Zökkenőmentesen halad a digitális átállás

forrás: Prím Online, 2012. november 23. 08:22

Az alapos előkészítés eredményeként a terveknek és a jogszabályoknak megfelelően, jó ütemben halad a digitális átállás folyamata Magyarországon.

A Digitális Átállás Támogatási Program keretében az önkormányzatoknak már több mint kétharmada rendelkezésre bocsátotta a rászorulók adatait, ami ahhoz szükséges, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) minden jogosult számára ingyenesen beszerelhesse a digitális adások vételéhez szükséges berendezéseket.

Az NMHH feladata, hogy az információkhoz való hozzáférést televíziókészülékeken keresztül is egyenlő eséllyel tegye elérhetővé mindenki számára. Önhibáján kívül senki nem maradhat televízióadás nélkül, sehol nem sötétülhet el egyetlen tévéképernyő sem.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Digitális Átállás Tesztprogramja keretében Sopronban és a Barcsi kistérségben – a helyi önkormányzatok és az Antenna Hungária Zrt. együttműködése mellett – októberben sikeresen megvalósította az átállást. Az országos programot az NMHH a tesztprogram során szerzett tapasztalatok birtokában indította el.

A digitális átállásban elsődlegesen 570 ezer háztartás érintett, ami azt jelenti, hogy ezekben kizárólag analóg, tető- vagy szobaantennával televízióznak. További 100 ezer háztartásban a digitális átállás megtörtént, de itt van olyan tévékészülék is – például a nyaralókban –, amelyen analóg módon nézhetők az országos földfelszíni csatornák, azaz az M1, az RTL Klub és a TV2. Ez utóbbiak a másodlagosan érintett háztartások.

Körülbelül 57 ezer olyan háztartás van, amely szociálisan rászorulónak számít. Az ezekben élők önerejükből nem, vagy csak jelentős anyagi áldozatok vállalásával tudják beszerezni azokat a műszaki eszközöket, amelyekhez a digitális tévézéshez szükség van.

Ezekre a háztartásokra az NMHH kiemelt figyelmet fordít: megvásárolja számukra a szükséges berendezéseket és ingyen beszerelteti, vagy számukra egy előfizetéses kedvezményes programcsomagot ajánl fel.

A digitális átállásnak 2014. december 31-ig kell megvalósulnia.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Deloitte ismét vezető minősítést kapott a felhőalapú IT-szolgáltatások terén

A Deloitte a Gartner Magic Quadrant for Public Cloud IT Transformation Services 2022 jelentésében vezető minősítést kapott, a legmagasabb helyezést elérve az „Ability to Execute” (megvalósítási képesség) és a „Completeness of Vision” (teljeskörű vízió) terén. 

2022. augusztus 12. 13:59

Pár nap múlva érkezik az OPPO ColorOS 13

Az OPPO globális online stream eseményen mutatja be az Android 13-ra épülő mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját. A 67 nyelven elérhető és globálisan több mint 500 millió havi aktív felhasználóval rendelkező ColorOS 13 vadonatúj dizájnt kapott, valamint számos intelligens és kényelmi funkciót is tartalmaz.

2022. augusztus 12. 12:41

Megjelentek a Digitális Magyarország Ügynökség működését érintő részletszabályok

A Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, a vezérigazgatói feladatokat dr. Guller Zoltán miniszteri biztos látja el. Megjelent az a kormányrendelet, amely a DMÜ működését szabályozza, ezzel egy gyorsan reagáló, hatékony állami szervezet jön létre.

2022. augusztus 12. 11:18

A magyarok negyede már fenntarthatóan működő szálláshelyet keres

A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást.

2022. augusztus 12. 09:55

A Lenovo ismét javuló bevételt és nyereséget ért el

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group, amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS* alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.

2022. augusztus 11. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24