Dell: egyszerűsíteni kell a vállalati informatikát

forrás Prim Online, 2012. szeptember 27. 10:15

A vállalati informatika már nem csupán a minél nagyobb szerverekről és minél gyorsabb processzorokról szól, legalább ugyanilyen fontos az is, hogy a hardverek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások komplexitásának csökkentésével hatékonyabbá tehessük a munkavégzést. A Dell megbízásából a Forrester Consulting által készített friss tanulmány1 a tároló megoldások területén szemlélteti ezt a trendet. Az adatok szerint az IT vállalatok nagy többsége a jelenlegieknél egyszerűbben használható adattárolási megoldásokat keres, mivel a túl bonyolult rendszerek miatt az informatikai szakemberek napi rutinfeladatokkal foglalkoznak ahelyett, hogy stratégiailag előremutató területekre koncentrálnának.

A 839 egyesült államokbeli és európai informatikai vezető és storage rendszermérnök bevonásával készült felmérés kimutatta, hogy a jelenlegi adattárolási és -kezelési módszereket sokan bonyolultnak tartják, és nagy igény mutatkozik az egyszerűbben kezelhető, nagyobb mértékben automatizált megoldásokra.

A felmérés legfontosabb eredményei (kerekített számadatokkal):
§    Az informatikai vezetők 74 százaléka, illetve a storage rendszermérnökök 66 százaléka gondolja úgy, hogy az adatok tárolása és kezelése jelenleg túl bonyolult.
§    Az informatikai vezetők 85 százaléka, illetve a storage rendszermérnökök 87 százaléka gondolja úgy, hogy az általa használt tárolási környezet egyszerűbben kezelhető technológiával és magasabb fokú automatizáltsággal hatékonyabban működne.
§    Az informatikai vezetők 94 százaléka új a tárolási megoldások beszerzésekor könnyebben kezelhető és magas szinten automatizált eszközöket vásárolna; 40 százalékuk állítja azt, hogy mindez „óriási különbséget” jelentene, és a legközelebbi beszerzéskor elsődleges szempont lenne.
§    A storage rendszermérnökök 87 százaléka nyilatkozta, hogy a munkájuk kifizetődő és kielégítő, ugyanakkor többségük (57%) a napi munkaidő 26-75 százalékát olyan feladatokkal tölti, amelyek inkább mindennapos karbantartási műveletek, mintsem a stratégiai érték növelését célzó tevékenységek.
§    A storage rendszermérnökök közel fele (48%) véli úgy, hogy munkájuk magasabb informatikai vagy üzleti stratégiai értéket képviselne, ha cégük egyszerűbben kezelhető, ezáltal hatékonyabban használható tárolási technológiát alkalmazna.

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója szerint is a komplexitás megszüntetése lehet a vállalati informatika, ezen belül az adattárolás hatékonyságának kulcsa és egyben jövője. Ezt a megközelítést olyan új termékek is jól példázzák, mint a Dell EqualLogic PS-M4110 Blade Array modellek, amelyek egy teljes adatközpontot tömöríthetünk egyetlen, kompakt penge-rackbe. Hasonló elven működik a PowerEdge C8000 sorozat is, amely az iparág egyetlen olyan 4U megoldása, amelyben számítási, grafikai, koprocesszor és tároló egységek helyezhetők el egyetlen házon belül. A Dell szakemberei szerint az ehhez hasonló megoldások jelenthetnek igazi előrelépést a felhasználók hatékonyságának növelésében.

Kulcsszavak: adattárolás IT-szolg Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás