Lockitron: a virtuális kulccsomó

Telefonnal zárható lakások

Vértes Judit, 2012. október 4. 21:17

Az okostelefon segítségével már nem csak filmeket nézhetünk és készíthetünk, lámpát kapcsolhatunk, zenét hallgathatunk, fizethetünk, hanem lakásunkba is bejuthatunk: kifejlesztették azt a zárat, amelynek kulcsa a telefonunk.

A Lockitron egy olyan kulcs nélküli beléptető rendszer, melyet az ajtó zárjához kell csatlakoztatni. Az elemmel működő doboz Bluetooth 4.0 és NFC rendszer segítségével teremt kapcsolatot a felhasználóval. Az eszköz bármilyen okostelefonnal kompatibilis. A régebbi modelleken Wi-Fi használata helyett sms segítségével is kinyitható az ajtó. A Bluetooth 4.0-val rendelkező készülékeknél beállítható az érzékelő mód, ez esetben az ajtó automatikusan kinyílik, amint a közelébe érünk.


A letölthető alkalmazás, ami kommunikál a zárra szerelt dobozzal, sokféleképp beállítható. Megadhatjuk, hogy kik jöhetnek be, vagy lezárhatunk másokat, beállítható, hogy jelezzen, ha valaki kinyitotta a zárat, például ha a gyerekünk hazaért az iskolából. Ha elköltözünk, zárcsere és kulcsmásolás helyett elég a dobozt magunkkal vinni. Ha elveszítenénk a telefont, a jelszó megváltoztatásával lakásunk biztonsága megmarad.


A Lockitron ára 149 dollár, amit ha összevetünk a hasonló funkciójú chipes zármegoldások 5-600 ezer forintos árával, rendkívül kedvező. A nemzetközi szállításokat jövő márciusban kezdik, ha elérik az 1000 megrendelést.


 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39