A Fujitsu kibővíti flashtároló-portfólióját és -stratégiáját

forrás: Prím Online, 2012. november 4. 13:16

A Fujitsu bemutatta új flashtároló-stratégiáját és a legmagasabb I/O követelményeket támasztó ügyfelek kiszolgálására is alkalmas portfóliója új elemeit. 

A vállalat megállapodást kötött a Violin Memoryval a nagy sebességű Violin 6000 all-flash-array rendszerek viszontértékesítésére a legmagasabb I/O teljesítményt és a legalacsonyabb látenciát igénylő ügyfelek körében. Az új partnerkapcsolat az eddigi kínálatot kibővítve még alkalmasabbá teszi a Fujitsut arra, hogy a legjobb megoldást szállítsa azokhoz az alkalmazásokhoz, ahol a tárolóteljesítmény jelentősen befolyásolja az általános válaszidőt. 

Az adatok keletkezésének és használatának exponenciális növekedésével egyre inkább extrém teljesítményre van szükség a szűk keresztmetszetek kialakulásának megakadályozása és a nagy tárolt adatmennyiség gyors továbbítása érdekében. 
 
A bejelentés része a Fujitsu hármas stratégiájának, amely flashtároló-technológiákkal kívánja számottevően javítani az általános adattárolási teljesítményt. A vállalat az első lépésben lehetővé tette a jól skálázható kapacitás és a nagy teljesítmény ötvözését azzal, hogy SSD-ket és nagy gyorsítótármemória-kapacitást vezetett be az iparágvezető ETERNUS DX lemezalapú tárolórendszereknél. Még az év vége előtt tovább tervezi növelni a gyorsítótár méretét és ezen keresztül a teljesítményt ezeknél a rendszereknél. 
 
A Fujitsu a második lépésben gyorsította a speciális feladatok (pl. VMware és adatbázisok) végrehajtását azzal, hogy a Fusion IO PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) flashkártya-technológiáját a Fujitsu PRIMERGY szerverekbe integrálta. Az ioTurbine és DirectCache megoldások révén a Fusion IO kártyája az ETERNUS DX RAID tömbök gyorsítótáraként használható. 
 
A harmadik lépéssel, a Violin 6000 rendszerek portfólióba való felvételével a Fujitsu ki tudja elégíteni az extrém írási és olvasási tárolóteljesítményt igénylő forgatókönyvek (pl. nagyméretű adatbázisok, kiterjedt szerver- és asztaligép-virtualizációs környezetek, fejlett üzleti analitika és Big Data) követelményeit. Az ilyen forgatókönyveknél kifejezetten teljesítményre optimalizált all-flash tárolótömbökre van szükség. 
Kulcsszavak: adattárolás Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Microsoft: példaértékű együttműködés az IK-val

A Debreceni Egyetem Informatikai Karával folyó közös munkáról számolt be weboldalán a szoftvergyártó világcég. A vállalat és az IK között évek óta meglévő együttműködés révén a Microsoft által támogatott képzéseken vehetnek részt az egyetem hallgatói, akik a cég legújabb technológiáit ismerhetik meg és piacképes tanúsítványokat szerezhetnek.

2023. február 8. 18:41

A Fujitsu folyamatos oktatási programot indít viszonteladó partnerei számára

A Fujitsu SELECT Expert viszonteladó partnerek mostantól könnyebben bővíthetik és frissíthetik versenyelőnyt biztosító, értékes informatikai ismereteiket. A Fujitsu 1 millió euró beruházással elindított folyamatos oktatási programja új szemléletet képvisel a képzés terén, és három fő pilléren nyugszik: oktatás, eszközök és közösség.

2023. február 8. 11:24

Maximális ügyfélelőny a digitális átalakulásban

A több mint két éve alakult Eplan Partnerhálózathoz időközben mintegy hatvan cég csatlakozott. Az olyan stratégiai partnereket, mint a Phoenix Contact, a Siemens és a Rockwell Automation, valamint a technológiai partnereket – köztük az ABB, a Lapp Kabel, a Wago és a Weidmüller – egyetlen vezérelv köti össze: a legmagasabb fokú integrációs képesség biztosítása az Eplan és saját megoldásaik között. A digitális átalakulás korszakában mindenki egyesíti erőit annak érdekében, hogy a különféle szoftveralkalmazások, például a termékkonfigurátorok, a CPQ-k, PLC-k, PLM/ERP-k ideálisan kommunikáljanak egymással.

2023. február 7. 20:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51