Új iPod touch és iPod nano: ultravékony külső és szenzációs új funkciók

forrás Prim Online, 2012. szeptember 16. 11:58

Az Apple bemutatta a világ legnépszerűbb zenelejátszóinak új kiadásait: a teljesen új iPod touch, illetve az újragondolt iPod nano készüléket. Az új iPod touch az eddigi legvékonyabb iPod touch, melynek jellemzői a 4 hüvelykes Retina kijelző; az 5 megapixeles, 1080p felbontású HD-videofelvételek készítésére alkalmas iSight kamera; az Apple A5 chip; az intelligens Siri asszisztensfunkció; valamint az iOS 6, a világ legfejlettebb mobil operációs rendszere. Az új iPod touch készüléknek magával ragadó megjelenést kölcsönöz az ultravékony és könnyű, eloxált alumínium burkolat, továbbá az iPod touch most először kapható öt különböző, élénk színben. Az új iPod nano a valaha volt legvékonyabb iPod, amely 2,5 hüvelykes Multi-Touch kijelzővel, kényelmes navigációs gombokkal, továbbá a vezeték nélküli hallgatáshoz Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik. Az új iPod nano emellett hét különböző, ellenállhatatlan színben is kapható.

Az új iPod touch bámulatos, 4 hüvelykes Retina kijelzőt kapott, ultravékony és könnyű, eloxált alumínium házban. Az eddigi legvékonyabb iPod touch alig 6 mm vékony, súlya pedig mindössze 88 gramm. Az Apple kétmagos A5 chipjét rejtő iPod touch akár kétszer nagyobb számítási kapacitást és hétszer gyorsabb grafikát kínál az iPod touch negyedik generációjánál, mindeközben a hihetetlen, akár 40 órányi zenehallgatásra és 8 órányi videolejátszásra elegendő üzemidő sem csökkent. Az iPod touch emellett most először kapható öt különböző, élénk színben.Az új iPod touch 5 megapixeles, automatikus élességbeállítású iSight kamerát tartalmaz, támogatja a 1080p felbontású videorögzítést, amelyhez képstabilizálót, arcfelismerést és LED-es vakut biztosít, új panorámafunkciójával pedig lélegzetelállító panorámaképek készítésére nyújt lehetőséget egyszerűen a látkép végigpásztázásával. Mindegyik új iPod touch készülékhez színben hozzá illő iPod touch loop tartozik, egy ötletes csuklópánt, amely kényelmesen a csukló köré fűzhető fényképezés, videorögzítés és játék közben.

Az iPod touch készüléket az iOS 6, a világ legfejlettebb mobil operációs rendszere működteti, amely több mint 200 szolgáltatást tartalmaz, köztük immár az intelligens Siri asszisztenst is, „akit” szavakkal kérhet meg a felhasználó a kívánt művelet elvégzésére. A Siri az új iPod touch készüléken még több nyelvet ért meg, és gyorsan betölti a sporteredményeket, az étteremjavaslatokat és a moziműsorokat. Az új iPod touch ezek mellett a következő funkciókat nyújtja: beépített Facebook integráció, beleértve az üzenetek küldését közvetlenül Sirivel; fotóadatfolyamok megosztása az iCloud szolgáltatásban; további iOS-szolgáltatások, köztük az iMessage, a FaceTime, a Mail és a Game Center. Az iPod touch képernyőjének tartalmát most már vezeték nélkül is megjelenítheti közvetlenül a HDTV készülékén az AirPlay-alapú tükrözéssel, így fényképeit, videóit, zenéit, alkalmazásait és játékait nagyképernyős tévéjén élvezheti.

A megújult iPod nano csupán 5 mm-es vastagságával a valaha volt legvékonyabb iPod, és az iPod nano készülékekbe épített eddigi legnagyobb kijelzőt kapta, melyen még szabadabban élvezheti zenéit, fényképeit és szélesvásznú videóit. 2,5 hüvelykes Multi-Touch kijelző segítségével még egyszerűbb a zenék közötti navigálás, a kezdőképernyőre való visszajutást a főgomb segíti, a hangerő beállítása, illetve a számok lejátszása, szüneteltetése vagy átváltása pedig a képernyő nézése nélkül is lehetséges a kényelmesen kezelhető gombokkal. A zenerajongók számára Bluetooth-kapcsolat biztosítja a vezeték nélküli zenehallgatást Bluetooth-képes fejhallgatón vagy hangszórón keresztül, illetve autóban. 30 órás üzemidejével az új iPod nano a legkitartóbb zenelejátszó valamennyi iPod nano közül, így használója még tovább élvezheti lejátszási listáit és az FM-rádióadásokat. Beépített fitneszfunkcióinak, köztük a lépésszámlálónak és a Nike+ támogatásnak köszönhetően az iPod nano-felhasználóknak érdemes magukkal vinniük a zenéjüket sétára, kocogásra vagy ahová csak szeretnék. Az új iPod nano hét különböző, ellenállhatatlan színben is kapható, és ezekhez illő háttérképek is rendelkezésre állnak.

Az iPod touch készülékekről is elérhető App Store online áruházban a felhasználók a világ legnagyobb, legkiválóbb alkalmazásválasztékát érhetik el. Az áruház több mint 700 ezer programot, köztük 175 ezernél is több játékot és szórakoztató alkalmazást kínál. A készülékekről a világ legnagyobb zenei, tévéműsor- és filmkínálatát nyújtó iTunes Store áruház is egy ujjmozdulattal elérhető. Az iPod touch-tulajdonosok közvetlenül médialejátszójukra tölthetik le az áruház 26 millió zeneszáma, 190 ezer sorozatepizódja és 45 ezer filmje közül kiválasztott és megvásárolt tartalmakat.

Az iPod touch és az iPod nano is új Lightning csatlakozót kapott, amely kisebb, sokoldalúbb és ellenállóbb a korábbi csatlakozónál. A teljes egészében digitális alapon működő Lightning csatlakozó adaptív csatolófelülete csak azokat a jeleket továbbítja, amelyekre az egyes tartozékoknak szükségük van, ráadásul szimmetrikus, így a tartozékok azonnali csatlakoztatását teszi lehetővé. A régebbi, 30 tűs csatakozót használó tartozékok egyik végén Lightning típusú, másik végén 30 tűs adapterrel csatlakoztathatók az iPod touch és az iPod nano készülékre.

Az iPod touch és iPod nano készülékekhez új Apple EarPods fülhallgató is tartozik, amely természetesebb illeszkedést és fokozott ellenállóságot biztosító, forradalmian új kialakítása mellett hangminőségben is utoléri a felsőbb kategóriás fülhallgatókat.

Árak és elérhetőség
Az új iPod touch rózsaszín, sárga, kék, fehér-ezüst és fekete-palaszürke változata szeptember 14-étől rendelhető elő az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu). A 32 GB-os modell javasolt fogyasztói ára bruttó 99 990 forint (nettó 78 732 forint), 64 GB-os modell javasolt fogyasztói ára bruttó 134 990 forint (nettó 106 291 forint). Az új iPod touch októbertől vásárolható meg az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu), az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. A negyedik generációs iPod fekete és fehér változatban kapható az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu), az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. A 16 GB-os modell fogyasztói ára bruttó 70 990 forint (nettó 55 898 forint), a 32 GB-os modellé bruttó 86 990 forint (nettó 68 496 forint). Az iPod touch használatához USB 2.0 vagy USB 3.0 porttal felszerelt, Mac OS X 10.6.8 vagy újabb rendszerű Mac számítógép és iTunes 10.7 vagy újabb program, vagy USB 2.0 porttal felszerelt, Windows 7, Windows Vista, Windows XP Home vagy Professional (SP3) vagy újabb rendszerű PC és iTunes 10.7 vagy újabb program szükséges. Az iPod touch bizonyos funkcióinak használatához Apple ID azonosító szükséges. iOS 6 ingyenes szoftverfrissítésként elérhető lesz az iPod touch negyedik generációját használó ügyfeleknek is, így ők is élvezhetik a lenyűgöző új szolgáltatásokat, köztük a Facebook-kompatibilis alkalmazásokat, mint például a Fotók; az iCloud szolgáltatásban elérhető megosztott fotóadatfolyamokat; valamint a Passbook alkalmazást, amellyel a lehető legegyszerűbben gyűjthetők egy helyen a különböző hozzáférési adatok.

Az iPod nano rózsaszín, sárga, kék, zöld, lila, ezüst és palaszürke változata októbertől kapható az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu), az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. A 16 GB-os modell javasolt fogyasztói ára bruttó 58 990 forint (nettó 46 449 forint). Az iPod shuffle rózsaszín, sárga, kék, zöld, lila, ezüst és palaszürke változata mától kapható az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu), az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. A 2 GB-os modell javasolt fogyasztói ára bruttó 16 990 forint (nettó 13 378 forint). Az iPod shuffle használatához USB 2.0 porttal felszerelt, Mac OS X 10.6.8 vagy újabb rendszerű Mac számítógép és iTunes 10.7 vagy újabb program, vagy USB 2.0 porttal felszerelt, Windows 7, Windows Vista, Windows XP Home vagy Professional (SP3) vagy újabb rendszerű PC és iTunes 10.7 vagy újabb program szükséges. Az iPod nano használatához USB 2.0 vagy USB 3.0 porttal felszerelt, Mac OS X 10.6.8 vagy újabb rendszerű Mac számítógép és iTunes 10.7 vagy újabb program, vagy USB 2.0 porttal felszerelt, Windows 7, Windows Vista, Windows XP Home vagy Professional (SP3) vagy újabb rendszerű PC és iTunes 10.7 vagy újabb program szükséges.

Az iPod shuffle, iPod nano és iPod touch (PRODUCT) RED modelljei megvásárolhatók az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu) és az Apple kiskereskedelmi üzleteiben.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere 2024. január 1-től a T-Systems International-nél folytatja karrierjét Chief HR Officerként. Új feladatkörében a világ 20 országában jelen lévő 28.000 fős T-Systems International felsővezetésének tagjaként a HR vezetői feladatokat fogja ellátni. Ezért Friedl Zsuzsanna 2024. január 1-jével távozik a Magyar Telekomnál betöltött pozíciójából.

2023. szeptember 20. 14:05

Történelmet írtak a magyar informatikusok a szakmák Európa-bajnokságán

Egészen elképesztő sikert értek el webfejlesztő és informatikai rendszerüzemeltető versenyzőink Gdanskban, a vasárnap véget ért EuroSkills 2023 versenyen. A szakmák Európa-bajnokságaként számontartott versenyen Hidvégi János webfejlesztő, valamint a Bandúr Tamás – Koncsik Zsolt összeállítású rendszerüzemeltető csapat is aranyérmet szerzett. Utóbbi két fiatal a legeredményesebb versenyzőnek járó „Jos de Goey Best of Europe” díjat is kiérdemelte.

2023. szeptember 13. 12:55

Ők lettek az év informatikai vezetői

Idén is az Infogolfon adták át a Vezető Informatikusok Szövetség (VISZ) hagyományos szakmai díjait. Egy a szervezet elnöksége által felkért független zsűri javaslata alapján a VISZ minden év-ben az Év Informatikai Vezetője díjjal ismeri el annak a szakembernek a munkáját, aki szakmai-ságával, innovatív gondolkodásával például szolgálhat kollégái számára. 

2023. augusztus 31. 20:00

Két ezüstérmet is szerzett a magyar csapat a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

A németországi Magdeburgban rendezett informatikai versenyen a közép-európai régió és a vendégországok mintegy ötven diákja mérte össze tudását, a négytagú magyar diákdelegáció tagjai közül ketten ezüstéremmel tértek haza. A CEOI-n induló magyar középiskolások néhány nap múlva az idén Szegeden megrendezett világversenyen, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) is megmérettetik magukat.

2023. augusztus 21. 11:31

Rejtett kincsek, a magyar utazók számára! IPW 2023

Amerika minden évben megrendezi a maga utazási kiállítását, amiről be lehet számolni úgy is, mint egy konferenciáról, kiállításról, és úgy is, hogy maga a rendezvény tárgya, az utazás legyen a cikk témája. Amerikai tudósítónk az utóbbit választotta, az IPW 2023 csak ürügy nála arra, hogy megossza gondolatait az utazásról, s egyben kedvet is ébresszen a következő kirándulásunkhoz.

2023. augusztus 12. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59