Az ACE Telecom behálózta Vácot

forrás: Prím Online, 2012. november 6. 14:55

Az ACE Telecom, a hazai internet szolgáltató piac egyik meghatározó magyar szereplője nyerte meg a „Telefon és internet szolgáltatás beszerzése Vác Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala, valamint intézményei számára” tárgyban indított közbeszerzési pályázatot. Október 15-én adta át a vállalat az új hálózatot, amely 222 telefonkészüléket kapcsol össze, valamint 23 önkormányzati fenntartású intézmény 44 telephelyén biztosít internetelérést. Az új infrastruktúra mintegy 45%-os megtakarítást jelent a váci önkormányzatnak, miközben hatékonyabb munkavégzést és kapcsolattartást tesz lehetővé. Ezzel az együttműködéssel az ACE Telecom tovább erősítette jelenlétét Vácon, ahol 3 éve szolgálja ki lakossági és vállalati ügyfeleit, illetve saját irodával is rendelkezik.

A váci, önkormányzati fenntartású intézmények által használt infokommunikációs rendszerek (telefon- és internethálózatok) korszerűsítésére 2012. április 20-án írtak ki nyílt közbeszerzési pályázatot. A cél a Polgármesteri Hivatal és telephelyei mellett általános iskolák, középfokú oktatási intézmények, közművelődési intézmények, bölcsődék és további intézmények internet- és telefonos szolgáltatásainak racionalizálása és hatékonyabbá tétele volt.

A kiépítés során minden intézmény a működéséhez megfelelő sávszélességű internetet kapott, így például az általános iskolák 10Mbps szimmetrikus vonalon, míg a Polgármesteri Hivatal egy 20 Mbps bérelt vonalon bonyolíthatja napi ügymenetét. Utóbbi esetében azonban biztosítani kellett a redundanciát, tehát egy tartalék vonal is kiépült a rendelkezésre állás növelése érdekében. A Polgármesteri Hivatalban a meglévő telefonközpontot egy IP-alközponttal váltotta ki az ACE Telecom, mely akár 200 mellék kezelésére képes, valamint több mint 100 új telefonkészüléket is telepített a rendszerbe, amely igény szerint a jövőben tovább bővíthető.

„A telefonhálózat – a kiírás követelményeinek megfelelően – a korábbi infrastruktúrára épült: a kisebb intézmények döntően 4 mellékes alközpontjai megmaradtak, ezeket VoIP átalakítóval egészítettük ki, így ezek is alkalmassá váltak az IP-alapú telefonos kommunikációra. Az így igénybevett VoiceNet szolgáltatáson belül minden ügyfél ingyenesen kommunikálhat, így az önkormányzati intézmények is egymással. Ennek köszönhetően az önkormányzat további jelentős összeget is megtakaríthat a telefonálás költségein. Elengedhetetlen volt a számhordozás kérdésének megoldása is, így az intézmények továbbra is az eddig megszokott számaikon érhetőek el” – mondta el Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezetője.

„A kiépítés zökkenőmentesen zajlott és határidőre elkészült, emellett sem a munkálatok, sem az átállás nem okozott fennakadást a mindennapi működésben. Biztosak vagyunk benne, hogy a mostani infokommunikációs hálózatok hatékonyabbá teszik a kapcsolattartást az intézmények számára, ráadásul a kiadásainkat is csökkentik” – fejezte ki elégedettségét Fördős Attila, Vác város polgármestere.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05