D-Link Pocket Cloud Router – mobil router nemcsak okostelefon-függőknek

forrás Prim Online, 2012. október 9. 11:35

A D-Link újabb hasznos családtaggal bővítette Cloud router termékcsaládját: az otthonra szánt modellek után bemutatkozik a mobil generáció routere, a Pocket Cloud Router (DIR-506L). Biztonságos wifi kapcsolat bárhol, bármikor netezéshez, fájlok megosztásához – legyen szó egy üzleti tárgyalásról, egy tanóráról vagy egy baráti sörözésről.

Nemcsak nevében, kivitelében is zsebbe illő terméket fejlesztett a D-Link: a mindössze 125g súlyú vékony kis mindenes újratölthető akkumulátorával akár 4 órán keresztül netezhetünk, érhetjük el laptopjainkon vagy egy USB tárolón található prezentációink, filmjeink, zenéink saját helyi hálózatunkon – ez a jövő személyes felhője.

Mobilitás mindenekfelett

Ma már persze ennyi nem lenne elég egy iPhone vagy más okostelefon függőnek: nekik fejlesztette ki a D-Link  a SharePort™ Mobile alkalmazást iPhone, iPad vagy Android készülékekre, mellyel a Pocket Cloud Router USB portjára csatlakoztatott tárolók állományait (zenéket, videókat, fotókat) bárhonnan, bármikor elérhetjük mobil eszközünkkel. Nem lehet többé gátja a telefonok korlátozott tárkapacitása a szórakoztató tartalmak elérésének. Sőt, nemcsak egyirányú a kapcsolat: Mobiltelefonunkkal készített fotóink, videóink egyetlen mozdulattal fel is tölthetők a Pocket Cloud Routerre csatlakoztatott USB tárolóra – mindez laptop vagy számítógép bekapcsolása nélkül.

Kinek?

A Pocket Cloud Router egyaránt szolgálja a folyamatosan úton lévő üzletemberek kényelmét fájl elérési, megosztási, és Wi-Fi hotspot funkcióival, de éppígy a mindig máshol netező diákok, fiatalok, baráti társaságokkal összejárók igényeit.

Okostelefon-kiegészítő

Nagy mennyiségű adat tárolására napjaink okostelefonjai részben nem alkalmasak, részben ellopásuk, elvesztésük egyben az adatok vesztét is jelenti. A Pocket Cloud Router a SharePort Mobile alkalmazással a lehető legegyszerűbb backup lehetőség – különösen olyan mobil eszközök használata – például iPad – esetén, melyeken nincs USB port. Ezen felül a korábban bemutatott Mobil Útitárshoz hasonlóan képes legfeljebb 5V/0.8A (4W) teljesítménnyel mobiltelefonokat tölteni – ez pedig a legtöbb ma elterjedt okostelefonhoz elég.

Több működési mód – széleskörű alkalmazási lehetőségek

Repeater módban a Pocket Cloud Router kiterjeszti a vezeték nélküli hálózat lefedettségét. Router/Ap illetve Wi-Fi Hotspot módban pedig minden Internet kapcsolatból képes vezeték nélküli hozzáférési lehetőséget kreálni. A Pocket Cloud Routert közvetlenül egy Internet modemhez vagy a szállodai szobában biztosított kábelre csatlakoztatva egyszerre többen is netezhetünk vezetékek nélkül.

Álom vagy valóság? Wi-Fi a tanteremben

Bár a hazai oktatási intézmények még csak most ismerkednek a digitális tananyagok használatával az oktatásban, talán nincs már messze az az idő, amikor a tanár az USB tárolón magával hozott tananyagot a Pocket Cloud Routerre csatlakoztatva kiosztja a diákok között. Ma pedig már az sem elképzelhetetlen, hogy a sokszor tanórán haszontalannak tartott mobiltelefonokról akár a házi is Wi-Fi-n legyen beadható óra elején.

A mobil és tablet eszközök ugrásszerű elterjedésével párhuzamosan az olyan mobil szolgáltatásokat kínáló eszközök iránti igény is növekedni kezdett a piacon, mint amilyen a D-Link Cloud.

Pocket Cloud Router (DIR-506L)
·    Újratölthető akkumulátor – akár 4 óra üzemidő
·    Kifordítható talp, vékony kivitel – elfér bármely zsebben
·    Kész vezeték nélküli felület bárhol, ahol már van vezetékes net
·    Gyenge jel felerősítése
·    Shareport Mobile alkalmazás a csatlakoztatott USB meghajtó és az iPhone, iPad, Android készülékek közti egyszerű adatkommunikációhoz
·    802.11 n/g/b vezeték nélküli kapcsolat
·    WAN/LAN 10/100 Ethernet port
·    USB 2.0 port USB stick csatlakoztatásához vagy okostelefon töltéséhez (max. 5V/0.8A (4W))

Ár és elérhetőség
A D-Link Pocket Cloud Router (DIR-506L) október 15-től kapható Magyarországon is, ajánlott végfelhasználói ára 21 400 Ft.

Kulcsszavak: Wi-Fi router D-Link

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48