Új iPod touch és iPod nano: ultravékony külső és szenzációs új funkciók

forrás Prim Online, 2012. szeptember 16. 11:58

Az Apple bemutatta a világ legnépszerűbb zenelejátszóinak új kiadásait: a teljesen új iPod touch, illetve az újragondolt iPod nano készüléket. Az új iPod touch az eddigi legvékonyabb iPod touch, melynek jellemzői a 4 hüvelykes Retina kijelző; az 5 megapixeles, 1080p felbontású HD-videofelvételek készítésére alkalmas iSight kamera; az Apple A5 chip; az intelligens Siri asszisztensfunkció; valamint az iOS 6, a világ legfejlettebb mobil operációs rendszere. Az új iPod touch készüléknek magával ragadó megjelenést kölcsönöz az ultravékony és könnyű, eloxált alumínium burkolat, továbbá az iPod touch most először kapható öt különböző, élénk színben. Az új iPod nano a valaha volt legvékonyabb iPod, amely 2,5 hüvelykes Multi-Touch kijelzővel, kényelmes navigációs gombokkal, továbbá a vezeték nélküli hallgatáshoz Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik. Az új iPod nano emellett hét különböző, ellenállhatatlan színben is kapható.

Az új iPod touch bámulatos, 4 hüvelykes Retina kijelzőt kapott, ultravékony és könnyű, eloxált alumínium házban. Az eddigi legvékonyabb iPod touch alig 6 mm vékony, súlya pedig mindössze 88 gramm. Az Apple kétmagos A5 chipjét rejtő iPod touch akár kétszer nagyobb számítási kapacitást és hétszer gyorsabb grafikát kínál az iPod touch negyedik generációjánál, mindeközben a hihetetlen, akár 40 órányi zenehallgatásra és 8 órányi videolejátszásra elegendő üzemidő sem csökkent. Az iPod touch emellett most először kapható öt különböző, élénk színben.Az új iPod touch 5 megapixeles, automatikus élességbeállítású iSight kamerát tartalmaz, támogatja a 1080p felbontású videorögzítést, amelyhez képstabilizálót, arcfelismerést és LED-es vakut biztosít, új panorámafunkciójával pedig lélegzetelállító panorámaképek készítésére nyújt lehetőséget egyszerűen a látkép végigpásztázásával. Mindegyik új iPod touch készülékhez színben hozzá illő iPod touch loop tartozik, egy ötletes csuklópánt, amely kényelmesen a csukló köré fűzhető fényképezés, videorögzítés és játék közben.

Az iPod touch készüléket az iOS 6, a világ legfejlettebb mobil operációs rendszere működteti, amely több mint 200 szolgáltatást tartalmaz, köztük immár az intelligens Siri asszisztenst is, „akit” szavakkal kérhet meg a felhasználó a kívánt művelet elvégzésére. A Siri az új iPod touch készüléken még több nyelvet ért meg, és gyorsan betölti a sporteredményeket, az étteremjavaslatokat és a moziműsorokat. Az új iPod touch ezek mellett a következő funkciókat nyújtja: beépített Facebook integráció, beleértve az üzenetek küldését közvetlenül Sirivel; fotóadatfolyamok megosztása az iCloud szolgáltatásban; további iOS-szolgáltatások, köztük az iMessage, a FaceTime, a Mail és a Game Center. Az iPod touch képernyőjének tartalmát most már vezeték nélkül is megjelenítheti közvetlenül a HDTV készülékén az AirPlay-alapú tükrözéssel, így fényképeit, videóit, zenéit, alkalmazásait és játékait nagyképernyős tévéjén élvezheti.

A megújult iPod nano csupán 5 mm-es vastagságával a valaha volt legvékonyabb iPod, és az iPod nano készülékekbe épített eddigi legnagyobb kijelzőt kapta, melyen még szabadabban élvezheti zenéit, fényképeit és szélesvásznú videóit. 2,5 hüvelykes Multi-Touch kijelző segítségével még egyszerűbb a zenék közötti navigálás, a kezdőképernyőre való visszajutást a főgomb segíti, a hangerő beállítása, illetve a számok lejátszása, szüneteltetése vagy átváltása pedig a képernyő nézése nélkül is lehetséges a kényelmesen kezelhető gombokkal. A zenerajongók számára Bluetooth-kapcsolat biztosítja a vezeték nélküli zenehallgatást Bluetooth-képes fejhallgatón vagy hangszórón keresztül, illetve autóban. 30 órás üzemidejével az új iPod nano a legkitartóbb zenelejátszó valamennyi iPod nano közül, így használója még tovább élvezheti lejátszási listáit és az FM-rádióadásokat. Beépített fitneszfunkcióinak, köztük a lépésszámlálónak és a Nike+ támogatásnak köszönhetően az iPod nano-felhasználóknak érdemes magukkal vinniük a zenéjüket sétára, kocogásra vagy ahová csak szeretnék. Az új iPod nano hét különböző, ellenállhatatlan színben is kapható, és ezekhez illő háttérképek is rendelkezésre állnak.

Az iPod touch készülékekről is elérhető App Store online áruházban a felhasználók a világ legnagyobb, legkiválóbb alkalmazásválasztékát érhetik el. Az áruház több mint 700 ezer programot, köztük 175 ezernél is több játékot és szórakoztató alkalmazást kínál. A készülékekről a világ legnagyobb zenei, tévéműsor- és filmkínálatát nyújtó iTunes Store áruház is egy ujjmozdulattal elérhető. Az iPod touch-tulajdonosok közvetlenül médialejátszójukra tölthetik le az áruház 26 millió zeneszáma, 190 ezer sorozatepizódja és 45 ezer filmje közül kiválasztott és megvásárolt tartalmakat.

Az iPod touch és az iPod nano is új Lightning csatlakozót kapott, amely kisebb, sokoldalúbb és ellenállóbb a korábbi csatlakozónál. A teljes egészében digitális alapon működő Lightning csatlakozó adaptív csatolófelülete csak azokat a jeleket továbbítja, amelyekre az egyes tartozékoknak szükségük van, ráadásul szimmetrikus, így a tartozékok azonnali csatlakoztatását teszi lehetővé. A régebbi, 30 tűs csatakozót használó tartozékok egyik végén Lightning típusú, másik végén 30 tűs adapterrel csatlakoztathatók az iPod touch és az iPod nano készülékre.

Az iPod touch és iPod nano készülékekhez új Apple EarPods fülhallgató is tartozik, amely természetesebb illeszkedést és fokozott ellenállóságot biztosító, forradalmian új kialakítása mellett hangminőségben is utoléri a felsőbb kategóriás fülhallgatókat.

Árak és elérhetőség
Az új iPod touch rózsaszín, sárga, kék, fehér-ezüst és fekete-palaszürke változata szeptember 14-étől rendelhető elő az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu). A 32 GB-os modell javasolt fogyasztói ára bruttó 99 990 forint (nettó 78 732 forint), 64 GB-os modell javasolt fogyasztói ára bruttó 134 990 forint (nettó 106 291 forint). Az új iPod touch októbertől vásárolható meg az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu), az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. A negyedik generációs iPod fekete és fehér változatban kapható az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu), az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. A 16 GB-os modell fogyasztói ára bruttó 70 990 forint (nettó 55 898 forint), a 32 GB-os modellé bruttó 86 990 forint (nettó 68 496 forint). Az iPod touch használatához USB 2.0 vagy USB 3.0 porttal felszerelt, Mac OS X 10.6.8 vagy újabb rendszerű Mac számítógép és iTunes 10.7 vagy újabb program, vagy USB 2.0 porttal felszerelt, Windows 7, Windows Vista, Windows XP Home vagy Professional (SP3) vagy újabb rendszerű PC és iTunes 10.7 vagy újabb program szükséges. Az iPod touch bizonyos funkcióinak használatához Apple ID azonosító szükséges. iOS 6 ingyenes szoftverfrissítésként elérhető lesz az iPod touch negyedik generációját használó ügyfeleknek is, így ők is élvezhetik a lenyűgöző új szolgáltatásokat, köztük a Facebook-kompatibilis alkalmazásokat, mint például a Fotók; az iCloud szolgáltatásban elérhető megosztott fotóadatfolyamokat; valamint a Passbook alkalmazást, amellyel a lehető legegyszerűbben gyűjthetők egy helyen a különböző hozzáférési adatok.

Az iPod nano rózsaszín, sárga, kék, zöld, lila, ezüst és palaszürke változata októbertől kapható az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu), az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. A 16 GB-os modell javasolt fogyasztói ára bruttó 58 990 forint (nettó 46 449 forint). Az iPod shuffle rózsaszín, sárga, kék, zöld, lila, ezüst és palaszürke változata mától kapható az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu), az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. A 2 GB-os modell javasolt fogyasztói ára bruttó 16 990 forint (nettó 13 378 forint). Az iPod shuffle használatához USB 2.0 porttal felszerelt, Mac OS X 10.6.8 vagy újabb rendszerű Mac számítógép és iTunes 10.7 vagy újabb program, vagy USB 2.0 porttal felszerelt, Windows 7, Windows Vista, Windows XP Home vagy Professional (SP3) vagy újabb rendszerű PC és iTunes 10.7 vagy újabb program szükséges. Az iPod nano használatához USB 2.0 vagy USB 3.0 porttal felszerelt, Mac OS X 10.6.8 vagy újabb rendszerű Mac számítógép és iTunes 10.7 vagy újabb program, vagy USB 2.0 porttal felszerelt, Windows 7, Windows Vista, Windows XP Home vagy Professional (SP3) vagy újabb rendszerű PC és iTunes 10.7 vagy újabb program szükséges.

Az iPod shuffle, iPod nano és iPod touch (PRODUCT) RED modelljei megvásárolhatók az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu) és az Apple kiskereskedelmi üzleteiben.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

CES 2023,2024 és a többi: innováció egész évben

Messziről indítja gondolatait amerikai tudósítónk, Laszlo Horvath, aki még nem írta ki magából az év elejei CES-élményeket, amiket a folyamatosan érkező hírlevelek is folyamatosan frissítenek. A sivatagi eső vagy a nyárson körbekínált hús mind elvezetnek a technológiához, ami a egyrészt a CES-nek központi témája, másrészt (s egyben) a környezete is. Az írás hosszú, javasoljuk olvasóinknak döljenek hátra, és élvezzék! 

2023. május 22. 22:25

A Delta az Apple termékek hivatalos rendszerintegrátora lett

A Delta Technologies Nyrt. 100%-os leányvállalata az elsők között szerzett rendszerintegrátorként AAR (Apple Authorised Reseller) minősítést. Az Apple termékek hatékonyabb hazai támogatásának érdekében a Delta Systems Kft. stratégiai megállapodást kötött az Apple termékek magyarországi hivatalos disztribútorával, az Apcom Hungary Kft-vel.  

2023. május 15. 17:03

Megjelent a Magyar Telekom 2022. évről szóló fenntarthatósági jelentése

Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott (2021-2030), ötödik fenntarthatósági stratégia második évét zárta a Magyar Telekom. A 2022. évi eredményekről a friss Fenntarthatósági jelentésében számol be a vállalatcsoport.

2023. május 9. 15:41

Stronger together! RSAC2023

Gyakorlatilag a Digital Media Hungaryvel egyidőben nyitotta meg a kapuit a kiberbiztonság legfontosabb nemzetközi eseménye, a szépséges San Francisco Moscone Centerében évente megrendezett RSA Conference.  

2023. április 26. 15:55

Öt árulkodó jel, hogy csalás áldozatai lettünk – mit tegyünk ezután?

Számtalan csaló jelent meg a kibertérben, akik csak arra várnak, hogy ellopják a felhasználók személyazonosságát és pénzét, akik ezt sokszor észre sem veszik. Az ő leleményességük, a mi hiszékenységünk, valamint a gyenge vállalati biztonsági megoldások együttesen teszik az online csalásokat egy több milliárd dollárt érő kihívássá. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szerint 2021-ben az amerikai fogyasztók összesen közel 6 milliárd dolláros kárt szenvedtek el online csalások miatt, ami 70 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ESET kiberbiztonági szakértői összegyűjtötték azokat az intő jeleket, amelyek segítenek időben felismerni az átveréseket.

2023. április 26. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01