Kétszer aktívabbak a fiatalok

Czipperer Dia, 2012. október 24. 14:54

Nem az evésről vagy a háziírásról van szó: tavalyhoz képest kétszer akkorára nőtt a kommunikációs aktivitásuk. Csak sajnos nem a személyes beszélgetések terén.

Tavaly hetente átlagosan 91 üzenetet küldtek barátaiknak, ismerőseiknek, míg az idei kutatás ennek dupláját (193) igazolja. Vagyis a személyes beszélgetéseket lassan felváltja az üzenet és a chat. Ez az ugrásszerű növekedés az okostelefonoknak, táblagépeknek is köszönhető, hiszen egyre több fiatal rendelkezik ilyen készülékkel. Emellett egyre inkább az internet és ezen belül is a közösségi média köti le a figyelmüket, és nem TV.

Szóval a gyerekek a gép előtt görnyednek, a TV-képernyőt lecserélték a monitorra. Valójában így is ugyanott vagyunk: keveset mozognak, és akár tanulás helyett is a neten lógnak.

 

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39