Egy könyv, ezer történet

forrás: Prím Online, 2012. november 1. 12:33

Megjelent a Wonderbook, a Sony varázskönyve. Az új Sony PlayStation 3 kiegészítő segítségével a gyerekek valóban a mesék főhősévé válhatnak, mivel a virtuális kalandok színteréül szolgáló televíziók képernyőjén önmagukat és környezetüket is láthatják játék közben. 

A Wonderbooknak első látásra nincs sok köze a videójátékokhoz, hiszen egy kézbe fogható, hagyományos könyvről van szó. Kinyitva azonban nem írott mondatokat, hanem jeleket találunk benne, melyek segítségével a játékosok életre keltik a PlayStation kalandokat.

A Wonderbook a kiterjesztett valóság (augmented reality) technológiát használja fel, melynek lényege, hogy a PlayStation 3-hoz csatlakoztatott kamera segítségével a játékost és annak környezetét feltérképezi, majd belehelyezi a tévé képernyőjén zajló kalandokba. Mindez a gyerekek számára úgy jelenik meg, hogy a könyv megelevenedik, és a történetek szereplői kilépnek a lapok közül. 
 
A Sony a Harry Potter sorozat írónőjével, J. K. Rowlinggal közösen dolgozta ki az új kiegészítőt, melyre hamarosan egész sorozatnyi játék mutatkozik be. 
 
Az első ezek közül a november 14-től kapható Book of Spells, vagyis a Varázslástan alapfokon, mely a Harry Potter regényekben eddig is szerepet kapott. A varázslatokhoz kapcsolódó humoros anekdoták mellett J.K. Rowling egy, a teljes történetet behálózó rejtélyt is beleszőtt a műbe. „Egy mugli a Wonderbook: Book of Spells által kerülhet legközelebb egy mágikus könyvhöz” – jegyezte meg a játék kapcsán az írónő.
 
A következő két játék a Diggs Nightcrawler detektív noire és a Walking with Dinosaurs logikai kalandjáték lesz. Az előbbiben nyomozóként kell megoldanunk jó néhány rejtélyt, míg a BBC azonos nevű dokumentumsorozatán alapuló dinoszaurusz sétában ősmaradványok darabjait kell összeillesztenünk a továbblépéshez.
 
Mivel a Sony a Wonderbookot elsősorban a gyerekeknek szánja, a Book of Spells – az első magyarul beszélő PlayStation 3 játékként – teljes magyar szinkronnal jelenik meg. 
 
„Úgy gondoljuk, hogy a Wonderbook és a hozzá kapcsolódó technológia teljesen új, sokkal elevenebb és sokkal több örömmel teli játékélményt jelent a gyerekek számára. Mindennek nagyon komoly jövője van: a fentieken kívül jelenleg 6 különböző, teljesen eltérő típusú Playstation 3 Wonderbook játék áll fejlesztés alatt” – emelte ki Sándor Csaba, a PlayStation magyarországi üzletágának vezetője. 
 
A Wonderbook 13 49 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba, PlayStation Move kontrollerrel és kamerával együtt pedig 27 990 forintos áron lesz megvásárolható.
 
A játékok előzetesei az alábbi YouTube linkeken megtekinthetők: 
 
Book of Spells:
 
Diggs Nightcrawler:
 
Walking with Dinosaurs:
Kulcsszavak: Playstation 3 játék Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05