Az új BodyMaps mobilalkalmazással felfedezhetjük belső szerveink működését

forrás Prim Online, 2012. szeptember 26. 10:58

A kifejezetten az iPad Retina kijelzőre kifejlesztett alkalmazás több mint 1000 testrészről, szövetről, csontról és szervről ad nagyfelbontású háromdimenziós képet, melyekhez kereshető tárgymutató társul. Leonardo többnézetű lenyomataihoz hasonlóan a felhasználók az alaposabb megtekintés érdekében több mint 30 testrészt forgatni is tudnak, sőt, női és férfi test között is váltogathatnak.

Néhány a legrégebbi és legjobb anatómiai rajzok közül Leonardo da Vinci nevéhez fűződik. A reneszánsz polihisztor számos alkalommal volt jelen emberek és állatok boncolásán (sőt időnként ő maga vágta fel a testeket), megfigyeléseit pedig jegyzetekkel gazdagon ellátott, részletes rajzokon rögzítette. Testrészekről is készített valósághű lenyomatokat úgy, hogy olvasztott viaszt fecskendezett a koponyába és az aortabillentyűbe, majd tanulmányozta alakjukat és funkciójukat. Munkája azonban csak megszakításokkal haladhatott, ugyanis hátráltatta a boncolható testek (melyek többnyire bűnözők holttestei voltak) hiánya, illetve a Pápa emberi testek boncolását tiltó rendelkezése. Forradalmi jellegük ellenére rajzai 1519-ben bekövetkezett halálát követően 400 éven át nem voltak láthatóak.A digitális korszakban azonban már nem kell aggódni a pápai harag vagy a boncolható testek miatt. A medikusoktól és szakemberektől kezdve a lelkes amatőrökig és művészekig bárki éles részletességű képet kaphat az emberi test belsejéről a BodyMaps elnevezésű új alkalmazás segítségével, melyet most mutatott be a GE és a Healthline Networks. A kifejezetten az iPad Retina kijelzőre kifejlesztett alkalmazás több mint 1000 testrészről, szövetről, csontról és szervről ad nagyfelbontású háromdimenziós képet, melyekhez kereshető tárgymutató társul. Leonardo többnézetű lenyomataihoz hasonlóan a felhasználók az alaposabb megtekintés érdekében több mint 30 testrészt forgatni is tudnak, sőt, női és férfi test között is váltogathatnak.

A BodyMaps emellett különféle betegségeket, eljárásokat és kezeléseket bemutató 200 videót, valamint egy jelölő eszközt is tartalmaz. Az orvosok és a nővérek közvetlenül a képekre rajzolhatnak, és kiemelhetik az információkat a páciensek számára. Az alkalmazás a közösségi oldalakat is tudja kezelni, így a felhasználók emailben és a Facebookon keresztül is megoszthatják jelöléseiket vagy megjegyzéseiket.

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilhálózata modernizációjával készül a Telekom a drasztikusan növekvő adatforgalomra

Lekapcsolta 3G hálózatát a Magyar Telekom, amely már sehol nem érhető el. Az ügyfelek nem maradnak szolgáltatás nélkül ezt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat továbbra is rendelkezésre áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat veszi át. 

2022. július 2. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24