Dolgoznak az "online feljelentők"

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 29. 08:51

Újabb ingatlanhalmozó helyi kínai vezetőt buktattak le internetezők Dél-Kínában, egyelőre felfüggesztették állásából.

Az internetre felkerült információk szerint a Sencsen városhoz tartozó település egyik vezetőjének, Csou Vej-szinek több mint 80 háza, villája van, továbbá gyárak, szállók, egy luxushotel és több mint húsz luxusautó tulajdonosa vagy bérlője. Mindezek értékét kétmilliárd jüan (561,8 milliárd forint) körülire tették, ami hivatalnoki jövedelméből nem lett volna megszerezhető. Vádlói szerint a férfi illegális ingatlanügyletekben vett részt, s megvesztegette a helyi kormányzatot. Az illetékes kerületi ellenőrző szervek az ügyben kedden már megkezdték a vizsgálatot. A férfi, aki több vállalatvezetői pozíciót is betölt, azzal védekezett, hogy vagyonát üzleti tevékenységből szerezte, igazolni tudja, hogy nincs adótartozása, s áll elébe a nyomozásnak.
 

Kínában az elmúlt időben egyre aktívabbak az online "feljelentők". Megfigyelők szerint ha vérszemet kapnak, végeláthatatlan tömegben fognak a leleplezések nyilvánosságot kapni, s egy részükben bizonyosan elkerülhetetlenné válik a felelősségre vonás. A napokban egy 2007-es filmfelvételt hoztak nyilvánosságra, amelyen egy Csungking városi kerületi pártvezető ágyjelenete volt látható 18 éves szeretőjével. A videót, amelybe az ötvenes éveiben járó politikus belebukott, eredetileg egy ingatlanfejlesztő vállalat "rendelte meg". A közreadó birtokában állítólag több más, még hivatalban lévő vezetőről készült hasonló felvétel is van.
 

A múlt hónapban ugyancsak internetezők bejegyzései alapján vesztette el az állását egy kantoni városi kerületi vezető, akinek 22 háza becslések szerint 40 millió jüant (1,4 milliárd forint) ért. A férfi a gyanú szerint nagy összegű kenőpénzeket fogadott el. Azt megelőzően az online közösség tagjai a kelet-kínai Tunghsziang város közjegyzői irodájának vezetőjét vádolták meg azzal, hogy az egyik általa szervezett üzleti út lényegében ráklakoma volt a szomszédos tartományban. Mint kiderült, a vacsora 161 ezer jüanba (5,5 millió forint) került. A férfit leváltották, ellene is eljárást indítottak.
 

Szeptemberben nagy port kavart, amikor lebukott egy munkabiztonsági hivatalnok az északnyugat-kínai Senhszi tartományban, mert a róla közölt fotók alapján megállapították, hogy legalább 11 rendkívül drága karórája van. Jang Ta-caj ellen vizsgálat indult, lakásán házkutatást tartottak, állásából kitették.
 

A feljelentősdi nem új keletű jelenség Kínában. 2009-ben például egy ingatlanfejlesztésért felelős kelet-kínai tisztviselő úgy bukott le, hogy a róla készült képeken luxuscigarettát szívott. Végül vesztegetés miatt 11 évi börtönt kapott.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59