A Sony adja a technikát a Berlini Filharmonikus Zenekarnak

forrás Prim Online, 2012. szeptember 2. 09:24

A Sony, a Berlini Filharmonikus Zenekar, valamint a Berlin Phil Media társaság együttműködési megállapodást kötöttek egymással, melynek célja a világ legjobb zenekaraként számon tartott filharmonikusok koncertjeinek rögzítése és közvetítése a világ legjobb technikai színvonalán.

Az 1867-ben alapított Berlini Filharmonikus Zenekar már négy éve közvetíti előadásait digitálisan. A Digital Concert Hall (DHC) internetes adásainak segítségével a komolyzene-rajongók élőben követhetik az évi 30 előadást, és még a színfalak mögé is bepillanthatnak. A Berlin Phil Media társaság felel a közvetítések magas színvonalú elvégzéséért és szerkesztéséért, a Sony pedig mindezt mostantól a legmodernebb technikai eszközökkel és tanácsadással segíti.

Az együttműködés keretében a Sony munkatársai segítik a Berlin Phil Media hangmérnökeinek és operatőreinek munkáját a hang- és képanyagok rögzítésétől egészen a végleges koncertfilmek elkészítéséig, az ennek során szerzett tapasztalatokat pedig felhasználják abban, hogy olyan erősítőket és más audioeszközöket tervezzenek, melyek tökéletesen visszaadják az élő koncertek akusztikáját. A Berlin Phil Media ezenkívül a Sony professzionális HD kameráival rögzíti a koncerteket, és felhasználja a japán gyártó más vizuális és audiotechnológiáit a gyártás, valamint a közvetítések során.

„A Sony és a Berlini Filharmonikusok együttműködése azokra az időkre nyúlik vissza, amikor Herbert von Karajan és Norio Ohga bemutatta a CD-t a világnak. A Berlini Filharmonikusok azóta is a világ legmagasabb színvonalán prezentálják a zeneműveket, a Sony pedig sorban mutatta be innovatív termékeit” – emelte ki az együttműködés kapcsán Masashi Imamura, a Sony Home Entertainment & Sound Business Group elnöke.

„A Sonyval közösen gyorsabban és magasabb minőségben tudjuk eljuttatni a muzsikát egyre több és több zenerajongó számára. A Sony segít nekünk olyanokkal is kapcsolatba kerülni, akikhez korábban nem tudtunk elérni, és ez csodálatos lehetőség számunkra” – hangsúlyozta Sir Simon Rattle, a Berlini Filharmonikusok vezető karmestere.

Az együttműködés egyik első eredményeként Európa egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai vásárán, a berlini IFA (Internationale Funkausstellung) kiállításon a Sony a napokban mutatta be a Full HD felbontás négyszeresét megjelenítő 4K televízióját, melynek képességeit már az együttműködés keretében rögzített anyagokkal demonstrálta.
 

Kulcsszavak: Sony zene multimédia

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48