MG5450, MG6350, iP7250: Három új Canon PIXMA nyomtató

forrás Prim Online, 2012. szeptember 17. 10:40

A Canon multifunkciós nyomtatóinak családjához csatlakozik az MG5450 és MG6350 típusú két nagyteljesítményű PIXMA-készülék, amelyek nagyobb nyomtatási sebességet, a költségtakarékos XL tinták használatát, valamint kibővített csatlakozási lehetőségeket kínálnak az otthoni nyomtatás során.  Szintén ma jelent meg az új PIXMA iP7250, az iP4950-et felváltó dokumentum- és fényképnyomtató, amely gyorsabb nyomtatást és Wi-Fi kapcsolatot kínál. Az iP7250 a táblagépről és okostelefonról végzett nyomtatást is támogatja.

Megújult formaterv
Mindhárom új PIXMA nyomtatót úgy tervezték, hogy illeszkedjen a lakókörnyezeti elvárásokhoz. Az alacsony, két első tálcával rendelkező új nyomtatók egyszerűen tárolhatók és használhatók szűk terekben is – ha kevés a hely a szobában, akár a polcon is elférnek. A két tálcának köszönhetően egyszerűbb váltani a dokumentumok és fényképek között, hiszen egyszerre kétféle méretű papír is betölthető. 


Az MG5450 és MG6350 „snap edge” kialakítása határozottabbá teszi a nyomtató megjelenését, ugyanakkor leegyszerűsíti a tintapatronok cseréjét. Mindhárom nyomtatóhoz opcionálisan Canon nagykapacitású XL tintapatronok is vásárolhatóak, amelyekkel patrononként akár kétszer annyi nyomat is készíthető, mint a normál méretű patronokkal. A ritkább patroncserével idő és pénz takarítható meg.


A legújabb PIXMA nyomtatók úgy készültek, hogy még egyszerűbb legyen a használatuk. Az MG6350-en például egy nagy, 8,8 cm átmérőjű, színes érintőképernyő található, amely a nyomtató felszínébe épített Canon Intelligens Érintésvezérléssel együtt egyszerű, magától értetődő, fényekkel irányított érintéses kezelést tesz lehetővé gombok használata nélkül.
Az új nyomtatók az automatikus kikapcsolás funkcióval energiatakarékosabban működnek: beállítható, hogy a PIXMA készülékek egy meghatározott idő eltelte után automatikusan kikapcsoljanak. A még nagyobb kényelem érdekében lehetőség van automatikus bekapcsolásra is: különösen vezeték nélküli nyomtatásnál praktikus, hogy a nyomtató automatikusan be tud kapcsolni, amikor egy nyomtatási feladat érkezik rá.


Problémamentes csatlakozás
A Wi-Fi-n keresztüli egyszerű csatlakozás az új PIXMA nyomtatók fontos újdonsága, amelynek révén több otthoni PC, táblagép és okostelefon is képes egyszerre használni a nyomtatót. Az MG5450 és MG6350 egyaránt támogatja a PIXMA Cloud Link funkciót, amelynek része a Google Cloud Print – vagyis a Google Docs dokumentumok vagy Gmail-csatolmányok (például JPEG vagy PDF fájlok) otthon bármelyik okostelefonról, tábla- vagy noteszgépről kinyomtathatók. A még nagyobb szabadság érdekében a PIXMA Cloud Linkkel az online fényképalbumok, illetve praktikus nyomtatási sablonok az interneten keresztül is elérhetők.


Az új Canon PIXMA nyomtatókkal a kompatibilis digitális fényképezőgépekről és videokamerákról közvetlenül is lehet nyomtatni. A PictBridge szabványnak megfelelő fényképezőgépeket és az új PIXMA nyomtatókat ugyanahhoz a wireless hálózathoz csatlakoztatva, a képek közvetlenül kinyomtathatók vezetékes kapcsolat nélkül is.


Kreatív szoftver
Mindhárom nyomtató a Canon legfrissebb My Image Garden szoftverével együtt érkezik, amelynek része a megújult külsejű CREATIVE PARK PREMIUM is. A Canon új Print Your Days Facebook-alkalmazásával a fényképek kreatív elrendezésben közvetlenül a Facebookról is kinyomtathatóak  anélkül, hogy bármi más kiegészítő szoftverre lenne szükség.


PIXMA iP7250
A nagyteljesítményű PIXMA iP7250 a Canon első egyfunkciós nyomtatója, amelyik Wi-Fi csatlakozást kapott.  Az iP7250 öttintás rendszert használ a gyors nyomtatáshoz: az A4 ISO ESAT nyomatokat 15 kép/perc sebességgel készíti el monokróm és 10 kép/perc sebességgel színes nyomatok esetén.  További fontos funkció a közvetlen nyomtatás táblagépekről és okostelefonokról, a két előoldali papírtálca, a lemezek közvetlen nyomtatása, az automatikus be- és kikapcsolás, és az automatikus kétoldalas nyomtatás, amellyel a papírfogyasztás akár felére csökkenthető.


PIXMA MG5450
Az új PIXMA MG5450 egy modern multifunkcionális fényképnyomtató, amely egy 7,5 cm-es TFT kijelzőt és öttintás rendszert kínál. Az MG5450 ezenfelül Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik, szolgáltatásai között ott van a Google Cloud Printjét is tartalmazó PIXMA Cloud Link, emellett táblagépről és okostelefonról is lehet rá nyomtatni, így remek választás fiatal szakemberek számára. Az MG5450 jellemzője az alacsony profilú kialakítás, a két előoldali papírtálca, valamint az automatikus kétoldalas nyomtatás. Az MG5450 a minőségi A4 ISO ESAT nyomatokat 15 kép/perc sebességgel készíti el fekete-fehérben és 10 kép/perc sebességgel színesben. Szintén van lehetőség az XL tintapatronok használatára. 


PIXMA MG6350
A PIXMA MG6350 egy felsőkategóriás, multifunkcionális nyomtató, amellyel a fényképek rajongói kiváló minőségű képeket nyomtathatnak. A nyomtató hattintás rendszert használ, a minőségi szürkeárnyalatos nyomatok érdekében plusz egy szürke színnel. Szintén megtalálható benne a Canon intuitív Intelligens Kezelőfelülete és egy 8,8 cm-es TFT érintőképernyő. Az MG6350 Wi-Fi kapcsolatot és egy sor kapcsolódási funkciót kínál a PC nélküli nyomtatáshoz. Az MG6350 extra funkciói között megtalálható az automatikus kétoldalas nyomtatás, az Ethernet-kapcsolat, a közvetlen lemeznyomtatás és a Canon új XL tintapatronjainak használata. A nyomtató az A4 ISO ESAT nyomatokat 15 kép/perc sebességgel készíti el fekete-fehérben és 10 kép/perc sebességgel színesben. Az új MG6350 tetszetős fehér színben is kapható lesz, így bárki a stílusának megfelelő designt választhatja.


Elérhetőség
A PIXMA iP7250, PIXMA MG5450 és PIXMA MG6350 az európai, közel-keleti és afrikai régióban 2012 novemberétől lesz elérhető.

PIXMA iP7250 – a legfontosabb jellemzők:

·    Nagyteljesítményű, öttintás fényképnyomtató Wi-Fi kapcsolattal
·    Gyors, fotólabor minőségű nyomtatás
·    Alacsony profilú kialakítás beépített papírtálcákkal
·    Táblagép és okostelefon csatlakoztatásra kész
·    My Image Garden szoftver
·    Közvetlen lemeznyomtatás és automatikus kétoldalas nyomtatás
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az opcionális XL tintákkal

PIXMA MG5450 – a legfontosabb jellemzők:
·    Nagyteljesítményű, öttintás, multifunkcionális fényképnyomtató
·    Internetes nyomtatás a PIXMA Cloud Linkkel
·    Alacsony profil, elegáns kialakítás
·    Táblagép és okostelefon csatlakoztatásra kész
·    Gyors, minőségi nyomtatás
·    My Image Garden szoftver
·    Közvetlen lemeznyomtatás és automatikus kétoldalas nyomtatás
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az opcionális XL tintákkal

PIXMA MG6350 – a legfontosabb jellemzők:

·    Felsőkategóriás, hattintás, multifunkcionális fényképnyomtató
·    Internetes nyomtatás a PIXMA Cloud Linkkel
·    Intuitív érintőpanel 8,8 cm-es érintőképernyővel
·    Alacsony profil, elegáns kivitel, fekete és fehér színben
·    Táblagépekre és okostelefonokra felkészítve
·    My Image Garden szoftver
·    Közvetlen lemeznyomtatás és automatikus kétoldalas nyomtatás

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05