Környezetkímélően csomagol a Magyar Telekom

forrás Prim Online, 2012. szeptember 11. 14:49

Augusztustól a természetben gyorsabban lebomló, a környezetet kímélő tasakokba kerülnek a Telekom webshopjában megrendelt termékek.

Az új tasakok alapanyaga alacsony sűrűségű, környezetbarát polietilén, ehhez 1% mennyiségben adagolnak lebomlást könnyítő adalékanyagot (d2w), amely nem tartalmaz egészségre káros anyagokat. Tudományos kísérletek igazolják, hogy az ilyen adalékanyaggal készült polietilén termékek megfelelnek minden használhatósági kritériumnak, és élelmezés egészségügyi szempontnak. A tasak ugyanakkor az adalékanyagnak köszönhetően a hasznos élettartamot követően 2-5 év alatt megsemmisül, de természetes környezetben, kedvező környezeti feltételek esetén akár néhány hónapon belül is lebomlik. Amennyiben a d2w adalékanyaggal gyártott csomagoló anyag felhasználásra kerül, úgy azután az a szeméttelepre szállítva elkezd lebomlani. Természetesen nemcsak az a cél, hogy a tasak lebomoljon hanem az is hogy, mindeközben minél kevesebb káros anyag kerüljön a környezetbe. A környezetbarát módon lebomló műanyag tasaknak számos további előnye is van, hiszen javítja a környezet esztétikai képét, pozitívabbá teszi a felhasználók megítélését, valamint jelentősen csökkenti a szemét mennyiségét, ezáltal csökken a hulladéklerakók telítődése. A Magyar Telekom Csoport 2011–2015 közötti fenntarthatósági stratégiájának fontos területe a környezetvédelem és működési-ökohatékonyság. Ezen belül cél a hulladék-kibocsátás csökkentése, amely nemcsak a kommunális, toner-, és papírhulladékot foglalja magában, de a csomagolási hulladékot is. Az egyre népszerűbb webshopon keresztül megrendelt szolgáltatoknál évi 300.000 megrendelésből mindössze 15%-a jelent olyan terméket (jellemzően SIM csomagok, vagy vállalati megrendelések), amelyet nem kell tasakba csomagolni a szállításhoz. A többi termék viszont mind csomagolást igényel, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű, anyagú tasakokba kerülnek a kiszállításra váró áruk.  A Telekom tevékenységi körénél fogva nem tartozik a jelentős környezetszennyezők közé, bemeneti (nyersanyagok, energiafelhasználás) és kimeneti (keletkező hulladékok, kibocsátások) oldaláról nézve sem. Emellett szolgáltatásaival ügyfeleinek is segítségére van abban, hogy csökkentsék saját, a környezetet befolyásoló hatásukat – és hangsúlyt fektet ennek tudatosítására is.

Háttérinformáció a d2w-ről: A d2w olyan adalék-anyag, amelyet a gyártás során az alap polimerhez kevernek. Hatására felbomlanak a molekula láncok, és előre meghatározott élettartam végén megindul a műanyag lebomlása. A folyamatot gyorsítja az oxidáció - fény, hő és a nyomás. A biológiai lebomlást a mikroorganizmusok teszik teljessé. A maradványok nem toxikusak, nem tartalmaznak nehézfémet. (víz, CO2, biomassza).

További információk:
http://www.telekom.hu/tarsadalom_es_kornyezet/ict_a_fenntarthatosagert

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu folyamatos oktatási programot indít viszonteladó partnerei számára

A Fujitsu SELECT Expert viszonteladó partnerek mostantól könnyebben bővíthetik és frissíthetik versenyelőnyt biztosító, értékes informatikai ismereteiket. A Fujitsu 1 millió euró beruházással elindított folyamatos oktatási programja új szemléletet képvisel a képzés terén, és három fő pilléren nyugszik: oktatás, eszközök és közösség.

2023. február 8. 11:24

Maximális ügyfélelőny a digitális átalakulásban

A több mint két éve alakult Eplan Partnerhálózathoz időközben mintegy hatvan cég csatlakozott. Az olyan stratégiai partnereket, mint a Phoenix Contact, a Siemens és a Rockwell Automation, valamint a technológiai partnereket – köztük az ABB, a Lapp Kabel, a Wago és a Weidmüller – egyetlen vezérelv köti össze: a legmagasabb fokú integrációs képesség biztosítása az Eplan és saját megoldásaik között. A digitális átalakulás korszakában mindenki egyesíti erőit annak érdekében, hogy a különféle szoftveralkalmazások, például a termékkonfigurátorok, a CPQ-k, PLC-k, PLM/ERP-k ideálisan kommunikáljanak egymással.

2023. február 7. 20:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51