Mit fedeztek fel a Marson?

Czipperer Dia, 2012. november 24. 17:26

 

A NASA hatalmas felfedezést tett a Marson a Sample Analysis at Mars (SAM) eszköz segítségével, ami egy miniatűr kémiai laborként funkcionál. A szerkezet feladata, hogy szerves vegyületeket azonosítson a bolygón, vagyis olyan szén-dioxid tartalmú építőelemeket, amelyek az élet alapját képezik.

 

A vizsgálatok eredményeit még egy ideig nem tárják a nagyközönség elé, feltehetően decemberben kerül erre sor. Az eddigi eredményekről egyelőre csak annyit lehet, tudni, hogy nagyon érdekesek. A SAM a közelmúltban egy olyan talajmintára bukkant, amelyről csak annyit árultak el, hogy világrengetőnek számít.
 

A levegő összetételéről már megállapították, hogy feltehetően metán van benne, és a Földön a metán élő organizmusokból jön létre. A mostani kutatások eredményeit tovább elemzik majd, és csak azután tájékoztatják a nyilvánosságot. Ez akár több hetet is igényelhet - várhatóan december 3. és 7.-e között, San Francicsóban, az Amerikai Geofizikai Szervezet (American Geophysical Union) találkozóján számolnak be a részletekről.

 

 

Kép: nssdc.gsfc.nasa.gov

Forrás: CNET.com, npr.org

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás