Univerzális védelem a mobil eszközökre, az okostelefontól az okos TV-ig

forrás Prim Online, 2012. október 8. 13:40

A finn F-Secure bejelentette, hogy elérhető az F-Secure Mobile Security legújabb verziója, amely minden Android operációs rendszert futtató eszköz – okostelefonok, tabletek, okos TV-k és set-top-box-ok – számára védelmet nyújt. A vállalat közlemúltban kiadott kiber-fenyegetettségi jelentésében kiemelten foglalkozott az Androidot érintő fenyegetések jelentős növekedésével, az F-Secure a trend erősödésére adott válaszul adta ki a mobileszköz-védelmi megoldását. A Mobile Security fejlesztésénél az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy az egész család online élete a lehető legnagyobb biztonságban legyen. Mindemellett az új Mobile Security elérhető vállalatok számára is, az F-Secure egyedülálló, felhő-alapú vírusvédelmi szolgáltatásán, a Protection Service for Business-en keresztül.

“Az androidos fenyegetésekkel eddig leginkább úgy találkoztak a felhasználók, hogy ártalmatlannak tűnő, de - tudtukon kívül - kártékony ingyenes programokat töltöttek le különböző oldalakról. Ez azonban változóban van: az Android felhasználóknak hamarosan még több, és egyre jobban célzott támadások sorozatával kell szembenézniük olyan weboldalakon is, amelyeket eddig megbízhatónak véltek” – mondta Mikko Hypponen, az F-Secure Labs kutatási vezetője. „Az adathalász támadások, bankoló trójaiak és egyéb biztonsági fenyegetések folyamatos és növekvő aggodalmakat jelentenek a mobiltelefonjukkal internetező, online vásároló és e-bankoló felhasználók körében” – tette hozzá Hypponen.

Az F-Secure 2012-ben, 14 ország szélessávú internet-előfizetői körében végzett felmérése szerint a válaszadókat a biztonság és a család védelme aggasztja leginkább. A megkérdezettek – akiknek 56 százaléka rendelkezik okostelefonnal - körülbelül fele érzi úgy, hogy a különböző, potenciálisan kártékony linkek sebezhetővé teszik személyes adataikat és online vásárlásaikat is. A szülők 91 százaléka gondolja úgy, hogy fontos megvédeniük gyermekeiket a káros internetes tartalmaktól, továbbá 30 százalékukról az is kiderült, hogy gyermekeik hozzáférnek interneteléréssel rendelkező okostelefonhoz.

“Az IT-biztonság egyik legkritikusabb területe jelenleg a mobilbiztonság. A BYOD (Bring Your Own Device – hozd a saját eszközöd) világát éljük, rengetegen használják saját mobil eszközüket a vállalati életben, emellett az eladott androidos eszközök száma 2013-ra várhatóan eléri az egymilliárdot. Ez a nagy szám pedig megköveteli, hogy a mobil készülékeken is biztosítva legyen az asztali számítógépek esetében már megszokott védelem” – mondta Antero Norkio, az F-Secure termékfejlesztési igazgatója. “Ennek az igénynek megfelelően olyan védelmi megoldást fejlesztettünk ki, amely nem csupán az okostelefonok és tabletek, hanem minden Android operációs rendszert futtató eszköz, például az okos TV-k és set-top-box-ok számára is védelmet nyújt” – tette hozzá Norkio.

Az F-Secure Mobile Security legfontosabb funkciói, tulajdonságai:

·        Védelmet biztosít a kártékony mobil alkalmazásokkal, vírusokkal és egyéb kártevő programokkal szemben

·        Biztonságos mobil böngészést tesz lehetővé és védi az online identitást

·        Megóvja a gyermekeket a számukra káros webes tartalmaktól, oldalaktól és applikációktól

·        Blokkolja a nemkívánatos hívásokat, SMS és MMS üzeneteket

·        Segítségével megtalálható az elveszett mobil eszköz: a készülék egy SMS-ben elküldi a pontos helyét

·        Egy SMS küldésével letiltható és törölhető az elveszett eszközön található adatok

·        Támogatja az Android, BlackBerry OS és Symbian operációs rendszereket

·        Számos nyelven elérhető[2]

·        Az AV-TEST’s Malware Protection for Android tesztjén[3] az egyik legkiválóbb termékként szerepel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05