságosabbá teszi a Mac-felhasználók számára az alkalmazások letöltését, az Apple által bevizsgált és elismert ESET-megoldások pedig teljes mértékben építenek és együttműködnek az új Gatekeeper funkcióval.
 
- Az ESET Cybersecurity for Mac és ESET NOD32 Antivirus for Mac OS X nem egyszerűen a PC-s verziók átiratai, ezeket az alapoktól kezdve speciálisan erre az operációs rendszerre fejlesztették, és a díjnyertes ThreatSense antivírus kereső motort használják- mondta el Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. - Mindennek köszönhetően a végeredmény egy teljesen integrált megoldás, amely tökéletes összhangban működik együtt az OS X Mountain Lion-nal. Az új rendszer újdonságai kiegészítve az ESET megoldásával a vírusok detektálásának plusz rétegeit teremti meg, megvédve a Mac-gépeket minden internetről támadó fenyegetésekkel szemben. - tette hozzá a szakember.
 
Az ESET Cybersecurity for Mac és az ESET NOD32 Antivirus for Mac néhány további jellemzője: 
 
  • A vírusdefiníciós adatbázisok frissítése teljesen automatikus, biztosítva, hogy a védelem mindig naprakész legyen.
  • Az előre beütemezhető, illetve kézi indítású ellenőrzések garantálják minden tárolóeszköz biztonságát, beleértve a Time Machine archívumokat is.
  • Az ESET ThreatSense technologiája biztosítja a Mac, Linux és Windows vírusok, kémszoftverek és más kártevők proaktív felismerését.
  • A rendszer a már ismerős és barátságos OS X kinézetet és élményt biztosítja.
  • A gyakorlott felhasználók az Advanced setup (További beállítások) segítségével testre szabhatják az ellenőrzés mélységét, beállíthatják a kivételeket (file, mappa vagy méret alapján), szabályozhatják a heurisztika szintjét és sok mást is.
  • Ellenőrizhetjük a csatlakoztatott adathordozókat is, beleértve az USB meghajtókat, CD-ket, DVD-ket, pendrive-okat, FireWire eszközöket, stb..
  • Ingyenes műszaki támogatás jár minden ESET-termékhez.
  • Az öt gépes vagy annál nagyobb licencszám felett elérhető távmenedzsment szoftver azaz az ESET Remote Administrator segítségével bármilyen hálózaton távolról is könnyedén menedzselhetőek a vállalti megoldások.
  • Az ESET Cybersecurity for Mac és az ESET NOD32 Antivirus for Mac OS X intuitív, könnyen megtanulható és egyszerűen használható kezelőfelületet kínál a felhasználók számára.
Az ESET elsődleges feladatának a biztonság legmagasabb szintű megvalósítását tekinti, emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy mindez ne a felhasználó számítógépének túlzott terhelésével valósuljon meg. Erre bizonyíték a legújabb Passmark-teszt is: rangos versenytársakkal szemben lett a legjobb a hatékonyságot, teljesítményt és használhatóságot vizsgáló méréseken az ESET terméke. Az összesítésben sikerült megszereznie a legmagasabb pontszámot (4 és fél csillag az elérhető 5-ből), őt követi a Kaspersky és a Symantec programja (4 csillag), majd a McAfee, Sophos és a Trend Micro (3 és fél csillaggal), végül a Microsoft (2 csillag eredménnyel).
 
Mint azt Béres Péter elmondta, a vállalati végpontvédelem komoly kihívást jelent a biztonsági termékek fejlesztői számára, éppen ezért is örvendetes, hogy az ESET számos kategóriában, mint például a szerveren és kliensen mért üresjárati memória használat vagy a teljes rendszer átvizsgálási ideje, jeleskedni tudott. Példaként kiemlíthetjük a menedzsment szoftver telepítési méretét - vállalati környezetben igen fontos paraméter -, az ESET termékénél 0.35 GB, míg a többi szoftver 3-42-szer több lemezkapacitást igényelt ugyanerre a célra.
 
Manapság a végpontvédelem már nem egy opcionálisan választható elem a vállalkozások számára. Így kiemelt jelentősége van annak, hogy a vállalatok hatékonyan védhessék számítógépes rendszerüket a különféle kártevők támadásától, megóvhassák bizalmas és pénzügyi adataikat, a termelékenység folyamatos biztosítása mellett. A hálózati biztonság területén az utóbbi időszakban észlelhető talán némi javulás, melyet egyrészt a munkavállalók folyamatos képzése, másrészt a megfelelő technikai háttér biztosítása segített elő.
 
- Örömünkre szolgál, hogy az ESET Endpoint Security ezen a fontos területen is kiváló eredményeket tudott felmutatni egy olyan teszten, mint a Passmark összehasonlító elemzése, hiszen ügyfeleink elégedettsége nagyban múlik azon, hogy milyen hatékonysággal, milyen alacsony erőforrás igénnyel párosul a vírusvédelmi alkalmazások használata- emelte ki Csiszér Béla, a Sicontact Kft. ügyvezetője.
 
A teszt részleteit ide kattintva érheti el.
Kulcsszavak: Mac security NOD32 Eset

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09