Vérnyomásmérőkkel kötötték össze a vállalatirányítási rendszert

A régió legjobb SAP Business One bevezetéséért járó díjat kapta a Hungimpex Kft.

forrás: Prím Online, 2012. november 16. 08:17

A közép-kelet-európai régió egyik legjobb projektjévé választották a Hungimpex Kft.-nél lezajlott vállalatirányítási rendszer implementálást - jelentette be az SAP Hungary Kft.

A projekt érdekessége, hogy az új vállalatirányítási rendszer biztosítja egy innováció hátterét. Ezzel megoldódik, hogy pl. a naponta elvégzendő EKG-mérés miatt a betegnek nem kell elutazni az orvoshoz, és az orvos is időt takaríthat meg azzal, hogy csak az indokolt pácienseket hívja be.

A hétköznapi vérnyomás-, vércukorszint, és más egészségügyi állapotmérőkhöz csatlakoztatható egységek által, távolról beküldött adatok valós időben jelennek meg egy zárt felületen- a vállalatirányítási rendszer kiterjesztésén- ahol az orvosok elérik ezeket, és így dönthetnek az esetleges további lépésekről. A megoldás riasztási rendszerrel is fel van szerelve, azaz ha valamely érték jelentősen változik, vagy ha a beteg nem vette be a gyógyszerét, értesíti a hozzátartozókat is. A gyorsaság mellett ez jelentős hatékonyságnövelést, és biztonságot ad az idült betegek ellátásában.

A japán Omron egészségügyi termékek hazai disztribútora emellett azért döntött egy új rendszer mellett, hogy jobban támogassa az éves 10-12%-ös növekedési stratégiáját, a 3500 forgalmazóval való gördülékenyebb együttműködést, és az erőforrások jobb kihasználását. A szoftver segítségével jobban átláthatóvá váltak az üzleti folyamatok, melyeket a cég vezetője mobileszközén is nyomon tud követni, beavatkozni. További terv, hogy a kereskedelmi képviselők értékesítési munkájába vonják be a mobilos elérés előnyeit.

A budapesti székhelyű, 25 fős vállalkozásnál 5 hónap alatt történt meg a bevezetés, mely az SAP partner Contact Plus Kft. segítségével zajlott le.

Megtérülés

“A vállalatirányítási rendszer bevezetésének, használatának megtérülését több oldalról vizsgáltuk, és 2-2,5 évben határoztuk meg”- mondta Mezei Rudolf, a Hungimpex Kft. ügyvezető igazgatója.

Harmadik éve nyernek magyarok

Az SAP idei évben negyedszerre rendezte meg a legjobb implementációkat elismerő Quality Awards versenyét. Összesen kilenc elismerést osztottak ki, köztük volt pl. az élelmiszeripari Kraft Foods CEE& MEA, a cseh Skoda gyár, egy szerb közigazgatási projekt, és a kisvállalati szektorból a hazai Hungimpex Kft. is. Jiri Synacek, az SAP területi minőségbiztosítási vezetője kiemelte, hogy a sikeres bevezetések kulcsa nemcsak az üzleti, és az informatikai szakértők tudásán múlik, hanem hogy alkalmazzák a projektmenedzsment legjobb gyakorlatait is.

Tavaly szintén a díjazottak között volt egy magyar cég, akkor a műholdas gépjárműkövetéssel foglalkozó iData Kft. zsebelte be a Quality Awards ezüstdíját, melyet hagyományosan Prágában adnak át.

További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/highavailability/ 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Széllessáv Világfórumon debütál a Zyxel MPro Mesh megoldása

A tajvani Zyxel ma bejelentette, hogy a WiFi 6 portfolióját egy teljesen új menedzselt vezeték nélküli megoldással bővíti ki. Az MPro Mesh-re keresztelt jellemző mellett a 10G PON is megjelenik az eszközökben, így a szolgáltatók kiaknázhatják a hálózatukban rejlő teljes potenciált, és multi-gigabites kapcsolatot nyújthatnak ügyfeleiknek. A megoldást a ma induló amszterdami Szélessáv Világfórumon (BBWF) mutatják be.

2019. október 15. 14:09

Az EIT megerősíti a kreatív és kulturális ágazatokat

Az európai kreatív és kulturális ágazatok megerősítését jelentik be az INNOVEIT-en, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet éves fórumán. Az innovátorok összefognak a vállalkozókkal, a befektetőkkel és a politikai vezetőkkel, hogy legyőzzék a társadalmi kihívásokat és új munkahelyeket teremtsenek Európában.  

2019. október 15. 12:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás