Magyar Telekom: pályázati felhívás civil szervezetek számára

forrás Prim Online, 2012. szeptember 14. 13:13

A hello holnap! kuratórium a „Közösségek ereje” témakörében olyan szemléletformáló pályázatokat vár, amelyek megvalósítása során megmutatkozik, hogy egy közösség részeként az egyén mindig nagyobb teljesítményre képes, mint egyedül. A pályázat céljára a Magyar Telekom hello holnap! kuratóriuma összesen 8 millió forint értékű támogatási keretet bocsátott rendelkezésre. Az egy támogatásra adható minimum összeg 1 millió forint.

A pályázatokkal szembeni elvárás, hogy olyan kezdeményezést mutassanak be, mely egy település tagjainak aktív részvételével zajlik, önszerveződő módon jön létre, és célja, hogy megmutassa a közösség értékteremtő és megtartó erejét. Ebben a témában a Telekom olyan újító szellemű, alulról szerveződő, és gyakorlati példákat bemutató programokat vár, amelyek célzottan arra irányulnak, hogy „felrázzák” az egyéneket, és egyben arra serkenti őket, hogy észrevegyék a környezetükben meglévő értékeket, részt vegyenek azok megőrzésében, fejlesztésében, átadásában. A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempontok: a közösségformálás – hosszú távú működőképesség, közösségépítő megmozdulások kezdeményezése, megvalósítása, életben tartása a valós és a digitális térben egyaránt, az önszerveződés, az aktív részvétel, hatékonyabb együttműködés, csapatszellem, a különbségek könnyebb elfogadása, a bizalom erősítése társadalmi tőke, az összefogásban rejlő erő, valamint a kis helyi közösségekben rejlő erő, azok értékteremtő ereje. 

Pályázatot nyújthatnak be az adott program megvalósításában közvetlenül érintett, Magyarországon bejegyzett és működő, kiemelten közhasznú és közhasznú társadalmi szervezetek - alapítványok, egyesületek. Nem pályázhatnak állami, kisebbségi, vallási, illetve politikai szervezetek. A Magyar Telekom transzparens működésének megfelelően a pályázaton nyertes szervezetek kötelesek beszámolót készíteni a program megvalósításáról, illetve tételes pénzügyi elszámolást benyújtani az adományozott összeg felhasználásáról.
 
A pályázat beérkezésének határideje: 2012. október 5. pályázat elbírálásának időpontja: 2012. október 22. 
 
A pályázatok elbírálásánál a Magyar Telekom, mint a hazai vezető infokommunikációs vállalat, kiemelten fontosnak tekinti az innováció megjelenését, valamint minden olyan kezdeményezést, amely a digitális felzárkózást segíti. Olyan programokat támogat, amelyek innovatív, hatékony módszerek és eszközök felhasználásával valósítják meg a kitűzött célt. A beérkezett pályázatok érékelése két szakaszban történik. A fenti bírálati szempontok alapján a hello holnap! kuratórium a pályázatokat előszűri és pontozza, majd a legmagasabb pontszámot elért pályázatokat előterjeszti a Fenntarthatósági Média Klub tagjaiból álló zsűri számára. A bírálat során a legmagasabb pontszámot elért pályázóknak esetlegesen személyes prezentáción kell bemutatniuk pályázati programjukat.  A hello holnap! kuratórium fenntartja magának a jogot, hogy eredménytelen pályázat esetén a támogatást a fenti témakörben nem osztja ki, újra meghirdeti, vagy más pályázati célokra ajánlja fel.
 
A részletes feltételeket tartalmazó pályázati felhívás és a letölthető adatlap elérhető a www.helloholnap.hu weboldalon. Az elbírálás eredményeit a szintén ezen a weboldalon hirdetik ki. A sikeres pályázókat elektronikus úton, írásban is értesíti a vállalat. 
Kulcsszavak: pályázat Magyar Telekom

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vált folyamatos távmunkára a Vodafone Magyarország

Hazánkban egyedülálló módon a Vodafone Magyarország júliustól az ügyfélszolgálatos kollégák számára is lehetőséget biztosít a folyamatos távmunkára. A vállalat ügymenetében eddig is napi rutint jelentett az otthoni munkavégzés, azonban az elmúlt hónapok tapasztalatai rámutattak arra, hogy ezt a megközelítést olyan területeken – így az ügyfélszolgálatra – is be lehet vezetni, ahol eddig elképzelhetetlen lett volna. A programra jelentkező kollégáknak a vállalat a járványt követően is lehetőséget biztosít a távmunkára, ezzel úttörő szerepet vállalva az innovatív, digitális munkavégzés kialakításában. 

2020. július 10. 10:50

Lezárult az Accenture Java Competition programozóverseny

Egy, a vállalatok számára igazán aktuális kihívással, a reboardinggal – vagyis a koronavírus-járvány után a munkaerő irodába történő visszatérésével – kapcsolatos problémát kellett megoldaniuk Java microservice architektúra használatával az Accenture Java Competition idei indulóinak. A héten lezárult kétfordulós, online programozóverseny résztvevőinek kétharmada legalább 3 év tapasztalattal rendelkező senior szoftverfejlesztő volt, ebben az erős mezőnyben ért el harmadik helyezést a junior szoftverfejlesztőket és szoftvertesztelőket képző PROGmasters – idén áprilisban végzett hallgatóiból álló – csapata.

2020. július 10. 09:49

Az Ericsson megtette az utolsó lépést is a Standalone 5G bevezetése felé

Az Ericsson piacra dobta új szoftverét, mely a 4G hálózatoktól függetlenül képes az 5G NR (New Radio) berendezéseket üzemeltetni, azaz mostantól elindíthatók a közepes- és alacsony frekvenciasávokra csatlakozó ún. standalone 5G hálózatok is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson által szerelt hálózatokon a távközlési szolgáltatók immár az 5G technológia minden képességét ki tudják használni.  

2020. július 9. 19:11

Új magyar földi kiszolgáló a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Az Airport Service Budapest Zrt. közelmúltban megkezdett üzletfejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett. A Társaság 2020. június 24-én kézhez kapta a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, amely fővállalkozóként is feljogosítja a teljeskörű földi kiszolgálási tevékenységre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2020. július 9. 17:32

Egyre többen nem akarnak villanyszámlát fizetni

A fővárosban és vidéken is felfutási szakaszban van a napelemes megoldások használata - árulták el a szakértők. Míg korábban ez az energiatakarékos technológia úri huncutságnak számított, a pályázatoknak hála egyre megfizethetőbb a hétköznapi emberek számára is. Mennyire reális tehát, hogy napelemre váltsunk, és ezzel örökre búcsút mondjunk a villanyszámlának?

2020. július 9. 15:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás