Kalmár-díjjal jutalmazta Havasi Zoltán fejlesztését az NJSZT

forrás: Prím Online, 2012. november 26. 13:10

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság a szokásokhoz hűen idén is különböző kategóriákban díjazta a számítástechnika területén tevékeny szakemberek munkásságát. A novemberi, 6. Digitális Esélyegyenlőség konferencián Havasi Zoltánt, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatóját Kalmár-díjjal jutalmazta a bizottság. A díjat az egészségmegőrzés területén végzett fejlesztésekért nyerte el a vezérigazgató.

Az egészségközpontú gondolkodásmód növekvő teret hódít környezetünkben, mivel egyre többen kezdik felismerni ennek jelentőségét. A sportos életmód, az egészséges táplálkozás, valamint a megfelelő regenerálódás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hosszú ideig betegségmentesek tudjunk maradni. Emellett lényeges szempont az is, hogy az öregedő társadalomban megfelelően gondját tudjuk viselni idős rokonainknak, hogy a rohanó világban ne egyedül kelljen megküzdeniük mindennapi problémáikkal.

Az egészséges életvitel, az egészségmegőrzés során fontos szerepet kell kapnia egészségügyi paramétereink felügyeletének is, s e célt szem előtt tartva fejlesztette a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a VARIO HEALTCARE orvosi egységcsomagját, amely állandó lehetőséget biztosít a felhasználók számára a mérések elvégzésére. Az egységcsomagban digitális mérleg, mobil ekg, véroxigén-, vércukor- és vérnyomásmérő található, amiket Bluetooth-on keresztül csatlakoztathat a felhasználó a mérések alapjául szolgáló MEDCARE készülékhez. Az eredményeket e készülék segítségével lehet felvinni az adatok háttértárolójaként szolgáló, saját fejlesztésű www.telemedbook.hu honlapra, ahol az információk személyes fiókunkban tárolódnak.

A cég vezérigazgatójának, Havasi Zoltánnak az alapötletén alapuló fejlesztést a novemberben rendezett 6. Digitális Esélyegyenlőség konferencián Kalmár-díjjal jutalmazta a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. Az elismerést azok a tagok kaphatják, akik számítástudományban, illetve a számítástechnika alkalmazása területén értek el kimagasló eredményeket. A Szegedi Tudományegyetem professzoráról, Kálmár Lászlóról elnevezett díjat a társaság 1976 óta adományozza.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nyolc országból 110 startup ötlet érkezett a magyar innovátorokat segítő programra

Munkaerő-közvetítéssel, a kórházi adminisztráció csökkentésével vagy épp vendéglátó-ipari megoldásokkal keresnek választ a pandémia adta új problémákra is a Reload Hungary inkubációra jelentkező startupok. Az online megvalósuló programra nyolc országból pályáztak magyar innovátorok 17-től 70 éves korig. 

2020. július 6. 11:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás