A Canon bemutatta broadcast szakembereknek készült HD PTZ-kameráját

forrás Prim Online, 2012. szeptember 5. 09:23

A Canon bejelentette BU-47H jelű, távvezérelhető, pásztázó kameráját. Elődjéhez, a Canon BU-46H-hoz hasonlóan, a készülék célja, hogy igen jó minőségben és felbontással reprodukálja a képeket. A kamera számos funkciójának továbbfejlesztése és bővítése - például a felhasználó igényeihez és a felvétel módjához finoman hangolható videobeállítási funkciók - révén azonban kifejezetten alkalmas a broadcast piac számára.

A broadcast minőséget és Full HD videót szolgáltató, képstabilizáló funkcióval felszerelt, strapabíró kialakítású kamera ideális kültéri felvételekhez a legnagyobb kihívásokat támasztó környezetekben is. 

 
Az iparág legmagasabb elvárásainak megfelelő funkciók
 
Az új Canon BU-47H Full HD (1920x1080 képpont) felbontást kínál három CMOS-érzékelőjével, összesen 2,37 megapixeles képeket tud készíteni. Canon HD zoom objektívje 18x optikai nagyítást és autofókuszt biztosít, 7,4 mm-es nagy látószögtől egészen a 134 mm-es tele állásig (2/3” egyenérték) terjedő zoom-tartománnyal, 4,1–73,8 mm-es fókusztávolsággal. 0,08 lux minimális fényerővel a tárgyon már a holdfénynek (0,5–1 lux) megfelelő fényességi szinttel is felvételt lehet készíteni. 
 
A professzionális, finom video- és képminőség-beállítások az OP forgatógombbal módosíthatók. Egy vadonatúj funkcióval egy ECU- (elektronikus vezérlési) funkción keresztül is beállíthatók (csak az OP-450/U-4 protokoll támogatott) az alábbi paraméterek: Gamma, fekete gamma, master pedestal (sötét részletkiemelés), knee (görbe megtörés), beállítási szint, 100% levágás, élességi szint, élesség vízszintes sáv, élesség vízszintes/függőleges egyensúly, élesség határértékek, élesség kiválasztás, a világos videojelek tömörítési mértéke, fényerő-adaptív élesség, képzajszűrés szintje, fényerő-adaptív képzajszűrés, zajcsökkentés, bőrszín, szelektív zajcsökkentés, low-key telítettség, színmátrix, színerősítés, színárnyalat, fehéregyensúly, színkorrekció. 
 
Tiszta és stabil képek – minden körülmények között
 
A képstabilizáció révén a kamera rázkódása nagy szélben is minimális. A BU-47H valójában kifejezetten a nagyszerű kültéri képekhez készült – IP45-ös víz- és porvédettségi minősítése azt jelenti, hogy minden irányból ellenáll a kisnyomású vízsugaraknak és az 1 mm-nél nagyobb szemcsenagyságú szilárd testeknek. Rendelhető hozzá ablaktörlő tartozék is.
 
A kamera kompakt mérete és könnyű súlya (kb. 17 kg) révén szinte bárhová telepíthető, és könnyen hordozható a kültéri programok felvételekor.
 
Kompatibilis a meglévő rendszerekkel és számos alkalmazási típussal
 
A BU-47H az NU protokollt támogatja, hogy nagymértékben kompatibilis legyen a meglévő rendszerekkel és csökkentse a bevezetési költségeket. Számos különféle rendszer alakítható ki, például rövid- és nagytávolságú vezérlés, a telepítési környezettől függően.
 
A különféle csatolók választékával számos alkalmazási típus is támogatott. A kamera SDI-jeleket használ, így nincs szükség külön audiokábelre. 
Kulcsszavak: kamera Canon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48