Disney robotok játszhatnak a gyerekekkel

Czipperer Dia, 2012. november 26. 12:19

A Disney következő nagy dobása elsőre ijesztőnek tűnhet a szülők számára. A cégóriás arra készül, hogy olyan emberszabású robotokat készítsen, amelyek a szülőket helyettesítve a gyerekekkel játszanak.

A Disney laboratóriumában, Pittsburgben már létrehoztak egy olyan robotot, amely valóban képes a gyermekekkel együtt játszani. Ha dobjuk a labdát a robotnak, ő visszadobja. Mindezt úgy képes megtenni, hogy speciális érzékelőkkel szerelték fel, amelyek képesek nyomon követni az objektum nyomvonalát. A robot egy kézzel megfogja, és visszadobja a labdát - mintha egy valódi emberrel játszanánk.
 

És nem csak ettől lesz olyan érzésünk, mintha tényleg valódi lenne, hanem a robot követ minket tekintetével is. Ha arrébb megyünk, fejét felénk fordítja, végig tartva a szemkontaktust. És ha véletlenül mégsem találja el a labdát, akkor bizony arra néz, amerre leesett a labda. Sőt, még a vállát is felhúzza.
 

A robot nagyon gyors. Nem kell megvárnunk, amíg visszadobja a labdát, folyamatosan adhatjuk neki, és ő már dobja is az előzőt, aztán elkapja a másikat.
 

 

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46