A Fujitsu kibővíti flashtároló-portfólióját és -stratégiáját

forrás: Prím Online, 2012. november 4. 13:16

A Fujitsu bemutatta új flashtároló-stratégiáját és a legmagasabb I/O követelményeket támasztó ügyfelek kiszolgálására is alkalmas portfóliója új elemeit. 

A vállalat megállapodást kötött a Violin Memoryval a nagy sebességű Violin 6000 all-flash-array rendszerek viszontértékesítésére a legmagasabb I/O teljesítményt és a legalacsonyabb látenciát igénylő ügyfelek körében. Az új partnerkapcsolat az eddigi kínálatot kibővítve még alkalmasabbá teszi a Fujitsut arra, hogy a legjobb megoldást szállítsa azokhoz az alkalmazásokhoz, ahol a tárolóteljesítmény jelentősen befolyásolja az általános válaszidőt. 

Az adatok keletkezésének és használatának exponenciális növekedésével egyre inkább extrém teljesítményre van szükség a szűk keresztmetszetek kialakulásának megakadályozása és a nagy tárolt adatmennyiség gyors továbbítása érdekében. 
 
A bejelentés része a Fujitsu hármas stratégiájának, amely flashtároló-technológiákkal kívánja számottevően javítani az általános adattárolási teljesítményt. A vállalat az első lépésben lehetővé tette a jól skálázható kapacitás és a nagy teljesítmény ötvözését azzal, hogy SSD-ket és nagy gyorsítótármemória-kapacitást vezetett be az iparágvezető ETERNUS DX lemezalapú tárolórendszereknél. Még az év vége előtt tovább tervezi növelni a gyorsítótár méretét és ezen keresztül a teljesítményt ezeknél a rendszereknél. 
 
A Fujitsu a második lépésben gyorsította a speciális feladatok (pl. VMware és adatbázisok) végrehajtását azzal, hogy a Fusion IO PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) flashkártya-technológiáját a Fujitsu PRIMERGY szerverekbe integrálta. Az ioTurbine és DirectCache megoldások révén a Fusion IO kártyája az ETERNUS DX RAID tömbök gyorsítótáraként használható. 
 
A harmadik lépéssel, a Violin 6000 rendszerek portfólióba való felvételével a Fujitsu ki tudja elégíteni az extrém írási és olvasási tárolóteljesítményt igénylő forgatókönyvek (pl. nagyméretű adatbázisok, kiterjedt szerver- és asztaligép-virtualizációs környezetek, fejlett üzleti analitika és Big Data) követelményeit. Az ilyen forgatókönyveknél kifejezetten teljesítményre optimalizált all-flash tárolótömbökre van szükség. 
Kulcsszavak: adattárolás Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Merre tart a Machine to Machine (M2M) technológia?

2001-ben a GPRS technológia nyitotta meg a kaput a gépek közötti kommunikáció, azaz az M2M megoldások értelmes alkalmazása előtt. Mára milliós nagyságrendben kommunikálnak gépek egymás között a magyarországi mobilhálózatokon. Az M2M megoldásokra mind üzleti mind lakossági oldalon erősödik az igény, az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok pedig a 2001-es induláshoz hasonló mérföldkövet jelenthetnek az M2M megoldások elterjedésében. A felhasználási trendeket a nagy gyártók – mint például a Google vagy az Amazon – platformjaival való kompatibilitás határozhatja meg.

2019. október 23. 09:11

Cél a káros digitális tartalmak csökkentése

A mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.

2019. október 22. 18:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás