Házhoz viszi minősített tanúsítványait a NetLock

forrás Prim Online, 2012. szeptember 19. 10:36

Zalaegerszegi rendezvényén mutatta be a NetLock Kft. kedvezményes minősített tanúsítvány csomagjait a megyében működő önkormányzatok képviselőinek. A résztvevők gyakorlati példákon keresztül ismerhették meg a vállalat elektronikus ügyintézést segítő megoldásait, amelyekkel könnyen és szabályszerűen válthatják ki a papíralapú rendelet- és jegyzőkönyvküldés folyamatát. A régióból 111 jegyző, körjegyző és polgármester látogatott el a Zala Megyei Kormányhivatalba a szeptember 12-i bemutatón, és vette át már a helyszínen minősített tanúsítvány csomagját, valamint további 30 tanúsítványra érkezett megrendelés.

A minősített elektronikus aláírással ellátott elektronikus állományok teljes bizonyítóerejű magánokirati joghatással bírnak. A NetLock által kibocsátott aláíró tanúsítványok közigazgatási hatósági eljárás során is használható tanúsítványnak számítanak, ezek kibocsátása pedig az ügyfél tulajdonában lévő Biztonságos Aláírás Létrehozó Eszközön történik. Ezzel a módszerrel többek között megoldható az önkormányzati rendeletek és jegyzőkönyvek küldése a fővárosi és megyei kormányhivatalok részére, valamint a papíralapú dokumentumok hiteles elektronikus másolatainak elkészítése.

A tanúsítványokon kívül bemutatkoztak a NetLock által forgalmazott legmodernebb kriptográfiai eszközök is, például az intelligens kártyák. Ezek a hitelkártya méretű mini számítógépek már képesek az egyénre jellemző paraméterek – például szemírisz, ujjlenyomat, tenyérgeometria – tárolására és azonosítására, így biztosítva teljes mértékben az eszköz helyett az egyén azonosítását. A kártyák mellett az ugyanezt a biztonsági szintet nyújtó USB eszközöket is megismerhették a látogatók.

„Minden előzetes várakozásunkat felülmúlta a rendezvény sikere, melyhez nagyban hozzájárult a Zala Megyei Kormányhivatal aktív közreműködése is. A résztvevők a legnagyobb előnyként azt emelték ki, hogy a kötelező személyes regisztrációt helyben, díjmentesen biztosítottuk, és az interaktív szakmai oktatáson pedig azonnal választ kaptak a kérdéseikre. Mindezek megerősítettek minket abban, hogy más megyékben is hasonló rendezvényeket szervezzünk” – foglalta össze a tapasztalatokat Csorbai Ádám, a NetLock Kft. kereskedelmi menedzsere.

„Örömmel fogadtuk és támogattuk a NetLock Kft. kezdeményezését, hogy egy zalaegerszegi eseményen mutathassák be az elektronikus ügyintézést segítő megoldásaikat. Ezzel jelentősen megkönnyítették, hogy a helyi önkormányzatok képviselői minősített tanúsítvány csomagokhoz jussanak, a nagyszámú megrendelésnek köszönhetően ráadásul kedvezményes áron érhették el a papírlapú ügyintézést kiváltó eszközöket. A 23/2012.(IV.25.) KIM rendeletben biztosított lehetőség irattári és papírköltségben jelentős megtakarítást eredményez az állami és önkormányzati szerveknek” – mondta el dr. Sipos János, a Zala Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködés a Mercedes-Benz, a Stellantis és a TotalEnergies között

A Stellantis, a TotalEnergies és a Mercedes-Benz megállapodást kötöttek arról, hogy a Mercedes-Benzt az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként üdvözölhetik. A megállapodás célja, hogy megalkossák az elektromos autózás alappillérét jelentő, európai akkumulátort. A Mercedes-Benz belépése az ACC-be egyértelműen bizonyítja az iparág fejlődését. Emellett a belépést követően a partnerek vállalják, hogy 2030-ra legalább 120 GWh-ra növelik az ACC ipari kapacitását.

2021. október 21. 18:37

HR digitalizáció a pandémia után: globális toborzás és virtuális irodák

A pandémia előre nem látható ütemben változtatta meg a munka világának több aspektusát is: a távmunka térnyerésén túl létrejöttek az akár teljesen virtuális vállalatok, a munkaerő-toborzás lokálisból globális lett, a munkáltatók és a munkavállalók is tudatosabbá váltak a fenntarthatóság terén. Közben az újabb generációk erősebben keresik a virtuális élményeket – derül ki a Deloitte kutatásából.

2021. október 21. 14:09

Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

A távoli munkavégzés elterjedése teljesen új kihívások elé állította a legtöbb vállalatot és így a felhasználókat is. Az otthoni irodákra való átállás a mobileszközök szerepét is átalakította, egyre több feladat elvégzéséhez váltak szükségessé. A megnövekedett használattal pedig a biztonság és az adatvédelem szerepe is felértékelődik. A Samsung csúcskészülékeiből és egyedi szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma folyamatos fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben biztonsággal kezelhetik az adataikat és használhatják távolról az irodai eszközparkot az 5G hálózatokon keresztül.

2021. október 21. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20