A Fehér Ház elismerte, hogy hackertámadás célpontjává vált

MTI Sajtóadatbank, 2012. október 2. 07:51

A Fehér Ház hétfőn elismerte, hogy egy számítógépes hálózata hackertámadás célpontja lett, ugyanakkor azt állította, hogy a titkosított rendszerekbe nem hatoltak be és adatlopásnak nincs jele.

A hivatalos bejelentés azután történt, hogy a The Washington Free Beacon elnevezésű jobboldali hírportál azt állította: kínai hackerek betörtek a Fehér Ház egy kulcsfontosságú katonai rendszerébe.
Egy, a neve mellőzését kérő hivatalos személy szerint viszont a támadás egy "nem titkos hálózat" ellen történt. Szavai szerint a célzott adathalászat (spear phishing) történt. Ilyen esetekben a hacker egy álcázott e-mail segítségével olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amelyen rosszindulatú szoftvert telepíthet annak komputerére, hogy átvehesse az ellenőrzést a számítógép fölött.
 "Az ilyen támadások nem ritkák, és megtettük a kármérséklési intézkedéseket" - jelentette ki a fehér házi illetékes.
 "A rendszert elszigetelték és nincs semmilyen jel, amely adatok kiszivárgására utalna. Ezen felül, egyetlen titkosított rendszert sem ért semmilyen külső hatás vagy behatolási kísérlet" - tette hozzá.
 

A The Washington Beacon vasárnap közölte, hogy a kínai kormánnyal kapcsolatban álló hackerek behatoltak abba a számítógépes rendszerbe, amelynek segítségével  a Fehér Ház Katonai Hivatala (WHMO) egyebek között a nukleáris fegyverek fölötti parancsnokságot gyakorolja. A hírportál "katonai és hírszerzési hivatalos személyekre" hivatkozva közölte a hackertámadásról szóló értesülését.
A hírportált üzemeltető csoport azt állítja magáról, hogy olyan híreket közöl, amelyekről a "hivatásos baloldal" nem vesz tudomást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38