Már füzetet és írószert is lehet adományozni mobilapplikációval

forrás Prim Online, 2012. szeptember 4. 07:57

Új adománygyűjtő pontokkal bővült a djuice által fejlesztett ADDODA androidos alkalmazás, amely civil- és segélyszervezetekkel karöltve könnyíti meg az adományozók dolgát. Az új helyszíneken azon diákok részére gyűjtenek, akiknek a legalapvetőbb tanszereket sem tudja megvenni a családja.

Elkezdődött az új iskolaév, a gyerekek izgatottan készülődnek, ám sok család számára az iskolakezdés mégsem örömteli esemény. A diákok taníttatásával kapcsolatban felmerülő költségek – az új füzetek és írószerek, a torna felszerelés, az ünneplőruha vagy számológép ára – sokak számára erőn felüli anyagi terhet jelentenek. Sajnos egyáltalán nem ritka,  hogy a gyerekek a szükségesnél kevesebb vagy nem megfelelő állapotú tanszerekkel lépik át az iskola küszöbét. Nekik szeretne segíteni a djuice adománygyűjtő mobilalkalmazása, az ADDODA, amely idén már tanszer gyűjtő állomásokat is tartalmaz. Így azok, akik néhány füzettel, kinőtt ünneplő ruhával szeretnék segíteni a szerényebb körülmények között élő gyerekeket, könnyen megtalálhatják a legmegfelelőbb gyűjtőhelyet. A tavaly decemberben indult androidos mobilalkalmazás megmutatja, hogy hol találhatók a legnagyobb segélyszervezetek adomány átvevő pontjai, az aktuális véradó helyszínek és feltünteti az 1% adófelajánlást fogadó szervezeteket. Az „Aktuális segélyprogramok” menüpontban a felhasználók arról is tájékozódhatnak, hogy milyen kiemelt gyűjtési programban számítanak a szervezetek az adományozók segítségére, például egy természeti katasztrófák esetén hova juttathatják el adományaikat a rászorulóknak, és milyen adományokra számítanak elsősorban.

Az eddigi együttműködő partnerek – a Magyar Vöröskereszt, a Baptista Szeretetszolgálat, a Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat és a Bohócok a láthatáron csoport – mellett most az Újlipót Segít civil kezdeményezés adománygyűjtő helyszínei is felkerültek az ADDODA térképére, a kiemelt események közé. A szervezet iskolatáskákat, tornafelszereléseket, füzetcsomagokat, írószereket és rajzeszközöket gyűjt, amelyeket az Igazgyöngy Alapítvány hátrányos helyzetű tanulók között oszt szét a berettyóújfalui kistérség 16 falujában.

Az adományokat szeptember 7-ig, hétköznap 8 és 17 óra között várják a Parksarok Kulturális Központ és Játékházban (Bp., 1137, Pozsonyi út 36.) , valamint hétköznap 9 és 16.30 között a Noha Stúdióban (Bp., 1137, Pozsonyi út 12.). Az ADDODA azzal is megkönnyíti az adományok célba érését, hogy megtervezi az adakozók számára a gyűjtőpontokhoz vezető legrövidebb utat. 

ADDODA elérhető: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telenor.hu.addoda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05