Vérnyomásmérőkkel kötötték össze a vállalatirányítási rendszert

A régió legjobb SAP Business One bevezetéséért járó díjat kapta a Hungimpex Kft.

forrás: Prím Online, 2012. november 16. 08:17

A közép-kelet-európai régió egyik legjobb projektjévé választották a Hungimpex Kft.-nél lezajlott vállalatirányítási rendszer implementálást - jelentette be az SAP Hungary Kft.

A projekt érdekessége, hogy az új vállalatirányítási rendszer biztosítja egy innováció hátterét. Ezzel megoldódik, hogy pl. a naponta elvégzendő EKG-mérés miatt a betegnek nem kell elutazni az orvoshoz, és az orvos is időt takaríthat meg azzal, hogy csak az indokolt pácienseket hívja be.

A hétköznapi vérnyomás-, vércukorszint, és más egészségügyi állapotmérőkhöz csatlakoztatható egységek által, távolról beküldött adatok valós időben jelennek meg egy zárt felületen- a vállalatirányítási rendszer kiterjesztésén- ahol az orvosok elérik ezeket, és így dönthetnek az esetleges további lépésekről. A megoldás riasztási rendszerrel is fel van szerelve, azaz ha valamely érték jelentősen változik, vagy ha a beteg nem vette be a gyógyszerét, értesíti a hozzátartozókat is. A gyorsaság mellett ez jelentős hatékonyságnövelést, és biztonságot ad az idült betegek ellátásában.

A japán Omron egészségügyi termékek hazai disztribútora emellett azért döntött egy új rendszer mellett, hogy jobban támogassa az éves 10-12%-ös növekedési stratégiáját, a 3500 forgalmazóval való gördülékenyebb együttműködést, és az erőforrások jobb kihasználását. A szoftver segítségével jobban átláthatóvá váltak az üzleti folyamatok, melyeket a cég vezetője mobileszközén is nyomon tud követni, beavatkozni. További terv, hogy a kereskedelmi képviselők értékesítési munkájába vonják be a mobilos elérés előnyeit.

A budapesti székhelyű, 25 fős vállalkozásnál 5 hónap alatt történt meg a bevezetés, mely az SAP partner Contact Plus Kft. segítségével zajlott le.

Megtérülés

“A vállalatirányítási rendszer bevezetésének, használatának megtérülését több oldalról vizsgáltuk, és 2-2,5 évben határoztuk meg”- mondta Mezei Rudolf, a Hungimpex Kft. ügyvezető igazgatója.

Harmadik éve nyernek magyarok

Az SAP idei évben negyedszerre rendezte meg a legjobb implementációkat elismerő Quality Awards versenyét. Összesen kilenc elismerést osztottak ki, köztük volt pl. az élelmiszeripari Kraft Foods CEE& MEA, a cseh Skoda gyár, egy szerb közigazgatási projekt, és a kisvállalati szektorból a hazai Hungimpex Kft. is. Jiri Synacek, az SAP területi minőségbiztosítási vezetője kiemelte, hogy a sikeres bevezetések kulcsa nemcsak az üzleti, és az informatikai szakértők tudásán múlik, hanem hogy alkalmazzák a projektmenedzsment legjobb gyakorlatait is.

Tavaly szintén a díjazottak között volt egy magyar cég, akkor a műholdas gépjárműkövetéssel foglalkozó iData Kft. zsebelte be a Quality Awards ezüstdíját, melyet hagyományosan Prágában adnak át.

További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/highavailability/ 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24