Két új D-Link Cloud kamera kültérre

forrás: Prím Online, 2012. november 23. 08:15

Az otthoni megfigyelést leegyszerűsítő beltéri cloud kamerák megjelenésével egy időben jelentkezett az igény a kültérre is felszerelhető, időjárásálló modellek iránt. Ezt a piaci igényt hivatott kielégíteni a D-Link most bemutatott két új kültéri Cloud kamerája, az udvar vagy a bejárat megfigyelésére alkalmas vezetékes és vezeték nélküli kivitelben kapható készülék.

Kültéri kamerák minden környezetbe
A HD Wireless Kültéri Cloud Kamera (DCS-2332L) és a HD PoE Kültéri Cloud Kamera (DCS-2310L) a piacon az első Cloud szolgáltatásokkal felvértezett, egyszerű, mobil elérést biztosító kültéri megfigyelőeszköz otthoni felhasználók számára. A D-Link Cloud alkalmazásaival akár egy Apple vagy Android okostelefonról is elérhető a kamera élőképe, hangja, sőt, a kétirányú hangnak köszönhetően akár hangunk is továbbítható a helyszínre.



A HD Wireless Kültéri Cloud Kamera olyan telepítéseknél ideális, ahol elektromos csatlakozás biztosított, azonban a hálózati kábelezés nem lenne megoldható – például egy garázsban vagy szerszámtárolóban.

Ezzel szemben a HD PoE Kültéri Cloud Kamera Power-over-Ethernet támogatásának köszönhetően képes egyetlen hálózati kábelen adatot továbbítani és áramellátást fogadni egy PoE hálózati switchről. Amennyiben egyetlen kábel kihúzása megoldható, stabilabb, a vezeték nélküli hálózat zavaró tényezőitől és interferenciáitól mentes videojelet kapunk.

A kültéri telepítést támogatandó mindkét modell rendelkezik a pormentességet és a vízsugárnak, szitáló esőnek ellenállást jelző IP-65 tanúsítvánnyal.

Kiváló képminőség
Mindkét kamera nagyfelbontású 1MP CMOS szenzorral rendelkezik, és 720p HD videó képet biztosít. Az éjszakai üzemmódnak és a mozgásérzékelő PIR szenzornak köszönhetően éjszaka is minden mozdulatról képes éles felvételt készíteni, sőt, mozgás érzékelése esetén e-mail riasztást is küldeni. Az új kültéri modellek beépített mikrofonnal és hangszóróval támogatják a kétirányú kommunikációt.

D-Link Cloud szolgáltatások
Mindkét új modell elérhető a mydlink Cloud felületen: Egyetlen felületen felhasználónévvel és jelszóval érhető el valamennyi D-Link Cloud kamera képe, sőt, Cloud NAS (DNS-320L) alkalmazása esetén az ezen tárolt anyagok valamint Cloud routerek esetében a hálózatra csatlakozók és az általuk látogatott oldalak is egyben elérhetők – laptopról, tabletről vagy akár egy Apple / Android okostelefonról.

Ha egy már meglévő beltéri D-Link Cloud kamerarendszert szeretnénk bővíteni, a D-Link Zero Configuration technológiájának köszönhetően semmilyen konfigurációra nincs szükség D-Link Cloud Router alkalmazása esetén.
A Micro-SD kártyafióknak köszönhetően a rögzítéshez nem felétlenül kell hálózati videó rögzítőt alkalmazni, sőt, a rögzített videó felvételek távolról is elérhetők és lejátszhatók.

Természetesen mindkét új kültéri kamera kiválóan alkalmas üzletekben, irodákban, éttermekben történő telepítésre is, ahol a képminőség és a mobil kliensekkel elérhető videókép mellett az egyszerű kezelhetőség és a kedvező ár egyaránt fontos.

Ár és elérhetőség
A DCS-2310 HD PoE Kültéri Cloud Kamera már kapható Magyarországon 83 400 Ft-os bruttó áron. A vezeték nélküli modell januárban érkezik, fogyasztói ára 100 000 Ft alatt várható.

HD PoE Kültéri Cloud Kamera (DCS-2310L) és HD Wireless Kültéri Cloud Kamera (DCS-2332L)

Fontosabb jellemzők:
Kamera
·    1/4” Megapixel CMOS progressive szenzor
·    Fix lencsék: 3.45 mm F2.0
·    IP-65 időjárásálló ház
·    Beépített mikrofon és hangszóró a kétirányú kommunikációhoz
·    Beépített infrared-cut kikapcsolható (ICR) szűrő az egész napos megfigyeléshez
·    Beépített IR LED megvilágító teljes sötétségben biztosított felvételekhez
·    ONVIF kompatibilis
Csatlakozók
·    10/100 Fast Ethernet port PoE támogatással (DCS-2310L)
·    Wireless N (DCS-2132L)
·    Micro SD/SDHC Card fiók helyi rögzítéshez
Kép és Videó
·    HD felbontás (1280 x 720) vagy akár 1M (1280 x 800)
·    H.264, MPEG-4 és Motion JPEG tömörítés
·    ePTZ viewing
·    Privacy Mask funkció
·    Beépített Samba kliens NAS-ra történő mentéshez
 

Kulcsszavak: security kamera D-Link

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05