Univerzális védelem a mobil eszközökre, az okostelefontól az okos TV-ig

forrás Prim Online, 2012. október 8. 13:40

A finn F-Secure bejelentette, hogy elérhető az F-Secure Mobile Security legújabb verziója, amely minden Android operációs rendszert futtató eszköz – okostelefonok, tabletek, okos TV-k és set-top-box-ok – számára védelmet nyújt. A vállalat közlemúltban kiadott kiber-fenyegetettségi jelentésében kiemelten foglalkozott az Androidot érintő fenyegetések jelentős növekedésével, az F-Secure a trend erősödésére adott válaszul adta ki a mobileszköz-védelmi megoldását. A Mobile Security fejlesztésénél az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy az egész család online élete a lehető legnagyobb biztonságban legyen. Mindemellett az új Mobile Security elérhető vállalatok számára is, az F-Secure egyedülálló, felhő-alapú vírusvédelmi szolgáltatásán, a Protection Service for Business-en keresztül.

“Az androidos fenyegetésekkel eddig leginkább úgy találkoztak a felhasználók, hogy ártalmatlannak tűnő, de - tudtukon kívül - kártékony ingyenes programokat töltöttek le különböző oldalakról. Ez azonban változóban van: az Android felhasználóknak hamarosan még több, és egyre jobban célzott támadások sorozatával kell szembenézniük olyan weboldalakon is, amelyeket eddig megbízhatónak véltek” – mondta Mikko Hypponen, az F-Secure Labs kutatási vezetője. „Az adathalász támadások, bankoló trójaiak és egyéb biztonsági fenyegetések folyamatos és növekvő aggodalmakat jelentenek a mobiltelefonjukkal internetező, online vásároló és e-bankoló felhasználók körében” – tette hozzá Hypponen.

Az F-Secure 2012-ben, 14 ország szélessávú internet-előfizetői körében végzett felmérése szerint a válaszadókat a biztonság és a család védelme aggasztja leginkább. A megkérdezettek – akiknek 56 százaléka rendelkezik okostelefonnal - körülbelül fele érzi úgy, hogy a különböző, potenciálisan kártékony linkek sebezhetővé teszik személyes adataikat és online vásárlásaikat is. A szülők 91 százaléka gondolja úgy, hogy fontos megvédeniük gyermekeiket a káros internetes tartalmaktól, továbbá 30 százalékukról az is kiderült, hogy gyermekeik hozzáférnek interneteléréssel rendelkező okostelefonhoz.

“Az IT-biztonság egyik legkritikusabb területe jelenleg a mobilbiztonság. A BYOD (Bring Your Own Device – hozd a saját eszközöd) világát éljük, rengetegen használják saját mobil eszközüket a vállalati életben, emellett az eladott androidos eszközök száma 2013-ra várhatóan eléri az egymilliárdot. Ez a nagy szám pedig megköveteli, hogy a mobil készülékeken is biztosítva legyen az asztali számítógépek esetében már megszokott védelem” – mondta Antero Norkio, az F-Secure termékfejlesztési igazgatója. “Ennek az igénynek megfelelően olyan védelmi megoldást fejlesztettünk ki, amely nem csupán az okostelefonok és tabletek, hanem minden Android operációs rendszert futtató eszköz, például az okos TV-k és set-top-box-ok számára is védelmet nyújt” – tette hozzá Norkio.

Az F-Secure Mobile Security legfontosabb funkciói, tulajdonságai:

·        Védelmet biztosít a kártékony mobil alkalmazásokkal, vírusokkal és egyéb kártevő programokkal szemben

·        Biztonságos mobil böngészést tesz lehetővé és védi az online identitást

·        Megóvja a gyermekeket a számukra káros webes tartalmaktól, oldalaktól és applikációktól

·        Blokkolja a nemkívánatos hívásokat, SMS és MMS üzeneteket

·        Segítségével megtalálható az elveszett mobil eszköz: a készülék egy SMS-ben elküldi a pontos helyét

·        Egy SMS küldésével letiltható és törölhető az elveszett eszközön található adatok

·        Támogatja az Android, BlackBerry OS és Symbian operációs rendszereket

·        Számos nyelven elérhető[2]

·        Az AV-TEST’s Malware Protection for Android tesztjén[3] az egyik legkiválóbb termékként szerepel

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48