IVSZ MENTA konferencia: Kitekintés a változó világunkra

forrás Prim Online, 2012. augusztus 26. 08:39

Idén, szeptember 13-14-én rendezik az IKT- szektor menedzsereinek csúcstalálkozóját. A MENTA két napos rendezvényének előadásai az életünk minden területét átszövő változásokra, valamint a hazai informatikai aktuális kérdéseire fókuszálnak. A geopolitikai kérdésekről szóló nyitóelőadás mellett a megváltozott gazdasági és társadalmi környezetről, a változó Európáról és benne Magyarországról, valamint az informatika szerepéről lehet majd előadásokat hallani a forrongó, kialakuló új közegben.

Tagvállalatainak vezetőit és munkatársait, az informatikai, elektronikai és távközlési szektor cégeinek képviselőit, IT-vezetőket és az IKT- szektor felhasználóit várja a szeptember 13-14-én rendezendő MENTA 2012 konferenciára, Egerszalókra a Saliris Hotelbe az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége.

A rendezvényen a vállalatvezetők és előadók közösen elemzik az EKOP 2013-2020 forrás lehetőségeit, bemutatkozik az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítványa, valamint megvitatásra kerülnek a jövő szakember képzésének kérdései, az új Közbeszerzési törvény adta lehetőségek, és az egységes kártyarendszer aktuális helyzete.


Az informatikán kívülről érkező előadók pedig más-más szempont alapján segítenek a vállalatvezetőknek az adott gazdasági, geopolitikai vagy pszichés helyzet elemzésében. Dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetőségi tagja különleges szempontból a testi- szellemi megküzdés, az erőnlét és egészség forrásairól tart majd izgalmas előadást az idei MENTA konferencián. Dr. Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő a globális válságok, a katonai feszültségek és a csökkenő együttműködések kérdéseire keresi a választ. Dr. Mellár Tamás, közgazdász gazdasági szempontból vizsgálja, hogy a világgazdasági válság milyen szerepet játszott a magyar gazdasági helyzet alakulásában, valamint az EU válsága miként érinti a magyar gazdaság mozgásterét?  Dirk Wölfer, a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara képviselője segíti bemutatni, hogy miként látják a külföldi befektetők a hazai viszonyokat, és milyen megoldások vannak a helyzet javítására.


A MENTA előzetes programja az IVSZ honlapján.

Kulcsszavak: IVSZ MENTA konferencia trend

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung 46 megoldása nyerte el a CES 2020 Innovációs Díját

A Samsung 46 új termékinnovációs megoldását ismerték el a CES 2020 Innovációs Díjával, köztük három termék a Legjobb Innováció díjat nyerte el kategóriájában. A nívós elismerés a legújabb technológiával rendelkező, kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású termékeket és szolgáltatásokat tünteti ki. A Galaxy Note10+ 5G okostelefon is a Legjobb Innováció díjat kapta meg.  

2019. november 11. 12:59

PayPal: világszerte nő a mobil eszközökről történő vásárlás aránya

Az online értékesítő vállalkozások számára 2020 és az azt követő időszak több lehetőséget kínál mint valaha, hogy a fogyasztói szokásokat és az egyes piacok jellegzetességeit figyelembe véve egyszerűbbé tegyék a vásárlás folyamatát és növeljék a vásárlási élményt. A kereskedők számára nyitva áll a lehetőség, hogy kihasználják a mobil kereskedelem növekedését és a közösségi platformokon történő vásárlás térnyerését, ha olyan partnerekkel működnek együtt, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy még jobb digitális élményt nyújtsanak vásárlóiknak. 

2019. november 11. 11:45

Kutatás mutatja be a televízió társadalmunkra gyakorolt pozitív hatásait

A TV technológiában és a műsorkínálatban megjelenő újdonságok pozitív kulturális változást indítottak el az európai felhasználók körében, derül ki a Samsung új kutatásából. A felmérés, amelyet a vállalat 50 éves évfordulója alkalmából készített, azt mutatja, hogy a televízió fejlődése hatással van az emberek mindennapi életére. Legyen szó a legújabb technológiákról, mint például a 8K felbontás, vagy a ma már elérhető magas minőségű és sokszínű tartalmakról, a tévének komoly szerep jut a hétköznapokban.

2019. november 11. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás