Vállalati stratégiában erősít a Sicontact

forrás: Prím Online, 2012. november 2. 13:29

Kibővült portfólióval, stabil pénzügyi helyzetben a vállalati ügyfelek igényeinek kiszolgálására helyezi a hangsúlyt a Sicontact, az IT- biztonság területének meghatározó szoftverdisztribútora. A vállalati ügyfelek teljes körű kiszolgálása érdekében az ESET NOD32 technológiára épülő megoldásai mellett, már hálózatbiztonsági eszközök és hálózat menedzsment szoftver is elérhető a Sicontact portfóliójában. A jelentős változásokon átesett lakossági piacon a kiváló minőségű, többszörösen díjazott termékekhez rendelt, magas színvonalú ügyfél-támogatási rendszerével kívánja a vállalat megtartani vezető piaci szerepét. 

„A Sicontact mindig a dinamikus fejlődésre törekedett. Az ESET termékeivel megalakulásunk óta folyamatosan együtt tudtunk fejlődni a piaci igényeknek megfelelően, azonban idén a portfóliónk kibővítése mellett döntöttünk. Tettük mindezt azért, mert az ügyfeleink igényeit meghallgatva a teljes- komplex védelmi megoldások mellett tettük le a voksunkat, amihez a Cyberoamnak köszönhetően megfelelő termékeket találtunk.” – nyilatkozta Csiszér Béla, a Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója a vállalat mai sajtóbeszélgetésén. „Az ESET és Cyberoam vállalti termékeivel így minden igényt kielégítő komplex IT biztonsági megoldásokat tudunk biztosítani ügyfeleinknek, ezért az idei év második felétől kiemelt figyelmet fordítunk a B2B szektorra.”

 

Cyberoam: fókuszban a felhasználó

 
2012 májusában a Cyberoam, az Elitcore Technologies piacvezető felhasználó-alapú Unified Threat Management (UTM) eszközeinek gyártója a Sicontact Kft.-t bízta meg magyarországi disztribútorának, ez fontos startégiai lépés volt a magyar vállalat számára.
 
A Cyberoam, az egyik leggyorsabban fejlődő hálózatbiztonsági gyártó a világon, valamint az egyetlen olyan UTM gyártó, amely lehetővé teszi, hogy kis és nagyvállalatok is átfogó rálátással rendelkezzenek felhasználóik viselkedéséről teljes hálózatukon. 
 
„A bevezető időszak első tapasztalatai rendkívül pozitívak. Ügyfeleink és viszonteladó partnereink intenzíven érdeklődnek a hálózatbiztonság új, felhasználó alapú, megközelítésére épülő termékek iránt, miközben a termékspecifikus oktatások már javában zajlanak.” – mondta el Béres Péter, a Sicontact Kft. IT vezetője.
 
ESET- MAC-en és mobilban is az élen
 
Az otthoni számítógépekre a Windows rendszerek mellett az ESET termékei már elérhetőek Mac és Linuxos operációs rendszerrel rendelkező gépekre is, és legújabb fejlesztéseknek köszönhetően már a legtöbb mobileszközre is. 
 
A mobilos biztonsági megoldás tekintetében a vállalat szintén a minőségi és megbízható termékjellemzőket helyezte előtérbe, amelyeket az AV-Comparatives tanulmánya is kiemelt így az ESET Mobile Security kiváló minősítést kapott. A termék a vírus- és kémprogramvédelemben, a spam és a lopás elleni védelemben, a SIM kártya azonosításban, valamint a telefonok távoli lezárásának és a rajta tárolt adatok törlésének lehetőségeiben is jól szerepelt a független tesztvállalat vizsgálatában. A terméknek köszönhetően az érzékeny adatok megszerzése a távoli törlés végrehajtása után, szinte lehetetlen, mivel az ESET Mobile Security felülírja a telefon teljes memóriáját. „Az ESET Mobile az összes modern biztonsági elemet tartalmazza, melyre egy mai okostelefonnak szüksége van” – foglalja össze az elemzést az AV-Comparatives.
 
„A népszerű ESET termékek mellett a Sicontact magas színvonalú ügyfélszolgálati és támogató munkájának is köszönhető, hogy a magyar piac egyik legismertebb és legnépszerűbb vírusvédelmi megoldásaként ismerik a márkát. A lakossági szegmensben továbbra is az értéknövelt szolgáltatásokkal és az innovatív termékekkel kívánjuk megtartani erős pozíciónkat, határozottan elutasítjuk versenytársaink által alkalmaztak nyomott áras termékpolitikát mivel ez a mindenképpen a minőségvesztéshez vezet.” – foglalta össze Csiszér Béla, ügyvezető igazgató a lakossági szegmens legfontosabb kérdéseit.
 
A kivalló ügyféltámogatást misem jellemzi jobban mint, hogy a vállalat a hónap elején ingyenesen elérhetővé tette az „ESET USSD Control” alkalmazását, melynek segítségével kiküszöbölhetőek az Android-alapú okostelefonok számára veszélyt jelentő biztonsági hibák. Ezzel az ESET egyike lett azon jelentős antivírus gyártóknak, akik a Google Play áruházból ingyenesen letölthető megoldást kínálnak a USSD támadások ellen.
 
Az ESET az üzleti ügyfeleknek szánt mobil biztonsági szoftverét, az Android operációs rendszeren működő ESET Endpoint Securityt várhatóan még az idén fogja bejelenteni.
Kulcsszavak: Sicontact Eset

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50