ASUS Xonar Essence One MUSES Edition audiofil minőségű hanggal

forrás: Prím Online, 2012. november 6. 19:39

Az ASUS Xonar Essence One MUSES Edition USB-s digitális-analóg átalakító és fejhallgató-erősítő a korábbi Xonar Essence termékek által megalapozott, díjnyertes hagyományokat folytatja. A New Japan Radio Co. Ltd. által gyártott MUSES 01 műveleti erősítők alkalmazásával még erősebb, határozottabb és élettelibb hangokat bocsát ki, hogy a legkomolyabb hifisták elvárásainak is megfeleljen. A termék megtartotta a cserélhető műveleti erősítők koncepcióját, és olyan különlegességekkel szolgál, mint a WIMA kondenzátorai, a lineáris tápellátás, XLR-csatlakozók, szimmetrikus 8x upsampling, egy külön 600 ohmos fejhallgató-erősítő és 120 decibeles jel-zaj arány (SNR). A Xonar Essence One MUSES Edition újabb bizonyítékot szolgáltat arra, hogy az ASUS Xonar termékei az élen járnak az audiofil hardver és a PC-s multimédia összeházasításában. 

A CES innovációs díját elnyerő termék új kiadása
A legújabb Xonar termék a Xonar Essence One-ra épül, amely a 2012-es CES-en innovációs díjat nyert az audiokomponens kategóriában. A Xonar mérnökei és termékmenedzserei folyamatosan dolgoznak a hangok minőségének javításán – ennek eredménye a 2012 júniusában megjelent Xonar Essence One Plus Edition, amely cserélhető műveleti erősítőkkel lehetővé tette, hogy a vásárlók saját, speciális igényeikhez hangolhassák a készüléket. A harmadik Xonar Essence One termék, a Xonar Essence One MUSES Edition megőrizte a tökéletes hangokra törekvés szemléletét, ennek érdekében az iparág legjobb audioalkatrészeit építették bele.



MUSES 01 műveleti erősítők az éteri hangok szolgálatában
A Xonar Essence One MUSES Edition a New Japan Radio Company által gyártott MUSES 01 műveleti erősítők közül hatot tartalmaz. A MUSES 01 alkatrészek a márka legjobb műveleti erősítői, a minőségi audioalkatrészek csúcsának számítanak. Az ASUS Xonar tervezés és a MUSES 01 műveleti erősítők együttese a hangzást egészen új magasságokba emeli, élethűen visszaadva minden apró részletet.

A legigényesebb Hi-Fi rajongókat is kielégítő, cserélhető műveleti erősítős felépítés
A Xonar Essence termékek igen pozitív visszhangot kaptak a Hi-Fi rajongók közösségétől és a szaksajtótól egyaránt, elsősorban a személyre szabhatóságot segítő, cserélhető műveleti erősítős kialakításért. A Xonar Essence One MUSES Edition a Xonar hangmérnökeinek és a világ egyik legtöbbre tartott Hi-Fi alkatrészgyártójának szoros együttműködéséből született: egy olyan felsőkategóriás USB DAC, amely a piac határait feszegeti. A Xonar hangmérnökei lenyűgöző hangjuk miatt választották a MUSES 01 műveleti erősítőit: ezek az alkatrészek kristálytiszta, a legigényesebb Hi-Fi rajongókat is kielégítő minőségű hangot biztosítanak. Miközben felkészítették az ASUS Xonar Essence One hardvert a MUSES 01 műveleti erősítőire, a mérnökök fáradhatatlanul dolgoztak a hangok reprodukálásának optimalizálásán. A New Japan Radio csapat tagjai igen elismerően nyilatkoztak a Xonar Essence One hardverről:

A műveleti erősítők kritikus fontosságúak a minőségi audiorendszerekben
A műveleti erősítők (angol rövidítésükkel op-amp, magyarul „műv. erősítőknek” is szokták emlegetni) feladata, hogy erősítsék az analóg jeleket és ennek kapcsán befolyásolják a hangzást, a hangszínt és a hangárnyalatokat. A MUSES 01 alkatrészek híresek arról, hogy elsőként alkalmazták bennük az oxigénmentes belső rézcsatlakozásokat, ami jobb vezetést és így pontosabb hangvisszaadást eredményezett. A cég speciális gyártási technológiákat alkalmaz, ilyen például az Advanced Symmetry Die-Bonding nevű egyedi lapkarögzítési eljárás, ami csökkenti az alkatrészek közötti áthallást és kiegyensúlyozottabb bal-jobb csatornaszimmetriát eredményez. Ez az egyik legfontosabb elem a Xonar Essence One MUSES Edition által biztosított szélesebb hangtér mögött.

A Xonar Essence nem csak a nevében hordja a Hi-Fi esszenciáját

A felsőkategóriás MUSES 01 műveleti erősítők mellett a Xonar Essence hardver számos egyéb, kifejezetten audiofil jellegű megoldást is alkalmaz. A szimmetrikus, nyolcszoros, 32 bites upsampling és a beépített 600 ohmos fejhallgató-erősítő egyaránt javítják a hangok személyes élvezetét. A belső, lineáris tápegység kiváló feszültségszabályozást biztosít, a zajcsökkentést pedig a Hyper Grounding technológia is segíti. Az eredmény: lenyűgöző, 120 decibeles jel-zaj arány (SNR). Ami a kondenzátorokat illeti, a Xonar Essence USB DAC készülékek a német – és a Hi-Fi rajongók által szintén nagyra értékelt – WIMA alkatrészeit hasznosítják. A teljesen kiegyensúlyozott XLR- és egyvégű kimenetekhez a mérnökök optikai, S/PDIF és USB bemeneteket mellékeltek, aszinkron adatátvitellel az alacsony jitter (a digitális jelek időbeli szóródása az ideális ütemezéshez képest) érdekében. Mindezen funkciók eredményeképpen a Xonar Essence termékek kiegyensúlyozott, valóban élethű hangokat adnak ki.

Kulcsszavak: audio erősítő zene ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05