Az EADS felvásárolja Európa legnagyobb tűzfalgyártóját, a NETASQ-ot

forrás Prim Online, 2012. október 3. 10:10

A vezető globális katonai és védelmi szállító, az EADS teljes tulajdonú leányvállalata, a Cassidian csoport részévé válik a NETASQ. A stratégiai akvizíció az első lépés egy új, pán-európai kiberbiztonsági összefogásban, amivel a NETASQ, a legnagyobb európai vállalati UTM és vállalati tűzfalgyártó eszközei alkothatják az integrált európai hálózatbiztonsági alternatíva alapkövét.

A Cassidian CyberSecurity és a NETASQ megállapodást írt alá a tűzfalgyártó vállalat 100 százalékának akvizíciójáról, amely az illetékes hatóságok jóváhagyását követően történhet meg. A NETASQ megoldások így felkerülnek az EADS csoport széles katonai és polgári védelmi palettájára, köztük az Airbus repülőgépek, az Astrium által gyártott hordozórakéták és műholdak, a Eurocopter által gyártott harci helikopterek vagy a Cassidian által fejlesztett drónok és vadászgépek közé.


„A NETASQ innovatív technológiája fontos területtel bővíti portfoliónkat és jelenlegi megoldásainkat kiegészítve segít új piacokra belépni.” – mondta Jean-Michel Orozco, a Cassidian CyberSecurity igazgatója.


Francois Lavaste, a NETASQ elnöke hozzátette: „A megállapodás aláírása nagyszerű hír a vállalatnak, mivel így egy nemzetközileg elismert hátteret és jelentős támogatást kapunk a piaci pozícióink erősítéséhez. Az akvizíció kereskedelmi partnereink számára is fontos, akiknek így - a jól bevált indirekt értékesítési modellünkön keresztül - még nagyobb lehetőségek nyílnak az innovatív NETASQ termékek értékesítésére. Ügyfeleink számára pedig hosszú távú garanciát nyújt a csatlakozás az EADS-csoporthoz.”


A teljes EADS csoport kiberbiztonsági tudását és szakembereit egyesítő Cassidian CyberSecurity a közeljövőben jelentős szereplővé szeretne válni mind a kormányzati informatikai rendszerek, mind a kiemelt stratégiai fontosságú ipari létesítmények hálózati védelmében, amelyekhez a NETASQ tűzfalgyártó már most is fejlett, a piacon egyedülállóként NATO, EU és EAL4+ minősítésekkel egyszerre rendelkező biztonsági megoldásokat szállít.


Bővebb információ: www.netasq.hu
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38