Dell: egyszerűsíteni kell a vállalati informatikát

forrás Prim Online, 2012. szeptember 27. 10:15

A vállalati informatika már nem csupán a minél nagyobb szerverekről és minél gyorsabb processzorokról szól, legalább ugyanilyen fontos az is, hogy a hardverek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások komplexitásának csökkentésével hatékonyabbá tehessük a munkavégzést. A Dell megbízásából a Forrester Consulting által készített friss tanulmány1 a tároló megoldások területén szemlélteti ezt a trendet. Az adatok szerint az IT vállalatok nagy többsége a jelenlegieknél egyszerűbben használható adattárolási megoldásokat keres, mivel a túl bonyolult rendszerek miatt az informatikai szakemberek napi rutinfeladatokkal foglalkoznak ahelyett, hogy stratégiailag előremutató területekre koncentrálnának.

A 839 egyesült államokbeli és európai informatikai vezető és storage rendszermérnök bevonásával készült felmérés kimutatta, hogy a jelenlegi adattárolási és -kezelési módszereket sokan bonyolultnak tartják, és nagy igény mutatkozik az egyszerűbben kezelhető, nagyobb mértékben automatizált megoldásokra.

A felmérés legfontosabb eredményei (kerekített számadatokkal):
§    Az informatikai vezetők 74 százaléka, illetve a storage rendszermérnökök 66 százaléka gondolja úgy, hogy az adatok tárolása és kezelése jelenleg túl bonyolult.
§    Az informatikai vezetők 85 százaléka, illetve a storage rendszermérnökök 87 százaléka gondolja úgy, hogy az általa használt tárolási környezet egyszerűbben kezelhető technológiával és magasabb fokú automatizáltsággal hatékonyabban működne.
§    Az informatikai vezetők 94 százaléka új a tárolási megoldások beszerzésekor könnyebben kezelhető és magas szinten automatizált eszközöket vásárolna; 40 százalékuk állítja azt, hogy mindez „óriási különbséget” jelentene, és a legközelebbi beszerzéskor elsődleges szempont lenne.
§    A storage rendszermérnökök 87 százaléka nyilatkozta, hogy a munkájuk kifizetődő és kielégítő, ugyanakkor többségük (57%) a napi munkaidő 26-75 százalékát olyan feladatokkal tölti, amelyek inkább mindennapos karbantartási műveletek, mintsem a stratégiai érték növelését célzó tevékenységek.
§    A storage rendszermérnökök közel fele (48%) véli úgy, hogy munkájuk magasabb informatikai vagy üzleti stratégiai értéket képviselne, ha cégük egyszerűbben kezelhető, ezáltal hatékonyabban használható tárolási technológiát alkalmazna.

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója szerint is a komplexitás megszüntetése lehet a vállalati informatika, ezen belül az adattárolás hatékonyságának kulcsa és egyben jövője. Ezt a megközelítést olyan új termékek is jól példázzák, mint a Dell EqualLogic PS-M4110 Blade Array modellek, amelyek egy teljes adatközpontot tömöríthetünk egyetlen, kompakt penge-rackbe. Hasonló elven működik a PowerEdge C8000 sorozat is, amely az iparág egyetlen olyan 4U megoldása, amelyben számítási, grafikai, koprocesszor és tároló egységek helyezhetők el egyetlen házon belül. A Dell szakemberei szerint az ehhez hasonló megoldások jelenthetnek igazi előrelépést a felhasználók hatékonyságának növelésében.

Kulcsszavak: adattárolás IT-szolg Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08