Újabb sikeres Microsoft – SUSE együttműködés

forrás Prim Online, 2012. augusztus 16. 09:44

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a Microsoft és a SUSE az Open Source Business Conference rendezvényen bemutatta legújabb közös megoldását: a SUSE Manager Management Pack for System Center-t. A jelenleg béta fázisban lévő új termék a SUSE Manager által biztosított, Linux-alapú szerverfelügyeleti funkciókat kapcsolja össze a System Center rendszerrel, a Microsoft felügyeleti platformjával.  Ennek eredményeként az ügyfelek a Windows, illetve a SUSE Linux Enterprise Server és a RedHat Enterprise Linux Server rendszerek felügyeletét ugyanazon System Center konzolról láthatják el.

„A Microsoft és a SUSE egyetért abban, hogy a szállítóknak együttes erővel kell biztosítaniuk a heterogén rendszerek hatékony, rugalmas és egyszerű működését, legyen szó akár fizikai, virtuális vagy felhő alapú környezetekről. A két szervezet komoly múltra visszatekintő, hatéves szövetségének köszönhetően számos, a most bejelentett eszközhöz hasonló, szabványos megoldás és integrált eszköz segíti az ügyfeleket abban, hogy maximálisan kihasználhassák a vegyes rendszerek előnyeit” – mondta el Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.


A SUSE Manager segítségével a szervezetek egyetlen konzolról, átfogóan felügyelhetik Linux kiszolgálóikat fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben, így csökkennek az üzemeltetési költségek, miközben javul a megfelelőség és a szolgáltatás minősége. A megoldás lehetővé teszi a frissítések automatikus telepítését, valamint az esetleges hibás csomagok egyszerű visszavonását. Az eszköz további funkciói között szerepel az automatikus szervertelepítés, a kiszolgálók monitorozása, a szerep alapú felügyelet, valamint a hardver- és szoftverleltár készítése.


Az új megoldás a SUSE Manager képességeit integrálja a System Center megoldáscsomagba, ami így egyszerre képes a Windows, a SUSE Linux Enterprise és a RedHat Enterprise Linux szerverek egypontos felügyeletére. A jelenleg béta verziójú SUSE Manager Management Pack for System Center így lehetővé teszi a virtuális és a felhőalapú számítástechnikában rejlő lehetőségek teljes kihasználását. A SUSE szorosan együttműködik az iparág legfontosabb szereplőivel annak érdekében, hogy a különböző gyártóktól származó megoldások az első pillanattól fogva együttműködjenek egymással.


A SUSE Manager számos különféle hardverrendszeren képes felügyelni a Linux-alapú informatikai szolgáltatásokat, az x86 platformtól kezdve az IBM System z-ig, továbbá futtatható a Hyper-V, VMware, Xen és KVM technológiákon is. A SUSE Manager emellett együttműködik a nyilvános és privát felhőkkel, például az Amazon EC2 rendszerével, ahogyan mostantól a Microsoft felügyeleti megoldásával is.


További információért, illetve a nyilvános béta tesztben történő részvételért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.suse.com/products/suse-manager/open-beta.html

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Krónikus sebek ellátása mesterséges intelligenciával

A krónikus sebek ellátását segíteni hivatott, mobiltelefonos applikáción keresztül használható mesterséges intelligencia prototípusát alkották meg a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet és a MedInnoScan Kft. kutatói. A klinikai próbák után, előreláthatólag a jövő év során lesz elérhető a termék az ápoló szakszemélyzet számára.

2021. szeptember 22. 14:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46